Gość: Elba IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 23:01 Kto ma dziodziusia poICSI w Gamecie? Pocieszcie, proszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bzybza Re: Gameta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.03, 18:50 My mamy! Ma 8 miesięcy i jest śliczna! Udało się za czwartym razem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Gameta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:59 Co znaczy za czwartym razem? To było czwarte ICSI czy jedno, ale kolejny transfer? Ja podchodziłam w Gamecie do INV, niestety nie udało się. Przyłączm się do prośby, dziewczyny napiszcie o Waszych sukcesach w Gamecie. Odpowiedz Link Zgłoś
miksa1975 Re: Gameta 27.10.03, 23:15 Ja mam dwie przecudne córeczki bliźniaczki!!! I nie są po ICSI. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Gametę polecam, też Ci się na pewno uda! Zapraszam na priva miksa1975@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka Re: Gameta IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 16:05 UWAGA NA DR PAWLICKIEGO111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 17.11.03, 15:28 dlaczego mam uwazac na dr Pawlickiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: Gameta IP: 200.199.172.* 17.11.03, 21:50 Janko, Jestem zapisana na wizyte do Dr Pawlickiego w przyszlym tygodniu. Dlaczego mam na niego uwazac. Napisz mi prosze na email jezeli nie chcesz wypowiadac sie na forum. Moze lepiej zmienic lekarza. Pozdrawiam i z gory dziekuje. Malgosia B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 18.11.03, 13:18 Malgosiu, ja ide na wizyte do niego jutro, razem z mezem. Jesli chcesz opisze Ci wrazenia jutro poznym wieczorem, albo w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Gameta IP: *.toya.net.pl 19.11.03, 20:17 Czesc pisze pierwszy raz na temat naszej niedoskonalosci i mam ochote powiedziec cos o dr Pawlickim. Odwiedzamy juz od roku dr P to bardzo specyficzny i ciezki w komunikacji czlowiek, ma swoje humory. Lubi tez dolowac swoich pacjentow okreslajac ich stan jako beznadziejny. Na poczatku to przezywalam, a teraz on mnie rozbawia ta swoja postawa, czesto wyolbrzymia. On nie znosi mojego optymizmu. Jestesmy po inseminacji czekam na efekt. Powiedzial, ze sie kwalifikujemy i ja zrobil, a zaraz po wszedl do gabinetu i stwierdzil, ze nic z tego nie bedzie i ze mamy juz szykowac sie na in- vitro.Wybieramy sie do warszawy nie chcemy opierac sie na jednej opini. A moze juz nie trzeba??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 19.11.03, 21:43 hmmm, no coz... ja jestem wlasnie po pierwszej wizycie u dr Pawlickiego. Stwierdzono u mnie PCOS, a maz ma bardzo kiepskie parametry nasienia, w tym brak uplynniania, sporo zaburzonych i w ogole niewiele plemnikow. Dr Pawlicki zrobil na mnie wrazenie bardzo sympatycznego, rzeczowego i kompetentnego specjalisty. Zaproponowal konkretne leczenie, ba, powiedzial nawet, ze jak dobrze pojdzie to poprobujemy naturalnie - nie spodziewalam sie, ze to uslysze. Takze my jestesmy zadowoleni, czujemy sie wreszcie traktowani serio i mamy nadzieje, ze jestesmy pod dobra opieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_kajetana Re: Gameta IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 23:46 Ja mam jak w nicku syna Kajetana. ICSI x 2, transfery 3. Pierwsze ICSI nie udane, ,miesiąc później mrozaczki też nie udane, trzy miesiące później następne ICSI, którego efektem jest Kajetan pozdrawiam powodzenia Iza Odpowiedz Link Zgłoś
mika52 Re: Gameta 19.11.03, 23:18 Co do wątku o doktorze Pawlickim to mam niemiłe wspomnienia z ostatniego tygodnia. Jeszcze żaden lekarz tak brutalnie mnie nie badał, ale zaznaczam, że nie była to prywatna wizyta lecz przyjęcie na oddział szpitalny. Poza tym jest po prostu niemiły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 20.11.03, 10:36 ojej, strasznie jestem zdziwiona Waszymi wrazeniami. Mnie sie bardzo podobalo na pierwszej wizycie, byl naprawde b. mily... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Gameta IP: *.toya.net.pl 20.11.03, 16:38 On zawsze tak bada nie wazne czy to wizyta prywatna czy nie. Jak bylam w szpitalu to czulam sie okropnie psychicznie po tym badaniu. w trakcie badania pielegniarka zlapala mnie za reke to o czyms swiadczy.(podobnie odczuwaly dziewczyny z sali). Podczas inseminacji byl ok. Nam tez powiedzial, ze mamy probowac naturalnie bo ze mna jest wszystko ok, a maz ma malo plemnikow o prawidlowym ruchu. Po leczeniu zastosowanym przez doktora P jakosc nasienia nie poprawila sie, zalecil inseminacje dalej wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika52 Re: Gameta 20.11.03, 22:24 Mogę jeszcze dodać, że w Centrum spotkałam dziewczynę, która była "prywatną" pacjentką dr P. Po ciązy pozamacicznej, pierwszej i krótko oczekiwanej zaproponował jej od razu in vitro, pomimo tego że nie było przesłanek żadnych. Zgodziła się bo była w szoku i zdezorientowana. Dopiero po nieudanej próbie zaczęła rzetelnie się diagnozować. W ogóle mam wrażenie, że facet za szybko proponuje metody ostateczne. Ja do niego na pewno już nie pójdę bo mnie wkurzył strasznie, ale oczywiście co pacjentka to inne wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kajetana Re: Gameta 20.11.03, 23:35 Witam, Rzeczywiście coś z tym Palickiem jest nie tak. Ja też nie mam najlepszych doświadczeń. Pamiętam, że przed podaniem mrozaczków miałam silne upławy. Pojechałam do Gamety, nie było Radwana i przyjął mnie P. Był bardzo oschły i niemiły, nie pamiętam jak mnie zbadał lecz stwierdził że mam rzęsistka!!! No z szoku nie mogłam wyjść przez dwa dni bo byłam po ICSI i przed mrozaczkami i z obawy na jakąkolwiek infekcję trzymałam się od męża z daleka. Nie muszę dodawać że od obcych toalet też. Po dwóch dniach wrócił Radwan dostałam jakąś globulkę i wszystko minęło - oprócz niesmaku oczywiście. Z tej wizyty pamiętam jeszcze, że zakwestionował decyzję Radwana od transferze mrozaczków bezpośrednio po ICSI. Oczywiście jak zaczęłam drążyć to zaczął zmieniać temat i nie chciał już odpowiadać na moje pytania. Jeśli chodzi o gburowatość i oschłość to miałam z nią doczynienia przy drugim ICSI, niestety był w klinice gdy przyjechałam na pobranie jajeczek. Mimo widocznego mojego zdenerwowania i rozkojarzenia nie stać go było nawet na jedno miłe słowo. Spotkanie ograniczyło się tylko do przeliczenia pieniędzy. Ale podobno jest zu[pełnie inny dla swoich pacjentek. Tylko, że o tym wiem ze słyszenia. pozdrawiam i życzę powodzenia Iza i śpiący Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkag2 Re: Gameta 25.11.03, 13:07 Mamy śliczną zdrową córeczkę (4,5 miesiąca) po ICSI w Gamecie.Udało się za pierwszym razem choć z 13 komórek jajowych udało się wyhodować tylko 2 zarodki, które podano mi 28.10.2002. W połowie listopada byłam już w ciąży mając nadzieję,że będą bliźnięta. Niestety okazało się,że jeden gdzieś zaginął ale i tak jesteśmy bardzo szczęśliwi, że mamy Małgosię i kochamy ją podwójnie. Byliśmy pacjentami profesora Radwana i choć nie jest on osobą wylewną nie było mowy o jakimś nieprzyjemnym traktowaniu czy uwagach, że nie mamy szans(u mnie było wszystko OK, to plemniki męża były bardzo słabe). Bardzo proszę bądź dobrej myśli, a wszystko będzie OK. Agnieszka z Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 26.11.03, 18:57 Agnieszko dziekuje za slowa otuchy i pocieszenie. Ja dopiero zaczynam leczenie w Gamecie u Pawlickiego i troche zaniepokoily mnie negatywne opinie dziewczyn, a bardzo chce wierzyc, ze znalazlam sie nareszcie w dobrych rekach...pozdrowienia dla corci. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkag2 Re: Gameta 27.11.03, 12:55 Bardzo dziękuję za pozdrowienia. Pytaj o wszystko doktora bez skrepowania ( my byliśmy zawsze zdenerwowani i często nam coś umykało ). Jeśli będziesz przygotowywać się do IN VITRO najsympatyczniejszą osobą będzie doktor, który wykonuje USG ( nie pamiętam nazwiska - chyba jakoś na K ). Czasem więcej się od niego dowiedziałam niż od profesora Radwana, który mnie prowadził.Najlepiej byłoby gdyby jednak udało się naturalnie czego właśnie życzę. Pozdrawiam Agnieszka z Małgosią Odpowiedz Link Zgłoś