Dodaj do ulubionych

odchudzanie-tez ważne

IP: *.mofnet.gov.pl 17.01.02, 08:01
Dziewczyny, prosze o radę jak schudnąć 15-20 kg bo o tyle mam za dużo. Czy
któraś musiała schudnąć aż tyle? Czy używałyście L-karnityny? Proszę o rady.
Moja nadwaga może być jednym z czynników problemów z zajściem w ciążę więc nie
mam wyboru. Pięć lat słodyczy i stresów związanych m.in. z brakiem dzieci
zrobiły swoje.Proszę o Wasze doświadczenia.
Dzięki. Gosia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: odchudzanie-tez ważne IP: 212.244.46.* 17.01.02, 14:37
      L-karnityna jest dobra jeśli zamieniasz tłuszcz na mięśnie w siłowni. Ale bez
      ostrego treningu nic Ci nie da (mi nie dała pożądanych efektów). Czytałam w
      fachowym piśmie dla sportowców, że jedną z najbardziej skutecznych jest dieta
      Cambrigde (chyba trochę przekręciłam pisownię). Ale nic o niej nie wiem... A
      chciałabym się dowiedzieć. Może znajdzie się ktoś, kto coś wie?
    • Gość: Roza Re: odchudzanie-tez ważne IP: 10.134.7.* 17.01.02, 16:18
      Jest o tym w wątku odchudzanie na forum zdrowie kobiety
      pozdrawiam
      • Gość: Lala Re: odchudzanie-tez ważne do Gosi IP: *.starachowice.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 16:27
        Ja niestety też muszę dużo zrzucić.Jestem na diecie i schudłam już 5,5 kg.Jest
        bardzo ciężko ale muszę jeszcze z 15 kg.Mne też się nazbierało ,tym bardziej że
        wcześniej byłam szczupłą dziewczyną .Ale na stresy reagowałam jedzeniem i teraz
        mam efekty.Więc zabrałam się mocno za siebie , czego i tobie życzę.Jeśli chcesz
        to podaj e maila to wymienimy doświadczenia .Też w najbliższym czasie będę się
        starać o dzidzię więc gdyby doszły mi kg z ciąży to bym chyba musiała poszerzać
        futryny.Pozdrawaiam LALA
      • Gość: bea Re: odchudzanie-tez ważne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 18:12
        Problem odchudzania też mnie bardzo interesuje i dlatego szperam gdzie sie
        da.Mam zamiar też zrzucic z 25 kg i dlatego chce skorzystać z diety
        Cambridge.Moja nadwaga a właściwie otyłość to też efekt 8 lat walki z
        niepłodnością, PCO i czym tam jeszcze... Ale mogę wam poradzić (bo sama już
        znalazłam) gdzie można dowiedzieć się dużo o diecie Cambrigde i nawet ją
        zamówić. Wpiszcie w przeglądarkę Dieta Cambridge a pojawi wam się mnóstwo
        adresów konsultantów z różnych miast w Polsce. Hej,powodzenia-czego i sobie
        życzę!
        • alina1 Re: odchudzanie-tez ważne 20.01.02, 13:16
          Schudłam z powodu stresu. Wiem, że nie potrafiłabym się głodzić, ćwiczyć nie
          znoszę, do leków mam mieszane uczucia. To było szczęście w nieszczęściu.
        • Gość: Gosia Re: odchudzanie-tez ważne IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 13:50
          kiedyś stosowałam tę dietę. Wszytstko co piszą o niej ,że pokrywa
          zapotrzebowanie na mikroelementy, poprawia włosy, paznokcie,oczywiście szybki
          spadek wagi -to wszystko prawda. Jedno tylko jest najtrudniejsze i o tym piszą
          ogólnikowo - po zakończeniu kuracji waga rośnie. Wiadomo, że trzeba dbać o
          kontynuację i jeść mało, ale to bardzo rzadko się udaje. Mój lekarz też to
          potwierdził. To nie jest naturalne, że traci się do 5 kg w ciągu tygodnia, w
          zwiazku z tym organizm w krótkim czasie to odrabia choćby nie wiem co. Jedząc
          normalnie nie zapewnisz diety 500 cal przy jednoczesnym zaspokojenu potrzeb
          organizmu na witaminy i mikroelementy a organizm po takiej głodówce zaraz to
          wykorzysta.Zresztą kilka moich koleżanek stosowało tę dietę i wszystkie to
          potwierdzają. Jest ona może dobra na początek, jako mobilizacja do odchudzania,
          ale nie daje trwałego efektu. G.
          • Gość: mama Re: odchudzanie-tez ważne IP: 157.25.125.* 21.01.02, 11:52
            Gosiu, ja polecam Ci wypróbowaną na sobie dietę "nie
            żreć tyle". Sama miałam ten sam problem co i Ty.
            Próbowałam róznych sposobow pozbycia się zbędnych
            kilogramów. Za pomocą tej diety schudłam 20 kg w ciągu
            2 miesięcy i wagę utrzymałam. Jadłam wszystko, ale w
            małych ilościach. Zaczynałam dzień od kawy o 8 rano,
            później ok. 10 herbata i ok. 12 2 kromki cienkie
            pieczywa ciemnego lub chrupkiego z wedlona serem lu
            czyms innym. Kawa i herbata oczywiscie bez cukru.
            nastepny posilek to ok `14 musli na kefirze i ok
            17-17.30 obiad normalny - oczywiscie mniej obfity niz
            zwykle. podstawa bylo odstawienie slodyczy. Zyczę Ci
            powodzenia. wydaje mi sie ze jest to dieta optymalna,
            ktora nie pozbawia Cie przyjemnosci jedzenia niektorych
            skladnikow.
        • Gość: A. Re: odchudzanie-tez ważne IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 18:40
          Dziewczyny! Szczerze Wam odradzam dietę Cembrig. Ja również musiałam zrzucić
          przed in vitro zbedne kilogramy, więc wasz problem nie jest mi obcy.
          Pamiętajcie, że chcecie zostać matkami! dieta C. nie dostarczy Waszemu
          organizmowi tego co niezbedne! A efekty, jeżeli są, to chwilowe. Stosowałam tą
          dietę dwa razy. Za pierwszym razem po 6 tyg. zgubiłam 21 kilo, które zaraz
          wróciły. za drugim razem musiałam przerwac stosowanie diety, bo bardzo osłabił
          się mój organizm. Przed in vitro postanowiłam przejśc na dietę 1000 kcal i dużo
          się ruszać (4 razy w tygodniu ćwiczenia na siłowni i calanetics). Efekt- 30 kg
          mniej i rosnące w moim brzusiu bliźniaki. Takich rezultatów i Wam życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka