ewela221 06.04.08, 18:38 Od wczoraj mi dokucza ból plecow i krzyża, jestem w 9dpt, czy tez tak mialyscie? Co to moze oznaczac? Prosze odpiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miceel Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 06.04.08, 18:44 Ja miałam takie bóle , nawet myślałam że się przeziębiłam . Transfer się powiódł. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 06.04.08, 18:57 Dzieki Miceel za tak szybka odpowiedz Bardzo bym chciala, by sie powiodlo, ale poki co nawet piersi mnie nie bola, tylko czasami mnie mdli. Czekam cierpiliwie, a raczej niecierpliwie do srody. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
miceel Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 06.04.08, 19:24 Nie czekaj na ból piersi, ja też tak czekałam niepotrzebnie,bo zaczeły troche pobolewac dopiero w 6tc. Myślę że te plecy to naprawde dobry znak,zobaczysz że się uda.Daj znac w środe jak poszło . Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 06.04.08, 21:20 Ewela, ja miałam bóle placów, krzyża, mięśni, wszystkich stawów prawie 5 lat temu po inseminacji. Czuąłm sie rozbita, jakbym miała grypę. Dziś efekt tej "grypy" ma prawie 4 lata i najukochańszym Szkrabem na świecie. Teraz jestem 8dpt i plecy i krzyż pobolewają, głównie jak jestem w pozycji siedzącej. Biorę leki, aż 8 lutein dziennie, encorton, estrofem, duphaston i acard. Piersi wyraźnie bola mnie tylko po lekach i to naptrawdę niewiele. Rano, jak wstaję z łóżka praktycznie ich nie czuję, tylko w ciagu dnia trochę i najgorzej jest wieczorem, jak już wezmę cały wagon tych hormonów i one wszystkie zaczynaja chyba działać. Chcę zrobić sikańca w sobotę. Ciekawe, jak u Ciebie wyjdzie beta. Będę mocno trzymać kciuki i wierzę, ze Twoja grypa to właśnie udany transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 07.04.08, 07:26 Szklanapulapka, bedzie dobrze, ja testuje w srode, a Ty? To moj pierwszy transfer mrozaczkow, ze swiezych niestety sie nie powiodlo. Tez biore duzo lekow( Luteina, Duphaston, Estrofem, Metypred i Clexane), ale piersi prawie w ogole nie bola, czasami tylko czuje w nich lekkie mrowienie. Rowniez trzymam za Ciebie kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 07.04.08, 09:47 Ewela, czyli idziemy prawie "łeb w łeb" - mamy 1 dzień poślizgu w criotransferze. U mnie to też pierwszy criotransfer. Transfer świeżynek w maju sie nie powiódł. Ja dzis już kompletnie nic nie czuję (10dpt); nie bola nawet piersi po lekach - nic. Brzuch... hmm.... czasami, tak ze 2-3 razy dziennie mam wrażenie jakbym za moment miałą dostać @ i przechodzi - jakieś takie skurcze, ale rzadko i naprawdę niebolesne. Obawiam się, zę to @ nie moze przyjść przez te leki. Na kartce pani dr napisałą mi, ze moge testować 7-8 kwietnia (dziś, jutro) - z krwi oczywiscie. Jednak boję się, naprawdę. Poczekam do soboty i zrobię najpierw sikańca - przynajmniej wynik będzie od razu. U mnie na wynik bety trzeba czekać 2 dni a to juz powyżej mojego progu cierpliwości./ Jeśli test sikany wyjdzie - zrobię betę, jesli nie - przynajmniej zaoszczędze sobie kłucia. A za Ciebie trzymam ogromne kciuki i wierzę, ze ten "brak objawów" - to też dobry objaw.Czekam z niecierpliwością na Twój wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 07.04.08, 10:43 Szklanapulapko, zrob test z krwi w 12dpt, to bedzie chyba bardziej wiarygodne niz sikaniec, wiem, ze to czekanie na wynik jest straszne, ale przynajmniej bedziesz miec 100% pewnosci. Ja tez juz drze na mysl o srodzie, ale chociaz wtedy wszystko sie wyjasni. Pozdrawiam goraco, no i na pewno jak bede znala wynik to napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
kar1980 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 08.04.08, 15:37 I jak tam objawy ewela221? Ja co prawda jestem po iui juz 3 -ciej mam tam jakies objawy np bardzo wrazliwe piersi ale i tak nie wierze ze mogło sie udac ale zaciekawiło mnie ze bierzesz Metypred bo ja mam problem z zagniezdzaniem zarodkow miałam juz 2 samoistne poronienia dlatego go biore.Czy Ty dobrze go znosisz tzn czy np nie tyjesz po nim?Wogole trzymam kciuki!!!!za Ciebie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 08.04.08, 18:14 Jesli chodzi o Metypred, to nie zauwazylam szczegolnych skutkow ubocznych, troche mnie mdli i sobie mysle, ze moze to po nim. Biore nieduza dawke tego leku - 0,5tabl. Szklanapulapko - napisz prosze jak sie czujesz, jak objawy, kiedy testujesz?? Ja juz jutro rano, bardzo sie boje, tym bardziej, ze czuje sie, jakbym zaraz miala dostac okres ((( Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Ewela 09.04.08, 07:50 Ewelko, ja też trzymam kciuki zaciśnięte od rana. O której będziesz miała wynik? U mnie nadal bezobjawowo.Piersi pobolewaja odrobinkę przy ucisku, poza tym ich nie zuję. brzuch wczoraj cały dzień bolał tak @ - owo, potem popołudniu zaczęły kłuć jajniki, i wyżej gdzieś koło pępka. Dziś kompletnie nic, jeśli nie liczyć dyskomfortu spowodowanego wpychaniem w wiadome miejsce 8 lutein dziennie. Wylewa sie toto i dla mniejest kompletnym bezsensem, już lepiej chyba brać tę luteinę doustnie, przynajmniej się nie wylewa. Zalewa mnie też mleczna woda - dosłownie. Luteina byłaby gęsta, a tu jest po prostu mleczna, biaął woda z grudkami luteiny - też nie wiem, co to. Reszta bez zmian. Testuję najpierw sikańcowo w niedzielę, jeśli @ nie przyjdzie (a mam nadzieje, zę nie przyjdzie po takiej masie lutein). Za ciebie trzymam ogromnie kciuki i pisz szybko, jak wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 09.04.08, 08:12 Dzieki Szkkanapulapko, juz oddalam krew, za 2 godz. bedzie wynik, straszne nerwy. Ja tez wczoraj czulam sie jakbym zaraz miala dostac okres, brzuch czasami tez pobolewa, wtedy biore no-spe, a piersi nic Tez mam duzo wydzieliny , mleczno-bialej. Juz niedlugo bedzie wszystko wiadomo. Za Ciebie rowniez trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 09.04.08, 09:05 Ewwla, od pół godz. próbuję napisać i ciagle mi sie komp wyłącza //. Może tym razem... Wyobrażam sobie, jakie nerwy i emocja towarzyszą Tobie, skoro ja tu usiedzieć nie mogę i ręce mi sie trzęsą i nie mogę doczekać się Twojego wyniku. Będziesz dzwoniła o wynik, czy musisz iść? Ja muszę wyjść po luteinę do apteki, ale poczekam, aż napiszesz, bo strasznie sie denerwuję... Ty masz fajnie, jeśli po 2 godzinach masz wynik. Ja muszę czekać co najmniej jedną dobę na wynik - dlatego zdecydowałąm sie na sikańca w niedzielę - żeby było szybko i od razu. Trochę sie poruszałąm od rana i znów zaczyna mnie kłuć prawy jajnik, ale nie wiem, czy to nie już z emocji i nerwów o twoja bete. Pisz, Kochana, pisz szybko.....Trztymamy razem z Adasiem kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 09.04.08, 09:18 Maz podjedzie do lab po wynik i jak juz bedzie to od razu do mnie zadzwoni, juz jest w drodze po wynik, bardzo sie denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 09.04.08, 09:41 Mam wynik : 328,1 ) az boje sie cieszyc Kochane. Zaraz zadzwonie do mojego doktorka. Odpowiedz Link Zgłoś
bravia1 Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 09.04.08, 09:43 Ale się cieszę!!! Świetny wynik!!! Gratuluję jako pierwsza kochanie!!! Super!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miceel Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 09.04.08, 14:48 Super!!! Gratuluje!!! Chyba te bóle krzyża dobrze rokuja. Odpowiedz Link Zgłoś
insommnia Re: Ból krzyża i pleców 9dpt 14.04.08, 15:27 ewela 221, jesli moge spytac, to jak dlugo Cie bolaly plecy? Ja jestem po stymulacji gonalem i po iui, i od kilku dni plecy tak mnie bola ze nie moge spac. Naprawde trudno jest to uznac za jakis pozytywny objaw . Testu z krwi narazie zrobic nie moge, a sikanca sie boje (czytaj kolejnego rozczarowania ...)ale sie boje ze to moze byc jaks ciaza pozamaciczna (( Odpowiedz Link Zgłoś