iw80 za I-szym razem 27.04.08, 18:07 nie wiem czy to ma znaczenie ale u nas problem z niepłodnością leży po stronie męża. ze mną wszystko ok wiec może wtedy jest łatwiej z in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
maksimini Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 27.04.08, 21:24 U mnie za pierwszym i to podwójnie! Jestem mamą bliźniąt a teraz spodziewam się trzeciego maleństwa po transferze mrozaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 28.04.08, 10:27 U mnie udało się przy 4 programie a 3 transferze. Trzeci program był bez transferu bo nie było komórek __________________________________ po 6 latach mamy nasz CUD niech TEN CUD trwa Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 28.04.08, 14:49 U mnie udało się za czwartym razem z zarodków zamrożonych. Jestem w 30 tc z bliźniętami Odpowiedz Link Zgłoś
joach30 Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 01.05.08, 09:29 Przecztałam kiedyś na bocianie w odpowiedziach eksperta, że po 3 ICSI szanse na powodzenie znacznie spadają. Dlaczego nie wiem. Nie wyjaśniał. Ja mam za sobą 2 programy, 3 transfery. Za jakieś 2 m-ce myślę o trzecim podejściu i trochę się boję, że jak się nie uda to szanse jeszcze się zmniejszą, więc wpisujcie się dziewczyny za którym razem się Wam udało. Żeby mieć pogląd na sytuacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 02.05.08, 12:37 mnie sie udało po 2 ICSI ale poznałam dziewczyne której sie udalo za 5 ICSI (i zarazem 5-tym transferem)na dodatek blizniaki wiec glowa do góry tylko nie mów sobie ze po 3-cim prawdopodobienstwo spada bo bo co nastawiac sie niepotrzebnie ze "musi" sie udac, mow sobie jak bedzie tak bedzie jak nie teraz to nastepnym razem sie uda, taki "luz" psychiczny pomaga wiem po sobie trzymam kciuki ps a o tym 3-cim razie mowia lekarze i statystyki bo ludzie przewaznie sa juz tak zmeczeni (psychicznie i fizycznie) ze daja za wygraną i wiecej nie probują Odpowiedz Link Zgłoś
ko_ma1 Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 02.05.08, 15:06 mi sie udalo 3. ICSI, a 5. transfer dzis widzialam bijace serduszko rzeczywiscie mowi sie, ze po 3-4 razach szanse sa mniejsze... dlatego w wielu krajach refunduje sie 3-4 proby. Biorac pod uwage prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w jednym cyklu IVF - no to wlasnie statystycznie rzecz ujmujac ogromna wiekszosc kobiet zajedzie w ciaze probujac od 1-4 razy. Co nie znaczy, ze pozostalym sie nie udaje, ale po prostu szanse sa troche mniejsze... Ja mialam ogromnego stracha podchodzac trzeci raz, bo czulam, jakby zblizal sie wyrok i nie rozumialam dlaczego niby ma sie udac teraz skoro tyle razy sie nie udalo... a jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
miceel Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 02.05.08, 19:47 Mnie udało się 6ICSI (6 pełnych programów). W ciąży jestem po criotransferze,ze względu na przestymulowanie (przy 6 ICSI) nie podeszłam do świezego transferu.Pozdrawiam i głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
mmyszka78 Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 02.05.08, 20:00 troszkę mnie przeraziłyście 3-5-6 transferów ja teraz zbieram na pierwszy i mam kłopoty z tym a jak wiecej bym miał zrobić to nie wiem z kąd wezmę Odpowiedz Link Zgłoś
magrob Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 03.05.08, 11:59 Mnie udało się III ICSI - obecnie 25 tc Odpowiedz Link Zgłoś
batutka udane inv za 1 razem :-) 03.05.08, 12:06 natomiast druga ciaza naturalna :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
ninoczke Re: za którym razem miałyście udane IVF, ISCI ? 03.05.08, 15:12 Pierwszy transfer zakończył się ciążą, ale poroniłam w 8 tygodniu. Potem 3 nieudane CRIO i czwarty transfer mrozaków (a piąty w ramach progamu) zakończony sukcesem, który właśnie zaczyna rwać się do pierwszych kroków U nas przyczyną były leniwe plemniki. Nie ma reguł, to jak loteria. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś