pszczolkamaja78 28.10.08, 18:41 Dziwczynki która z Was podchodzi do invitro w listopadzie?? Wpisujcie się! Myśle że takie wsparcie też man pomoże trzymam kciuki za wszystkie ...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 28.10.08, 19:11 pszczółka w jakiej klinice robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Listopadowe ICSI/INV 28.10.08, 21:17 Hejka podobnie jak ty chodze do prof Ł. tak więc może sie mijałyśmy na korytarzu w klinice ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eilleen Re: Listopadowe ICSI/INV 08.12.08, 20:43 cześć dziewczyny. Gratuluje tym którym się udało. Ja jestem po pierwszym zabiegu. Pobrano 15 komórek. Transfer miałam 29.11 podano mi 1 zarodek ponieważ miałam zadużo pobranych komórek i jestem zagrożona przestymulowaniem. Dopiero 13.12 mam zrobić test ciążowy. Od transferu do przedwczoraj czułam się kiepsko, baloło mnie podbrzusze. Teraz brzuszek ok, ale piersi robią się twardsze. Jestem przerażona. Każdy dzień dłuży się okropnie, boję się aby nie wystąpiły objawy przestymulowania i zebym nie dostała okresu. Czytam wasze wypowiedzi i jestem zdezorientowana. Ja nie mam robionych badań hcg. Czy powinnam ? Od transferu nie byłam na żadnych badaniach ani wizycie. Nakazali tylko test. Proszę, odpiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_pi Re: Listopadowe ICSI/INV 28.10.08, 22:39 Hej dziewczeta Mialam zaczac procedure w pazdzierniku, rowniez w tej klinice co Wy. Psychicznie nie bylam w stanie do niej podjesc, wiec wszystko sie przesuwa na listopad, tak wiec dolaczam do Was. Napiszcie prosze, czy tez zaczynacie od antykoncepcji? U nas wszystkie badania wykonane, nastepnym krokiem mialo byc wyciszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
misia322 Re: Listopadowe ICSI/INV 28.10.08, 23:00 czesc babki) i powiem szczerze ze czekałam na taki kolejny wątek,choc nie podchodze do isci,ale podglądam co tu słychac i jak przebiega leczenie i reszta zwiazana z icsi,no i oczywscie najwazniejszy jest finał) sama podchodziłam juz do icsi+ dwa razy krio+imsi i własciwie przygotowuje sie na razie psychicznie do krio na koniec listopada ,a leki zaczne od ok połowy listopada wiec transfer na ok 30 listopad ,dziewczyny trzymam za NAS wszystkie kciuki i piszcie o swoich odczuciach ,a zawsze któras z nas posłuzy cenną radąmam nadzieje ze koniec roku bedzie dla nas szczesliwy i na gwiazdke bedziemy miały najwiekszy prezent na swiecie)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 29.10.08, 07:08 ja robię w invictcie w Gdańsku, w piątek jadę na krew bo tylko tam mi zrobią kariotypy, w mojej miejscowości nie robią takich padań. Dziewczyny a wy jakie badania robiłyście przed? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Listopadowe ICSI/INV 29.10.08, 13:02 To ja się też tutaj zamelduję Jestem juz po czterech zastrzykach z decapeptylu i czekam spokojnie na @, żeby zacząć stymulację Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Listopadowe ICSI/INV 29.10.08, 19:37 Witajcie dziewczynki Byłam dzis już kolejny raz na akupunkturze - bardzo fajnie! W klinice polecaja zabiegi akupunktury: w trakcie przygotowan, po punkcji, w dniu transferu i po też. W dniu transferu polecaja az dwia zabiegi przed i po (dla lepszej możliwości zagnieżdzenia sie zarodków). I dzis trafiłam na dziewczyne która byla po transferze TRZYMAM KCIUKI !! Podali jej dwa zarodki niech zostaną na całe 9 mscy i zdrowo rosną!! A wy co sądzicie o akupunkturze? Odpowiedz Link Zgłoś
misia322 Re: Listopadowe ICSI/INV 29.10.08, 20:32 no witajcie pszczółko ja tez postanowiłam spróbowac akupunktury)wczesniej o tym nawet nie pomyslałam a raczej nie wyczytałam..na koniec listopada mam ostatnie podejscie do mrozaczków..i chce sie wzmocnic i jutro mam czwarta wizyte na igiełki) w sumie to nic strasznego a prace jajników faktycznie odczuwam ,wiec chyba cos w tym jest) hmm w sumie to z moją głową jest jeszcze ciezko po porazkach i poprosiłam cos na stres i powiem szczerze ze chyba pomogło)bo nawet w pracy zauwazyli ze jestem weselsza ))i tez sie lapiej czuje )pszczółko a ciekawa jestem po transferze gdzie wbijaja igły i czy jest to bezpieczne??? jak wiesz cos na ten temat to pisz...paaa Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Listopadowe ICSI/INV 30.10.08, 15:10 Dzień dobry dziewczynki Wiesz misiu mi się wydaje że też czuje prace jajników. Tylko nie wiem na ile to zasluga akupunktury a na ile zastrzyków? Mój mężuś okazał się swietną pielegniarką i dobrze mu to wychodzi, a poprzednim razem nawet nie chcial slyszeć o zastrzykach i musiałam sie męczyc sama. Teraz to nawet pupcie pomasuje już po zastrzyku No a akupunkture to jutro też mam 4 zabieg, i bardzo mi się podoba napewno skorzystam jeszcze jak się uda to w dzien transferu też. Jutro bede więcej wiedziec, mam wizyte u profesora i chyba bedzie juz decyzja kiedy pick-up (tzn. punkcja) Piszcie jak tam u was?? Jak samopoczucie? Myśle jednak - że będzie oki!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Listopadowe ICSI/INV 30.10.08, 15:14 A zapomniłam napisac! Faktycznie w dzien transferu nie nakuwa się brzusia tylko te punkty poprawiajace samopoczucie! Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_pi Re: Listopadowe ICSI/INV 30.10.08, 21:51 Widze, ze jestescie bardziej zaawansowane i juz bliskie celu Ile czasu potrzebowalyscie na podjecie decyzji o inv? Ciazy nade mna pytane, czy na pewno wyczerpalismy juz wszystkie inne mozliwosci poczecia dziecka. I tak np. nie bylismy na akupukturze, nie podchodzilismy do iui... Odpowiedz Link Zgłoś
last_tara Re: Listopadowe ICSI/INV 31.10.08, 17:57 dolaczam sie,biore na razie tabletki anty,robie w inviccie w gdansku.Aby podjac decyzje potrzebowalam roku.jestem po dwoch IUI w 2007.Wszystkie Was pozdrawiam i zycze szczescia,super,ze jest ten watek! Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 31.10.08, 18:25 last_tara widzę że idziemy łeb w łeb, ja też robię w Gdańsku? u kogo byłaś na wizycie? jakie robiłaś badania? Odpowiedz Link Zgłoś
last_tara Re: Listopadowe ICSI/INV 02.11.08, 14:26 czesc eva5,robie u dr Cz.,teraz w srode mam wizyte u dr Ł.,badan bylo mnostwo...oj lepiej gadac prywatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Listopadowe ICSI/INV 01.11.08, 22:43 no dziewczynki trzymajcie kciuki, wtorek punkcja, transfer w niedziele............ Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 02.11.08, 08:52 no proszę, szybciutko, wszytko będzie dobrze życzymy dużo zarodków i ten szczęciliwy Odpowiedz Link Zgłoś
angelab Re: Listopadowe ICSI/INV 02.11.08, 17:07 Czesc, ja tez skromnie dolaczam do grona,biore antyki do 14.11.08 a potem juz stymulacja. Prof.Ł. ale tu zmiana lokalizacji - Warszawa. ps. jakie badania robilyscie- ja standardowe hormony ,ale przyszlam z HSG /niedroznosc lewego j./ ,w sumie okazuje sie ok, cykle 25-26 dniowe , regularne -okolo 1.12 - pobranie komorek j. Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 02.11.08, 17:55 o, ja też mam wizytę w środę co do badań również robiłam standardowe + kariotypy po hSG miałam jeden niedrożny drugi drożny, no coż trzeba czekać i liczyć na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1978 Re: Listopadowe ICSI/INV 03.11.08, 13:50 Cześc, ja juz jestem po drugim zastrzyku z menopuru, na długim protokole. W środę pierwsza wizyta i ocena, czy i co urosło. Badania hormonów miałam standartowe, ale za mną hsg, lapariskopia z hitero i we wrześniu histero z usunięciem polipa. Do in vitro podchodze w P-niu, klinice Akademi Medycznej Odpowiedz Link Zgłoś
alonka7 Re: Listopadowe ICSI/INV 04.11.08, 18:27 To i ja sie melduje niestety po raz kolejny To moje trzecie ICSI (mialam tez dwa nieudane transfery mrozakow) Mrozaki byly tuz tuz bo test we wrzesniu byl najpierw pozytywny - dopiero potem nie. A tu szok - mialam umowic sie na nastepny program a lekarz kazal mi zaczac od nastepnego dnia czyli tydzien temu. Punkcje mam tez ekspresowo bo juz w ten czwartek Chodze teraz tez na akupunkture i lykam jakies tabletki od chinskiego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: Listopadowe ICSI/INV 04.11.08, 19:35 Cześć dziewczyny! Ja pewnie będę miała punkcję już w przyszłym tygodniu w Novum. Teraz staram się wyciszyć psychicznie, bo muszę powiedzieć że w Novum tylko mnie załamują psychicznie a nie podnoszą na duchu. Więc jest ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 04.11.08, 20:32 cześć wszystkim dziewczynom trochę się nas zebrało ALONKA- a jaka jest przyczyna niepłodności że się nie udaje? miałaś 3 próby + z zarodków czy w sumie? ja jutro mam wizytę w profesora, nie mogę się doczekać bo już bym chciała być po dziewczyny głowa do góry, na pewno nam się uda, trzeba mocno wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 i po punkcji... 06.11.08, 18:18 Cześć dziewczynki no to ja już jestem po, pobrali mi 12 kumulusów i zobaczymy ile z tego sie zapłodni bo wiem że często nie wszystkie. Ale bądzmy dobrej myśli!! Dowiem się w niedziele bo w ten dzien mam transfer zarodków. Tak więc trzymajcie kciuki A co tam u Was? taka cisza tu zapadła, napiszcie jak się czujecie i jak znosicie zastrzyki?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: i po punkcji... 06.11.08, 18:51 cześć pszczółka fajne tobie, napisz mi czy miałaś znieczulenie ogólne czy miejscowe? I czy hodujesz do blacostytów i czy Ah i czy IVI czy ISCI? I jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: i po punkcji... 06.11.08, 19:20 Witaj eva Ogólnie czuje się dobrze, tylko troszke boli mnie podbrzusze, punkcje miałam w znieczuleniu ogólnym bardzo fajnie działa, nic sie nie czuje, (śnisz sobie o dzidzi) a cały zabieg trwa 15-20 min. Pózniej leżysz jeszcze u nich z godz i do domku tylko pod nadzorem osoby dorosłej My podchodzimy do ICSI z chodowla do blastocysty dlatego trzeba czekac az do niedzieli trzymaj kciuki A jak tam u Ciebie? jak zastrzyki?? Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: i po punkcji... 06.11.08, 19:36 ja zaczęłam brać zastrzyki od wczoraj także ok, a powiedz mi jeszcze brałaś opcje nacięcie otoczki? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 no i mamy fasolki... 09.11.08, 21:46 wiec jestesmy pozytywnie nastawieni... Mamy dwie fasolki w brzuszku i miejmy nadzieje ze zostana z nami na 9 miesiecy, a dodatkowo mamy jeszcze mrozaczki - az 4 trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: no i mamy fasolki... 10.11.08, 07:40 ale fajnie cieszę się razem z tobą i troszeczkę ci zazdroszczę że już jesteś po ; powiedz mi jeszcze jakie brałaś zastrzyki? i w którym dniu cyklu miałaś pobierane komóreczki? Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_pi Re: no i mamy fasolki... 12.11.08, 21:29 Pszczolkamaja - trzymam ostro kciuki i mocno wierze, ze Ci sie uda Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Listopadowe ICSI/INV 13.11.08, 11:19 HEJ dziewczynki dzis kiepski dzionek, chyba zlapalam dola a jeszcze tydzien i jak ja to przetrwam? Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 13.11.08, 14:52 no coś ty, głowa do góry będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: Listopadowe ICSI/INV 14.11.08, 20:12 CZeść dziewczynki.Trzymajcie kciuki - jutro mam punkcję i zobaczymy co dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 hej aga2515 ;) 16.11.08, 12:26 Hej dziewczynko No to meluduj tu szybciutko jak tam po punkcji? ile jajeczek wychodowałaś? no i kiedy transfer? i jak sie czujesz po tym wszystkim? czekam na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: hej aga2515 ;) 16.11.08, 14:17 Pobrali mi 10 komórek z czego 8 było dobrych. W poniedziałek będę wiedziała ile sie zapłodniło. Transwer najprawdopodobniej we wtorek. Czuję się nieźle tylko mam bardzo mało siły. Pozdrawiam. Trzymajcie za mnie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: hej aga2515 ;) 16.11.08, 16:28 no to trzymamy trzymamy !! zobaczysz bedzie dobrze a ja w srode bede juz wiedziec czy fasolki z nami zostaly Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: hej aga2515 ;) 16.11.08, 17:14 aga trzymam kciuki, napisz zdecydowałaś nie na blastocyty i Ah? pszczółka ty też mocno się trzymaj a u mnie po 6 zastrzyku Diphereline rano pojawiło się malutkie plamienie, chwilkę trwało i zastanawiam się czy to wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: hej aga2515 ;) 16.11.08, 18:53 Dzięki dziewczyny za wsparcie. Ja też trzymam za Was kciuki i wierzę, że będzie dobrze. Jeśli chodzi o decyzję o AH i blastocyty to myślę, że zdecyduje lekarz - przynajmniej w Novum nikt mnie nie pytał. DR. Lewandowski napisał tylko na karcie AH, a więc zostało mi tylko czekać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 dziewczynki kochane... 17.11.08, 11:53 no co tak ucichlo? piszcie na jakim etapie jestescie? no i jak znosicie te wszystkie zastrzyki, wizyty kontrolne itd. ???? odzywajcie się aga ty tez melduj Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: dziewczynki kochane... 17.11.08, 12:59 Właśnie z bijącym sercem dzwoniłam do Novum. Mam 6 zarodków. Jutro o 14 jadę na transfer. Cieszę się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: dziewczynki kochane... 17.11.08, 16:31 dziewczyny w którym dniu cyklu zaczynałyście brać fostimon? Odpowiedz Link Zgłoś
alonka7 Re: Listopadowe ICSI/INV 18.11.08, 11:24 U mnie po transferze (w poprzedni wtorek) Najpierw mialam objawy jakby miesiaczkowe - teraz jakby minely mam zle przeczucie wynik w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
en.do Re: Listopadowe ICSI/INV 18.11.08, 22:07 cześć Dziewczyny!!! 10 listopada miałam transfer 2 zarodków (w Novum). Po transferze miałam bóle brzucha(jajników), sutków.Od 6dpt zaczą boleć mnie krzyż. Byłam stymulowana clostybegytem (mam wysokie fsh i endometriozę IV stopnia). Miałam 4 pęcherzyki z czego uzyskano 2 komóreczki (zapłodniły się i zaczęły się dzielić ku mojemu zaskoczeniu). W Novum kazano mi zrobić test ciążowy (sikany) w poniedziałek rano, ale w piątek pójdę do labolatorium i zrobie sobie badanie hormonu beta hcg. No chyba ,że wcześniej dostanę okres. Brzuch już tak mocno mnie nie boli, sutki dalej tak samo. Tak bardzo bym chciała,żeby wszystko było dobrze i te moje dwie fasolki zostały ze mną. Dziewczyny czy to badanie bety (z krwi)robi się na czczo? Pozdrwaiam i życzę zaciążenia Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 udalo sie !!!!!!!!!!!!!! 19.11.08, 19:08 no dziewczynki pierwsze koty za ploty beta w 6 dpt 31 a dzis w 10 dpt 181 za tydzien tj nastepny czwartek znow beta i pierwsze usg i sprawdzimy ile fasolek ?? ale zajebiaszczo !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wikita Re: udalo sie !!!!!!!!!!!!!! 19.11.08, 19:45 Pszczółko! Mega gratulacje!!!! Wiedziałam, że teraz nie ma innego wyjścia tylko musi się udać Bardzo, bardzo się cieszę i życzę dobrego przyrostu bety i ogólnie spokojnej ciąży! Buziaki serdeczne! I jeszcze raz gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: udalo sie !!!!!!!!!!!!!! 19.11.08, 21:33 Pszczóleczko gratuluję serdecznie i bardzo bardzo się cieszę. Ja wczoraj miałam transfer 2 zarodków 1 - 12 komórkowy i 1- 13 komórkowy z naciętą otoczką, no teraz czekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_pi Re: udalo sie !!!!!!!!!!!!!! 21.11.08, 20:56 No Pszczolko... WIELKIE GRATULACJE !!! Tymbardziej cieszy fakt, ze lecze sie u tego samego lekarza, ktory pieknie sie spisal Dbaj o siebie i duzo duzo zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
en.do Re: Listopadowe ICSI/INV 19.11.08, 22:31 Pszczółka GRATULACJE!!!! Bardzo się cieszę .Takie wiadomości podnoszą na duchu! Jezeli nie dostanę okresu to idę sprawdzić bete w piątek. Bardzo się boję rozczarowania. dzisiaj nie najlepiej się czułam - zwłaszcza rano. Miałam mdłości , głowa mnie bolała, cycki urosły, brzuch bolała mnie mniej niż w poprzednie dni( więc to chyba nie wróży zbyt dobrze).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 21.11.08, 18:56 pszczółka ja również gratuluje en.do i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
en.do Re: Listopadowe ICSI/INV 21.11.08, 19:56 Niestety porażka 11dpt beta 1 !!! Okresu jeszcze nie dostałam ale czuje,że lada chwila dostanę. Mma doła i płaczę. To było poje pierwsz podejscie do ICSI. Może w styczniu spróbuję ponownie. Trzymam kciuki za wszystkie starające. POZDRAWIAM I DZIĘKUJE ZA WSPARCIE Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_pi Re: Listopadowe ICSI/INV 21.11.08, 21:06 En.do - masz jeszcze 2 mrozaczki, wiec po swietach do boju!! Najwazniejsze, to nie dac sie zlamac. Ale Tobie to nie grozi, bo juz wiesz, ze w styczniu powtorka i bedzie piekna beta Odpowiedz Link Zgłoś
en.do Re: Listopadowe ICSI/INV 21.11.08, 23:13 amelie_pi! Niestety nie mam mrozaczków! Miałam tylko 2 komóreczki, które po przeistoczeniu w zarodki mi podali. Trzymam kciukasy za wszystkie starające.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amelie_pi Re: Listopadowe ICSI/INV 22.11.08, 11:50 Przepraszam najmocniej en.do, zle doczytalam o 4 pecherzkach... Czyli caly proces musi ruszyc od nowa. Jestem z Toba! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Listopadowe ICSI/INV 25.11.08, 22:25 Witam Dziewczynki co tu tak cicho? nikt juz nie zaglada?!! Bardzo prosze meldowac!!! Ameila i eva co tam u was?? ciekawska jestem, piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 26.11.08, 17:40 ja dziś 3 dzień stymulacji Pszczółko jak się czujesz? napisz mi proszę ile dni byłaś stymulowana i w jakich dawkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Listopadowe ICSI/INV 29.11.08, 19:37 Hejka dziewczynki No i widziałam naszą fasolke ;D piekny pecherzyk ciążowy serduszko moze uslyszymy juz w nastepny w piątek - znowu badania i wizyta z podgladaniem. Eva ja juz nawet nie pamietam jak byly te zastrzyki robil mi je mezus tak jak bylo rozpisane diperyline rano w brzucho robilam sama a wieczorkiem mezus rabal na przemian raz jeden raz drugi posladek pick-up mialam robiony w 13 ds a transfer 5 dni po. Trzymam kciuki wiesz juz kiedy punkcja?? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Listopadowe ICSI/INV 01.12.08, 08:48 Witajcie dziewczyny!! Jestem tu nowa i szczerze powiem zielona, więc w związku z tym mam pytanie i bardzo proszę Was o odp. Wczoraj czyli w niedzielę dostałam pierwsze zastrzyki puregonu i menopuru, a od soboty biorę encorton w krótkim protokole. Powiedzcie mi jak długo bierze się te zastrzyki. Mam je rozpisane do 4 dc a w 5 dniu mam jechać na USG (czyli teraz w środę) Co czeka mnie dalej?? Ile jeszcze takich wkłuć mnie czeka?? i czy te dwa zastrzyki robi się w jakiś odstępach czasu?? czy można bić 2 na raz i nie kolidują ze sobą?? Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na rozjaśnienie mojej tępej główki!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Listopadowe ICSI/INV 01.12.08, 12:41 Witaj daisy Wiesz najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do kliniki i się zapytasz jak robic te zastrzyki. Za pierwszym razem robilam oba w tym samym czasie tzn. jeden w brzucho a drugi w posladek ale z tego co pozniej doczytalam, a czego mi nie powiedzieli - powinno się je robic oddzielnie. Tak wiec teraz przy drugim podejsciu rano robilam w brzucho a wieczorkiem mezus kul posladki. Dzwon kochana do nich i sie nie przejmuj!! Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Listopadowe ICSI/INV 01.12.08, 14:16 Dziękuję Ci Pszczółko za odp. Powiedz mi jeszcze- nie orientujesz się ile takich zastrzyków jeszcze przede mną??? i co dalej?? To moje pierwsze in vitro i niestety nie wszystko jeszcze wiem..... a szkoda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Listopadowe ICSI/INV 01.12.08, 17:09 Wiesz ja tak do konca to nie wiem jak to jest przy krotkim protokole. Moge Ci powiedziec jak bylo w miom przypadku. Dr. rozpisal mi zastrzyki jedne co dzien a drugie co dwa dni, jednych po jednej ampulce a inne po 2 lub 3 wszysko zalezy od tego jak reaguje organizm, w 8 dniu stymulacji mialam badanie i wtedy prof ustalil dzien pick-upu, czyli punkcje mialam w 13ds, a transfer 5 dni pozniej. Podali mi 2 blastocysty 4AA (to są oznaczenia tych zarodków) no i mamy jeden cud!! juz nawet podgladalam Pamietaj że zawsze mozesz zadzwonic do kliniki i zapytac o wszystko co Cie niepokoji trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 01.12.08, 18:02 Cześć dziewczynki pszczółka tobie to dobrze ja mam jutro podgladanko i chyba już będę znała termin pobrania co do leków ja też biorę w różnych godzinach ale oba w brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Listopadowe ICSI/INV 01.12.08, 19:58 No to gratulacje Pszczółko!!! trzymam kciuki za nasz wszystkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia007_0 Re: Listopadowe ICSI/INV 01.12.08, 20:21 hej! ja też podchodzę do in vitro! w 21 dniu cyklu dostałam zastrzyk wprowadzający w stan menopauzy a od środy przyjmuję gonal podskórnie 2 ampułki wieczorem! dziś byłam na podglądaniu pęcherzyków i w lewym jajniku jest 6 i w prawym też 6 po ok 12mm. dostałam jeszcze gonal do piątku a potem wizyta i zobaczymy co dalej! to jest moje drugie in vitro. miałam 2 transfery, jeden ciąża biochemiczna a drugi kompletnie nic. dziewczyny gdzie się leczycie? ja w Invimedzie! życzę wszystkim powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Listopadowe ICSI/INV 03.12.08, 17:42 Witajcie Ja również podchodzę do in vitro. Krótki protokół z antagonistą. Dzisiaj mam 5 dc i biorę puregon, menopur, encorton a od jutra cetrotide. Badałam dziś estradiol -było ponad 300 a na USG liczne pęcherzyki. Mam nadzieję, że wszystko dalej będzie dobrze... czego Wam i sobie życzę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 03.12.08, 20:35 witajcie u mnie estradiol wczoraj też ok 300, zwiększono mi dawkę i jutro mam kolejna wizytę, doktor mówił że estradiol powinie wynosić ponad 200o tys, a u mnie już 10 dzień stymulacji coś kiepsko ale miałam póki co małe dawki bo bał się przestymulowania. a jak tam u was? pszczółka jak tam kolejne twoje weryfikacje? wszytko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Udało się dziewczynki!!!!!! 04.12.08, 12:42 Cześć kochane! Jestem taka szczęśliwa. W 14 dpt hcg 165 a dzisiaj czyli w 16 dpt 354. Trzymam kciuki za Was... Odpowiedz Link Zgłoś
3kashmir do pszczolki 04.12.08, 15:48 Nie wiem czy mnie pamietasz, ale wspieralysmy sie przy "majowych" probach. Mi sie udalo - od 8 m-cy rosna mi w burzuszku dwie kobitki , a Ty jak sie okazalo musialas poczekac na swoja druga szansa. Obserwowalam to forum, bo bylam ciekawa co u Ciebie, czy probujecie i czy doczekalas sie swojej fasolki. Nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze Ci sie udalo. Z calego serca trzymam teraz za Ciebie kciuki. Dbaj o siebie i o maluszka/maluszki!! Do zobaczenia na forum 'ciaża' Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 do pszczolki 05.12.08, 18:11 Witajcie dziewczynki Witaj kashmir oczywiscie że pamietam kto by zapomnial naszej walki z bocianami?? No my musielismy poczekac na druga szanse jak to ujelas tak jakos lato ucieklo i zeszlo nam. Od pażdziernika stymulacja a 4 listop byla punkcja. A dziś kochane dziewczynki widzialam SERDUSZKO !!!!!!!!!!! BOZE drogi az się splakalam u doktora, wkoncu po 4 latach walki z wiatrakami WKONCU SIĘ NAM UDALO !!!!!!!!! Dzis juz moge to oficjalnie powiedziec U D A Ł O SIĘ !! Teraz tylko spokoj i wypoczynek no i dobre jedzonko oczywiscie Kochane trzymam kciuki NAPEWNO Wam się tez UDA Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: do pszczolki 05.12.08, 19:14 Pszczółeczko jeszcze raz gratuluję! Ja mam wizytę w piątek za tydzień. Powiedz mi Kochana czy powiedzieli Ci może kiedy masz termin porodu i który to tydzień ciąży? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 do pszczolki 05.12.08, 22:12 Witaj Również gratuluje !! Narazie chodze jeszcze do dr od nieplodności, ale nastepna wizyta już na dziele CIEŻARÓWEK i juz się nie mogę doczekać!! A tydziej to 6 bo do daty pick-up dodajesz 2 tygodnie Pozdrówka i kolorowych snów Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 do evy i ellien 08.12.08, 21:05 Witajcie po pierwsze Eva melduj tu szybciutko jak tam po punkcji?? duzo jajeczek wychodowalas?? a po drugie: Ellien wszystko zalezy od kliniki wiem ze w innych nie ma tzw nadzoru. A sa to 3 badania beta hcg po ktorych jest albo wizyta albo tel od doktora i na nich jest zalecane albo zwiekszenie lekow albo nie, ale jak juz mowilam z tego co tu pisaly dziewczyny to w innych klinikach tak nie jest. My podchodzimy w Gda w Inviccie I powiem ci tak: mnie tez pobolewal brzusio ale jejniki, czulam bardzo, a mialam 12 komulusow, a potem wlasnie doszly piersi stwardnialy i staly sie bardzo wrazliwe na dotyk. Tak więc teraz wypoczywaj, nie stresuj sie, jedz rozne smakolyki a bedzie dobrze Trzymama mocno kciuki za Was dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: 09.12.08, 06:42 jestem załamana, wczoraj pobrali mi tylko 5 komórek bu.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia007_0 Re: 09.12.08, 19:14 nie załamuj się eva! może te 5 będą dobre i zapłodnią się wszystkie! ja też miałam wczoraj punkcję pobrali mi 15 a dziś dostałam wiadomość, że 9 było prawidłowych a 6 się zapłodniło!! powodzenia! gdzie się leczysz bo ja w invimedzie w warszawie !! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
eilleen Re: do evy i ellien 09.12.08, 20:01 dziękuję za odpowiedź i pocieszenie. Ja leczę się w novum w w-wie. Jeszcze 4 dni i test!!! Im bliżej tego dnia tym więcej we mnie nadzieji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: 09.12.08, 20:04 kasia a ska d wiesz ze się zapłodniły tak szybko? u mnie 5 jest dobrych a ile się zapłodniło dowiem się w sobotę w dniu transferu Odpowiedz Link Zgłoś
kasia007_0 Re: 09.12.08, 21:06 wczoraj o .30 miałam punkcję, a dziś rano zadzwoniła do mnie pani dr i powiedziała wszystko co i jak! jutro mam transfer! nie wiem tylko jakiej klasy są te zapłodnione komórki bo to będzie wiadomo jutro tzn jak będą się dzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: 11.12.08, 09:32 witajcie Ja miałam wczoraj punkcję- wiem że pobrali 9 komórek. Teraz czekam na wiadomość ile się zapłodniło. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia007_0 Re: 12.12.08, 18:00 hej! w środę miałam transfer dwóch zarodków. wszystko ok! w sumie jeszcze 3 zarodki zamrożono! teraz najgorsze jest to czekanie! 22 grudnia będzie już wiadomo! mam nadzieję, że tym razem się uda!- czego Tobie i sobie życzę! pa daj znać jak Ty się czujesz po transferze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: 12.12.08, 18:24 kasiu ja mam jutro bo mam hodowle do blastocytów, no i zdecydowałam się na nacięcie otoczki, anie robisz weryfikacji po 3,6 i 10 dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia007_0 Re: 12.12.08, 18:29 nic mi nie mówiono o robieniu weryfikacji poprzednio i teraz! słyszałam, że może dać fałszywy wynik bo dział jeszcze zastrzyk z pregnylu! robię pierwszy test 14 dni po punkcji czyli 22 grudnia! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Listopadowe ICSI/INV 13.12.08, 10:31 No dziewczynki prosze tu meldowac Eva jak tam po transferze? Prawda ze w porownaniu z punkcja to jest pikus? A Evelin melduj tu prosze jak twoje testowanie? Czekam na wiesci Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 13.12.08, 15:42 witajcie pszczółka masz racje transfer to pikuś, podali mi 2 zarodki klasy 5AB, niestety mrożaków brak, z 5 zapłodniło się 4 ale te 2 się słabo rozwijały i nie będą mrozić, cała nadziej a w tych dwóch pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Listopadowe ICSI/INV 18.12.08, 14:36 hej dziewczynki co tu tak cicho?? pisac prosze ) Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 19.12.08, 18:56 melduje się po drugiej werce- 6 dni po transferze- beta 82,33 pani doktor powiedziała mi że mam szykować się na bliźniaki, aż nie mogę uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Gratulacje Eva ;) 20.12.08, 16:13 Hejka Hip hip HURA !! Bardzo się ciesze i jeszcze raz gratuluje z calego serca podwójne szczescie, SUPER Teraz to juz z górki, ubieraj sie cieplutko i nie dawaj grypie bo ja ostatni tydzien przekichalam, z zatkanym nosem i bolącym gardłem ale juz OK POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Gratulacje Eva ;) 21.12.08, 18:35 dzięki pszczółko, następną werkę mam we wtorek, mam nadzieję że będzie wszytko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia007_0 Re: Gratulacje Eva ;) 21.12.08, 21:16 serdeczne gratulacje!!!! ja jutr będę wszystko wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Gratulacje Eva ;) 29.12.08, 17:29 Witajcie ! Mnie też się udało. Robiłam dzisiaj bete 262 (16dpt). Powiedzcie mi czy macie brać dalej fragmin???? Wiem że mam brać dalej luteinę, estrofem, odstawić enkorton. Ale nie wiem co z fragminem?? bardzo Was proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolkamaja78 Re: Gratulacje Daisy ;) 29.12.08, 18:02 Witaj jak to dobrze słyszec ze sie Wam kochane dziewczynki udaje, naprawde GRATULUJE z całego serca A co do twojego pytania to ja brałam luteine i dopoch i doust i estrofem, zaraz od 6 tc odsawil mi dr luteine dopoch, a zmniejszyl dawki dwóch pozostałych, dzis 10 tc byłam na wizycie no i estrofem juz odpadl w zupelnosci a luteinke mam zmniejszac tydzien po tygodniu ta podjezykowa. Ale śmiało dzwon do nich i pytaj - powtarzam się Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Gratulacje Daisy ;) 29.12.08, 18:46 ja też serdecznie gratuluję, co do leków też nie pomogę biorę te same co pszczółka Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Gratulacje Daisy ;) 30.12.08, 11:01 Dziękuję Wam dziewczynki!! już wszystko wiem, mam dalej brać te leki. W przyszłym tyg. jadę na usg. Mam nadzieję, że dalej wszystko będzie w porządku.... Powiedzcie jak się czujecie, miałyście może plamienia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Gratulacje Daisy ;) 31.12.08, 11:16 ja jak na razie nie mam plamień i o by się nie pojawiły, jestem po 4 werce, 17 dpt, beta wynosi 2917, widziałam pęcherzyk, jeden jest na bank ładny duży drugi albo mały albo jak pani doktor powiedziała psełdopęcherzyk, trochę się załamałam niskim E2, pszczółko a ty jakie E2 miałaś na 4 werce? daisy życzę ci żebyś za tydzień zobaczyła piękny pęcherzyk(i) a może już nawet serduszko, ja mam wizytę w przyszły wtorek i mam nadzieję zobaczyć serduszko, ach to jeszcze 6 dni czekania. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Gratulacje Daisy ;) 01.01.09, 14:34 Oj chyba raczej nic z tego nie będzie. Cały czas mam plamienia i strasznie boli mnie w brzuchu i plecy. Eva to ja w 16 dpt miałam betę 262 więc nie wróży to za dobrze. Jutro idę na betę ale nie mam już nadziei.... Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Gratulacje Daisy ;) 02.01.09, 18:49 u mnie tez nie najlepiej dzisiaj zrobiłam bete 4950, czyli w prawie 3 doby urosło tylko 60% KIEPSKO Odpowiedz Link Zgłoś
cannel Re: Listopadowe ICSI/INV 03.01.09, 12:06 Witam wszystkie "staraczki"- dolàczam sié do Was , bo czujé sié samotna w tym wszystkim... razem z mézem staramy sié od 4 lat o dzidzié-(nieplodnosc idiopatyczna ) po 6 nieudanych inseminacjach , podchodzimy do INV, jestem w trakcie stymulacji , we wtorek pierwsze podglàdanko , a punkcja przewidziana na ok 12 stycznia ...zaczynam panikowac ...TRZYMAM zaWas kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Listopadowe ICSI/INV 06.01.09, 11:35 No niestety nie udało się. Poroniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 07.01.09, 13:21 daisy tak mi przykro, ale masz mrożaki? ja miałam wczoraj 5 weryfikację, jest jeden zarodeczek z bijącym serduszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Listopadowe ICSI/INV 09.01.09, 14:20 Tak mam mrozaczki- 4 zarodki. Ale nie za bardzo się orientuję- co to jest weryfikacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy4 Re: Listopadowe ICSI/INV 09.01.09, 14:23 jeju przecież dobrze wiem.... oj coś mnie zagłuszyło!! Tak strasznie mi smutno, cały czas płakać mi się chce. To już moje drugie poronienie. Nie wiem czy następnym razem nie będzie tak samo... Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
eva5 Re: Listopadowe ICSI/INV 10.01.09, 09:50 a gdzie robiłaś in vitro? z tego co słyszałam dziewczyny po poronieniach decydują się na PGD, może warto nad tym pomyśleć, ale kochana masz jeszcze mrożaki, może akurat, trzeba być dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś