zonka9 19.10.03, 15:40 prosze pomozcie mi, wydaje mi sie ze niektore z was sa bardziej doswiadczone niz ja jesli chodzi o pco Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beemka1 Re: szukam dziewczyn z pco IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.10.03, 16:44 Zonka9, W weekendy jest malo osob na forum, wiec nie denerwuj sie, ze nikt nie odpowiada. Ja mialam podejrzenie PCO, ale na szczescie okazalo sie, ze jeden jajnik hoduje sliczne pecherzyki. Poza tym napisz dokladniej, co chcesz wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
ettess Re: szukam dziewczyn z pco 19.10.03, 19:58 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12247 Nie mogę Ci pomóc, ale poddaję link do prywatnego forum, może tam znajdziesz informacje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
valkiria11 Re: szukam dziewczyn z pco 19.10.03, 23:03 czesc!ja też mam stwierdzone PCO.ale też myslalam ze to cos powaznego,ale ostatnio lekarz dal mi nadzieje i mysle ze jest dobrze.lecze sie od pol roku,mialam robione badania hormonow biore siofor i duphaston 18-28d.c i bromocorn pol tabl.na noc.ten cykl mam pod pelnym monitoringem bylam 12 i 15 d.c i ide jeszcze w 18 d.c bo wtedy powinna byc owulacja.a ty jakie mialas robione badania ??? i jak dlugie masz cykle bo ja 34 dniowe.pozdrawiam .a na jakiej podstawie masz juz skierowanie na zabieg??? Odpowiedz Link Zgłoś
zonka9 Re: szukam dziewczyn z pco 20.10.03, 00:19 dopiero w czwartek dowiedzialam sie o tym ze mam pco po usg, teraz ide do szpitala dopiero na badania hormonalne i wszystko co sie z tym zwiazane, poza tym na razie wiem tyle co tu przeczytalam. moje cykle sa bardzo nieregularne i trwaja od 30 do 65 dni i co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
so-nia Re: szukam dziewczyn z pco 20.10.03, 09:30 ja też mam pco, cykle ponad 100-dniowe to schorzenie bardzo przystępnie opisane jest na www.starania.gery.pl jest tam specjalna zakładka tylko o naszej chorobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: szukam dziewczyn z pco IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 10:34 Hej! Ja mam podejrzenie PCO. porobiłam wyniki i czekam na miesiączke i nastepną wizytę u ginka i cholernie boję się, ze to jednak sprawdzi się. poza tym wydaje mi się dziwne, ze tylko po USG lekarz stwierdził PCO....u mnie po USG powiedział, ze jajniki są powiększone i podejrzewa PCO....ale do tego musze porobić komplet innych badań hormonalnych. Moje cykle były od pół roku co ok. 65 dni, a w ostanim cyklu tak spuchlam, ze myślałam, że umrę! Na szczęscie luteina zadziałała. Teraz biorę orgametril od 15-25 d.c. Lekarz nie wyklucza problemów z zajściem w ciążę, ale twierdzi, ze trzeba dużo cierpliwości i powinno udac się. Także życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka29 Re: szukam dziewczyn z pco 20.10.03, 17:42 witam, mam PCOS stwierdzone od 3 lat.Jestem po HSG, laparoskopii i ciągle biorę hormony. Poza tym mam podwyższoną prolaktynę i insulinę. pozdrawiam wszystkie Panie z PCOS. ela Odpowiedz Link Zgłoś
zonka9 Re: szukam dziewczyn z pco 20.10.03, 20:12 wiem, ze to moze sie wydawac dziwne , ale tak mi powiedziala moja dr.Poza tym dodala, ze badania hormonalne tylko to potwierdza. Uwierz mi ze ja tez bym chciala zeby sie mylila. Dzieki za list,pozdrawiam,pa Odpowiedz Link Zgłoś
foka23 Re: szukam dziewczyn z pco 21.10.03, 10:41 Też mam pco, wiedziałam o tym przed ślubem, dlatego od razu, mniej więcej po pół roku starań, udałam się do NOVUM w Warszawie, gdzie dostałam leki (na pewno był duphaston i clotrobeżyt - nie pamiętam już nazwy), które wyregulowały mi cykl,wywołały jajeczkowanie - i szczęśliwie po czterech miesiącach zaszłam w ciążę. Potem przez pierwsze miesiące przyjmowałam luteinę ze względu na niski progesteron i teraz mam 6 mies. córeczkę, zdrową. Dodam,że cykle miałam też od 60 do 120 dni, pęcherzyki na obydwu jajnikach. Grunt to dobry lekarz specjalista, bo pco to nie najgorsza z możliwych przypadłości. Po ciąży pęcherzyki nie zniknęły i czuję że poczęcie drugiego dziecka też wspomogę lekami. Trzymajcie się dzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś