mmyszka78 12.04.08, 16:42 gdzie brałyście na ile rat i jaka jest rata interesuje mnie to gdzie naj bardziej się opłaca mamy zrobić ivf ale nie mam takich pieniędzy więc tylko kredyt wchodzi w gre pozdarwaim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uccellino Re: kredyt na ivf 12.04.08, 20:12 nie mam takich pieniędzy mmyszka, napisz, proszę, o jaką kwotę chodzi. W tej chwili nie umiem sobie wyobrazić, że kiedykolwiek zdecyduje sie na ivf, ale chętnie się zorientuję, czy w ogóle mnie stać... A pożyczka, to chyba normalnie, jakakolwiek gotówkowa, ewentualnie zadłuzenie się na karcie kredytowej albo wzięcie / zwiększenie kredytu pod mieszkanie. Nie wiem, o jakiej kwocie mowa - jak chcieliśmy 25 K na garaż, to rozważalismy te trzy opcje. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenka1 Re: kredyt na ivf 12.04.08, 21:55 Mmyszka odradzam kredyt gotówkowy, często to % powyżej 13, proponuje debet na rachunku w banku, to % rzędu 9. Najlepszym rozwiązaniem byłoby dobranie kwoty rzędu 20 tyś pod kredyt hipoteczny, ale raz trzeba go mieć, dwa to sporo zamieszania i papierków, ale warto, bo % znacznie niższe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malutka1939 Re: kredyt na ivf 13.04.08, 00:00 ja wziełam kredyt hipoteczny ale my w ogóle wyzsza kwote bralismy na ewentualne 2 podajscia pełne no i jeszcze na remont. Brałam w pko tym ze skarbonką nie z żubrem Odpowiedz Link Zgłoś
morcheeba77 Re: kredyt na ivf 13.04.08, 12:40 ..to co tutaj napisałyście...wstrząsnęło mną Ci wszyscy..pier...politycy, rydzyki i inne powinni to przeczytać.Pop...świat Pip...PZN-y o których sie trąbi w mediach, złodzieje i oszuści.Wszyscy mają w dupie kobiety , które pragną mieć dzieci i je kochać.Ale się popłakałam... i wkurzyłam. Nie ma sprawiedliwości. bardzo Wam kibicuję, z całego serca trzymam kciuki mi udało sie naturalnie po 6 latach, oby jak najwięcej z Was dotknęło upragnione macierzyństwo Przytulam Odpowiedz Link Zgłoś
wiosenka1 Re: kredyt na ivf 13.04.08, 19:18 OJ MORCHEBA ILE W TYM RACJI, PRZYKRA PRAWDA Ja pisałam o kwocie rzędu 20 tyś, bo taka kwota to koszt pełnego ivf plus ewentualne transfery z mrozaków. Sama jestem przed ewentualnym ivf. Odpowiedz Link Zgłoś