mewa.mewa 09.04.08, 14:06 Proszę o poradę (wizyta u lekarza za półtora tygodnia): Czy opis z USG "endometrium 5,7 mm, słabo wysycone" jest niepokojący? Badanie było robione 10dc, przy cyklach 28-31 dniowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julia.xxx Re: Grubość endometrium 09.04.08, 15:01 Ja przy takim endo łykałam estrofem mite i wszystko wróciło do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa.mewa Re: Grubość endometrium 10.04.08, 13:07 Dziękuję za odpowiedź. Poczytałam trochę o tym i juz wiem, że endometrium może przyrastać w późniejszej fazie cyklu, jak nie przyrasta, można próbować leczyć. Ale żeby to stwierdzić trzeba cały cykl monitorować poprzez USG. Ale może ktoś mi podpowie co znaczy "słabo wysycone" endometrium? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
siwa601 Re: Grubość endometrium 10.04.08, 13:25 Ja miałam wczoraj usg i moje endo wynosiło 10mm ( po lekach) w 12 dc,a musi być min ok 9 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
anianj Re: Grubość endometrium 10.04.08, 13:39 "słabo wysycone" to myślę, że chodzi tu po prostu o grubość, że jest za cienkie. U mnie w 18 dc endo miało 6,5 mm i na usg usłyszałam, że jest za małe za to moja gin powiedziała, że jak na połowę cyklu (mam cykle 35-37 dniowe) to jest ok i, że jeszcze ma czas żeby urosnąć, no i urosło do 8,5 w 26 dc. Odpowiedz Link Zgłoś