IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.03, 23:01
Kto ma dziodziusia poICSI w Gamecie? Pocieszcie, proszę...
Obserwuj wątek
    • Gość: bzybza Re: Gameta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.03, 18:50
      My mamy! Ma 8 miesięcy i jest śliczna! Udało się za czwartym razem!
      • Gość: Agnes Re: Gameta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:59
        Co znaczy za czwartym razem? To było czwarte ICSI czy jedno, ale kolejny
        transfer? Ja podchodziłam w Gamecie do INV, niestety nie udało się. Przyłączm
        się do prośby, dziewczyny napiszcie o Waszych sukcesach w Gamecie.
    • miksa1975 Re: Gameta 27.10.03, 23:15
      Ja mam dwie przecudne córeczki bliźniaczki!!! I nie są po ICSI.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki. Gametę polecam, też Ci się na pewno uda!
      Zapraszam na priva miksa1975@poczta.onet.pl
    • Gość: janka Re: Gameta IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 16:05
      UWAGA NA DR PAWLICKIEGO111
      • Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 17.11.03, 15:28
        dlaczego mam uwazac na dr Pawlickiego?
      • Gość: Malgosia Re: Gameta IP: 200.199.172.* 17.11.03, 21:50
        Janko,
        Jestem zapisana na wizyte do Dr Pawlickiego w przyszlym tygodniu. Dlaczego mam
        na niego uwazac.
        Napisz mi prosze na email jezeli nie chcesz wypowiadac sie na forum.
        Moze lepiej zmienic lekarza.

Pozdrawiam i z gory dziekuje.

Malgosia B.
        • Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 18.11.03, 13:18
          Malgosiu, ja ide na wizyte do niego jutro, razem z mezem. Jesli chcesz opisze
          Ci wrazenia jutro poznym wieczorem, albo w czwartek.
      • Gość: Agata Re: Gameta IP: *.toya.net.pl 19.11.03, 20:17
        Czesc pisze pierwszy raz na temat naszej niedoskonalosci i mam ochote
        powiedziec cos o dr Pawlickim. Odwiedzamy juz od roku dr P to bardzo
        specyficzny i ciezki w komunikacji czlowiek, ma swoje humory. Lubi tez dolowac
        swoich pacjentow okreslajac ich stan jako beznadziejny. Na poczatku to
        przezywalam, a teraz on mnie rozbawia ta swoja postawa, czesto wyolbrzymia. On
        nie znosi mojego optymizmu. Jestesmy po inseminacji czekam na efekt.
        Powiedzial, ze sie kwalifikujemy i ja zrobil, a zaraz po wszedl do gabinetu i
        stwierdzil, ze nic z tego nie bedzie i ze mamy juz szykowac sie na in-
        vitro.Wybieramy sie do warszawy nie chcemy opierac sie na jednej opini. A moze
        juz nie trzeba???
        • Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 19.11.03, 21:43
          hmmm, no coz...
          ja jestem wlasnie po pierwszej wizycie u dr Pawlickiego. Stwierdzono u mnie
          PCOS, a maz ma bardzo kiepskie parametry nasienia, w tym brak uplynniania,
          sporo zaburzonych i w ogole niewiele plemnikow. Dr Pawlicki zrobil na mnie
          wrazenie bardzo sympatycznego, rzeczowego i kompetentnego specjalisty.
          Zaproponowal konkretne leczenie, ba, powiedzial nawet, ze jak dobrze pojdzie
          to poprobujemy naturalnie - nie spodziewalam sie, ze to uslysze. Takze my
          jestesmy zadowoleni, czujemy sie wreszcie traktowani serio i mamy nadzieje, ze
          jestesmy pod dobra opieka.
    • Gość: mama_kajetana Re: Gameta IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 23:46
      Ja mam jak w nicku syna Kajetana.
      ICSI x 2, transfery 3.
      Pierwsze ICSI nie udane, ,miesiąc później mrozaczki też nie udane, trzy
      miesiące później następne ICSI, którego efektem jest Kajetan
      pozdrawiam
      powodzenia
      Iza
    • mika52 Re: Gameta 19.11.03, 23:18
      Co do wątku o doktorze Pawlickim to mam niemiłe wspomnienia z ostatniego
      tygodnia. Jeszcze żaden lekarz tak brutalnie mnie nie badał, ale zaznaczam, że
      nie była to prywatna wizyta lecz przyjęcie na oddział szpitalny. Poza tym jest
      po prostu niemiły
      • Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 20.11.03, 10:36
        ojej, strasznie jestem zdziwiona Waszymi wrazeniami. Mnie sie bardzo podobalo
        na pierwszej wizycie, byl naprawde b. mily...
      • Gość: Agata Re: Gameta IP: *.toya.net.pl 20.11.03, 16:38
        On zawsze tak bada nie wazne czy to wizyta prywatna czy nie. Jak bylam w
        szpitalu to czulam sie okropnie psychicznie po tym badaniu. w trakcie badania
        pielegniarka zlapala mnie za reke to o czyms swiadczy.(podobnie odczuwaly
        dziewczyny z sali). Podczas inseminacji byl ok. Nam tez powiedzial, ze mamy
        probowac naturalnie bo ze mna jest wszystko ok, a maz ma malo plemnikow o
        prawidlowym ruchu. Po leczeniu zastosowanym przez doktora P jakosc nasienia
        nie poprawila sie, zalecil inseminacje dalej wiecie.
    • mika52 Re: Gameta 20.11.03, 22:24
      Mogę jeszcze dodać, że w Centrum spotkałam dziewczynę, która była "prywatną"
      pacjentką dr P. Po ciązy pozamacicznej, pierwszej i krótko oczekiwanej
      zaproponował jej od razu in vitro, pomimo tego że nie było przesłanek żadnych.
      Zgodziła się bo była w szoku i zdezorientowana. Dopiero po nieudanej próbie
      zaczęła rzetelnie się diagnozować. W ogóle mam wrażenie, że facet za szybko
      proponuje metody ostateczne. Ja do niego na pewno już nie pójdę bo mnie wkurzył
      strasznie, ale oczywiście co pacjentka to inne wrażenia.
    • mama_kajetana Re: Gameta 20.11.03, 23:35
      Witam,

Rzeczywiście coś z tym Palickiem jest nie tak. Ja też nie mam najlepszych
      doświadczeń. Pamiętam, że przed podaniem mrozaczków miałam silne upławy.
      Pojechałam do Gamety, nie było Radwana i przyjął mnie P. Był bardzo oschły i
      niemiły, nie pamiętam jak mnie zbadał lecz stwierdził że mam rzęsistka!!! No z
      szoku nie mogłam wyjść przez dwa dni bo byłam po ICSI i przed mrozaczkami i z
      obawy na jakąkolwiek infekcję trzymałam się od męża z daleka. Nie muszę dodawać
      że od obcych toalet też. Po dwóch dniach wrócił Radwan dostałam jakąś globulkę
      i wszystko minęło - oprócz niesmaku oczywiście. Z tej wizyty pamiętam jeszcze,
      że zakwestionował decyzję Radwana od transferze mrozaczków bezpośrednio po
      ICSI. Oczywiście jak zaczęłam drążyć to zaczął zmieniać temat i nie chciał już
      odpowiadać na moje pytania.
      Jeśli chodzi o gburowatość i oschłość to miałam z nią doczynienia przy drugim
      ICSI, niestety był w klinice gdy przyjechałam na pobranie jajeczek. Mimo
      widocznego mojego zdenerwowania i rozkojarzenia nie stać go było nawet na jedno
      miłe słowo. Spotkanie ograniczyło się tylko do przeliczenia pieniędzy.

Ale podobno jest zu[pełnie inny dla swoich pacjentek. Tylko, że o tym wiem ze
      słyszenia.

pozdrawiam i życzę powodzenia
      Iza i śpiący Kajetan
    • agnieszkag2 Re: Gameta 25.11.03, 13:07
      Mamy śliczną zdrową córeczkę (4,5 miesiąca) po ICSI w Gamecie.Udało się za
      pierwszym razem choć z 13 komórek jajowych udało się wyhodować tylko 2 zarodki,
      które podano mi 28.10.2002. W połowie listopada byłam już w ciąży mając
      nadzieję,że będą bliźnięta. Niestety okazało się,że jeden gdzieś zaginął ale i
      tak jesteśmy bardzo szczęśliwi, że mamy Małgosię i kochamy ją podwójnie.
      Byliśmy pacjentami profesora Radwana i choć nie jest on osobą wylewną nie było
      mowy o jakimś nieprzyjemnym traktowaniu czy uwagach, że nie mamy szans(u mnie
      było wszystko OK, to plemniki męża były bardzo słabe).
      Bardzo proszę bądź dobrej myśli, a wszystko będzie OK.

Agnieszka z Radomia
      • Gość: Sassima Re: Gameta IP: 80.51.74.* 26.11.03, 18:57
        Agnieszko dziekuje za slowa otuchy i pocieszenie. Ja dopiero zaczynam leczenie
        w Gamecie u Pawlickiego i troche zaniepokoily mnie negatywne opinie dziewczyn,
        a bardzo chce wierzyc, ze znalazlam sie nareszcie w dobrych
        rekach...pozdrowienia dla corci.
        • agnieszkag2 Re: Gameta 27.11.03, 12:55
          Bardzo dziękuję za pozdrowienia.
          Pytaj o wszystko doktora bez skrepowania ( my byliśmy zawsze zdenerwowani i
          często nam coś umykało ). Jeśli będziesz przygotowywać się do IN VITRO
          najsympatyczniejszą osobą będzie doktor, który wykonuje USG ( nie pamiętam
          nazwiska - chyba jakoś na K ). Czasem więcej się od niego dowiedziałam niż od
          profesora Radwana, który mnie prowadził.Najlepiej byłoby gdyby jednak udało się
          naturalnie czego właśnie życzę.

Pozdrawiam

Agnieszka z Małgosią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka