Dodaj do ulubionych

jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane w US

IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 12.09.03, 03:21
moj lekarz potrzasnal tylko glowa i powiedzial, ze od tego rodza sie chore dziewczynki.......
poronilam juz 2 razy, strasznie sie boje, ze i tym razem sie nie uda. Oni tutaj czekaja, nie chca
ingerowac.... Wiem,ze w PL wiele dziewczyn dostaje duphaston juz na samym poczatku ciazy
aby jej nie stracic.... Tak sie martwie, pomozcie moze uda mi sie zasugerowac innego lekarza.

Ania
Obserwuj wątek
    • beata5555 Re: jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane 12.09.03, 10:31
      Co znaczy US.
      Z tego co wiem na podtrzymanie ciąży stosuje się leki z progesteronem: Luteinę
      mój lekarz zalecał mi 2 razy po jednej dopochwowo lud duphaston( chyba tak się
      pisze) ale to jest to samo tylko różni się producentem.
      Czasem lekarze przepisują zastrzyki z ludzkiej genatropiny np. Pregnyl w celu
      zapobieżenia występowania niewydolności ciałka żółtego a jednocześnie
      podtrzymującą ciążę.
    • piegoosek Re: jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane 12.09.03, 11:11
      u nas najczesciej lekarz przepisuje utrogestan, to rowniez progesteron
      syntetyczny! producent - Francja, lek sprowadza sie za zgoda ministra zdrowia
      nasze kraju, normalnie w aptece bez zapotrzebowania od swojego lekarza go nie
      dotaniesz!
      pozdrawiam i trzymam kciuki!
      piegoosek
      • Gość: olgha Re: jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 11:16
        ja rowniez mialam 2 poronienia. lekarz przepisal mi duphaston 2 razy dziennie
        15-25 dc, a potem jak udalo mi sie zajsc w ciaze zostala mi zwiekszona dawka
        tego leku, na 4*dziennie. teraz jestem w 16 tygodniu i powoli powoli zaczynam
        zmniejszac dawke.
        pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Dagmara Re: jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane IP: *.newark-26-27rs.nj.dial-access.att.net 12.09.03, 17:04
      Mieszkam w Stanach
      • mamadwojga Re: jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane 12.09.03, 22:32
        Ja co prawda nie mieszkam W USA ale też dostawałam przez 6 tygodni te
        zastrzyki z olejem i grubą igłą (nazywały się w Polsce Gravibinon chyba). W
        Stanach mogą występować pod inną nazwą. Mnie nie bolały, a zresztą raz w
        tygodniu można przecierpieć. Urodziłam piękną, zdrową córeczkę. A brałam też
        Duphaston i później Kaprogest.
        • Gość: Dagmara Re: jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane IP: *.newark-03-04rs.nj.dial-access.att.net 13.09.03, 03:05
          Raz w tygodniu? Ja robilam sobie zastrzyki codziennie
          • mamadwojga Re: jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane 13.09.03, 08:28
            To może brałaś inne lub dawka hormonu była mniejsza. Ja miałam takie gotowe
            zastrzyki od razu w pudełku ze strzykawką i igłą. Pamiętasz nazwę swoich?
            • Gość: Dagmara Re: jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane IP: *.newark-01-02rs.nj.dial-access.att.net 14.09.03, 00:39
              Nie, nie pamietam, czy mialo to jakas specjalna nazwe. Tutaj potocznie nazywa
              sie to PIO (progesteron in oil).

Tak na marginesie, Twoje dzieciny sa urocze! (Wlasnie zagladnelam.) smile
              • Gość: ania Re: jakie leki na podtrzymanie ciazy sa stosowane IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 14.09.03, 17:27
                Dziewczyny,
                strasznie dziekuje za pomoc, jestem dobrze przez Was
                przygotowana na Srodowa wizyte lekarska, sprawdzilam wszelkie
                nazwy, wiekszosc jak duphaston i luteina nie wystepuje pod tymi
                nazwami w Stanach, generalnie sa to ( chyba ?) leki z progesteronem
                jesli bedzie taka potzreba zainteresuje tym lekarza. Poki co czuje sie
                lepiej, bylam u swojej chinskiej doktor (2 mc temu przeszlam terapie
                akupunktura i ziolem ) ona szczesliwa z naszego sukcesu polecila mi
                oszczedzac sie, spac, lezec i niczym sie nie przejmowac przez co
                najmniej 2 tygodnie, zrobila mi mieszanke ziolek a po zbadaniu
                orzekla swoja lamana angielszczyzna - baby strong you weak !
                Tak wiec pije ziolo i staram sie odpoczywac,
                pozdrawiam serdecznie
                Ania
                • Gość: Fionka Re: do Ani IP: *.NYCMNY83.covad.net 15.09.03, 16:51
                  Aniu, ja tez chce sprobowac tej kuracji ziolowej, czy mozesz mi dac namiary na
                  ta chinska doktor(czy to jest w NYS?)? Z gory bardzo dziekuje.
                  Fionka
                  • Gość: ania Fionka :) IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 15.09.03, 18:18
                    :smile)) Fionka :smile)) a juz Cie mialam poszukiwac i namawiac na podejscie
                    do niekonwencjonalnych metod i prosze znalazlas sie!!!
                    Sluchaj, Chinka moja przyjmuje w chinatown w NYC,
                    adres: Ace Humphrey Medical, P.C. 99 Canal Street, New York, NY tel
                    (212) 966 7276.
                    Wizyta z dokladnym wywiadem + akupunktura kosztuje $45, mnie
                    zalecila 5 wizyt + ziola. Nie boli, ziola sa okropne, ale coz....
                    Lekarka b.slabo mowi po angielsku, ma tlumacza, jest bardzo mila i
                    naprawde sie przejmuje. Niestety nie pamietam jak ma na imie-
                    osoba kolo 40, ciemne wlosy w kucyk.
                    Idz koniecznie smile
                    jesli chcesz pogadac na ten temat zapraszam na priva.
                    trzymam kciuki
                    ania
                    • Gość: Fionka Re: Fionka :) IP: *.NYCMNY83.covad.net 15.09.03, 18:33
                      Aniu, wielkie dzieki! 99 Canal to 5 minut od mojej pracy...
                      Spodziewasz sie dzidzi? Ale radosc! Gratulacje! Widzisz, a dopiero co szukalas
                      lekarza! Nie moge teraz, ale jakbys napisala na alavenda@interia.pl to bardzo
                      chetnie bym sie wiecej popytala!
                      Co za radosc, az nie moge uwierzyc!
                      Odezwij sie na ten adres!
                      Pa!
                      Fionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka