Dodaj do ulubionych

InviMed dr Rokicki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 09:26
Czy któraś z Was dziewczyny leczyła się w InviMedzie u dr Rokickiego?
Bardzo proszę o opinię, bo właśnie wybieram się niebawem na pierwszą wizytę
właśnie do niego.
Obserwuj wątek
    • bas7 Re: InviMed dr Rokicki 04.11.03, 10:07
      Hej Basiu,
      znam dr Rokickiego - bardzo dobrze. Leczyłam się u niego (raptem 4 miesiące a w
      sumie 6 lat w różnych klinikach) i obecnie jestem w ciąży właśnie dzięki dr R.
      Polecam go - jest cudownym lekarzem (zresztą sama się przekonasz).
      Życzę Ci powodzenia i spełnienia marzeń jak najszybciej.
      Pozdrawiam Anna + 24 tyg. maluszek
      • Gość: bas 7, Re: InviMed dr Rokicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:15
      • Gość: bas 7, Re: InviMed dr Rokicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:15
        bas7,
        a jaki był powód waszej niepłodności?
      • Gość: kasia Re: InviMed dr Rokicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:19
        przepraszam, ale chyba coś sie stało z moim kompem i omyłkowo jako autora
        wpisałam CiebieBas7. Przepraszam i ponawiam pytanie.
      • Gość: Basia Re: InviMed dr Rokicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:21
        Witam, bardzo Ci dziękuję za słowa otuchy. Nawet nie wiesz jak bardzo mi ulżyło
        po Twojej informacji. Już zwątpiłam totalnie, gdy po raz kolejny – jedna
        krecha. Cieszę się , że trafię w takie fachowe ręce. Mam nadzieję, że wszystko
        będzie dobrze, a odezwę się na pewno ze swoimi wrażeniami po I wizycie, czyli w
        środę. Jeśli możesz, to napisz mi co wkońcu było przyczyną braku Twojej ciąży
        przez tyle czasu i czy zajście w nią było naturalne. Z góry dziękuję i
        pozdrawiam jednocześnie życząc wszystkiego najlepszego.
        Basia
        • bas7 Re: InviMed dr Rokicki 04.11.03, 11:29
          W moim przypadku przyczyna niepowodzeń była niewyjaśniona tzn. u mnie i męża
          wszystko było w porządku - zdaniem lekarzy. Wszystkie wyniki badań mieliśmy
          dobre. Jak już wcześniej wspomniałam leczyliśmy się przez 6 lat w innych
          klinikach (przeszliśmy kilka inseminacji, histeroskopię, 2 x in-vitro, 1 x
          transfer z mrozaczków i wiele, wiele innych badań). W InviMedzie dr Rokicki od
          razu podjął decyzję o in-vitro - i za pierwszym razem udało się. Szkoda tylko,
          że musieliśmy tyle czekać.

Pozdrawiam i przesyłam masę pozytywnych fluidów Anna
          • Gość: basia Re: InviMed dr Rokicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 11:48
            No to rzeczywiście niezła droga do szczęścia, ale warto.
            Ja niestety nie miałam jeszcze żadnych badań, więc wszystko o czym piszesz po
            części jest dla mnie nowe.Wiem tylko o in-vitro. mam nadzieję, że nie będę
            nadal musiała zapoznawać się z tą terminologią smile)
            Pozdrowienia.
    • girly1 Re: InviMed dr Rokicki 04.11.03, 12:02
      hej,
      ja sie lecze udr Rokickiego. Na razie bez rezultatów, ale to dopiero 4 cykl,
      więc trochę za wcześnie.
      wrażenia dobre, wydaje mi się ze lekarz potrzebuje poznac pacjentkę i wtedy
      podejmuje trafne decyzje.
      U mnie przcyczyna jest brak owulacji.
      Ciekawe kiedy się uda....?smile
      • Gość: Basia Re: InviMed dr Rokicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 12:10
        Musi się udać!!! Jakie miałaś juz badania?
        • Gość: Fulvia Re: InviMed dr Rokicki IP: 212.244.167.* 04.11.03, 13:52
          Dziewczyny,

A jaki jest koszt takiej wizyty i od czego dr Rokicki ją zaczyna, tzn. czy
          przeprowadza długi wywiad, robi cytologię, usg, zleca badania hormonów,
          monitoring etc, byłyście same czy z partenerem.
          Byłam w invimedzie na badaniu nasienia i klinika zrobiła na mnie b. dobre
          wrażenie, chciałabym też może się udac na konsultację do dr. Rokickiego, ale
          nie wiem jak najlepiej się przygotować. Można powiedzieć, że nie staram się
          długo - na razie kilka cykli, ale przez szereg lat miałam rózne problemy
          zdrowotne dot, tej materii i nie chciałabym tracić czasu na próbowanie
          naturalne, tymbardziej, że mój ukochany jest ode mnie nieco starszysmile))
          Pozdrawiam
          F.
          • cetka Re: InviMed dr Rokicki 04.11.03, 14:29
            wizyty (chyba wszystkie, bez wyjatku)kosztuja 100 zl, a wiec drozej niz w
            novum.

dla mnie najgorsze jest to, ze dr. pracuje w godzinach, w ktorych pracuje
            wiekszosc ludzi, tj. ja np. od 8 do 16....jesli bym musiala brac urlop na
            wizyte do niego, to by mi tego urlopu nie starczylo. dlatego rozwiazam czy isc
            do polecanego przez wiele z was dr. rokickiego, czy do novum, ktore pracuje do
            20.00...
            • Gość: kasia Re: InviMed dr Rokicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 14:49
              dziewczyny,
              czy w invimedzie robią IUI w sobotę i niedzielę? czy tylko w tygodniu?
              • bas7 Re: InviMed dr Rokicki 04.11.03, 15:50
                Jeżeli zachodzi taka potrzeba to wszystkie zabiegi są wykonywane również w
                weekend - wykonuje je sam dr Rokicki.
                Pozdrawiam Anna
        • girly1 Re: InviMed dr Rokicki 05.11.03, 12:06
          Zobaczymy czy się udasmile będziemy próbować.
          Wyniki badań hormonalnych przyniosłam ze soba na pierwszą wizytę, wczesniej juz
          je zrobiłam.
          W Invimedzie zbadali mojego męza, no i rutynowo USG kilka razy w miesiącu, w
          celu sprawdzenia czy jest owulacja.
          Trzymam kciuki za ciebie.
          • ulapa Re: InviMed dr Rokicki 19.11.03, 14:02
            Ile kosztuje minitoring w Invimedzie???
    • Gość: Alpianka Re: InviMed dr Rokicki IP: *.tele2.pl 19.11.03, 14:24
      100 zl jedno usg.

pozdr.
      • Gość: cetka Re: InviMed dr Rokicki IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 19.11.03, 18:06
        Gość portalu: Alpianka napisał(a):

> 100 zl jedno usg.

tzn. ze jak chodze na monitoring, to kazda wizyta = 100 zl?????
        • Gość: Alpianka Re: InviMed dr Rokicki IP: *.tele2.pl 19.11.03, 21:53
          Tak to znaczy.
          Tylko, ze caly monitoring, to zwykle 2 usg, jedno ok. 11 dnia cyklu, a drugie
          po owulacji.
          Moze jest taniej jak jest potrzeba wiecej razy.
          Ja placilam zawsze za kazde usg 100 zl.

pozdr.
    • szprociak Re: InviMed dr Rokicki 21.11.03, 16:28
      Basiu: od czterech lat staram się o maleństwo i byłam już u wielu wielu różnych
      lekarzy. Po drodzę trafiłąm także na dr Rokickiego z polecenia koleżanki, która
      była z niego zadowolona. Na pierwszej wizycie robił na mnie bardzo dobre
      wrażenie, obejżał wszystkie wyniki (oprócz endometriozy, wyniki ocenił jako w
      miarę dobre) i nagle użył słów, których niegdy nie zapomnę "Pani w naturalny
      sposób niegdy nie zajdzie w ciażę" Nie wiedziałam jak ma zareagować, po prostu
      zszkowała mnie ta bezpośredność. Powiedział wprost, ze tylko in vitro daje mi
      szanse i od ratzu przeszedł do kosztów i opisywania całego zabiegu. Siedziałam
      wbita w fotel i brakowało mi tchu. Po wyjściu z Invimedu czułam się tak, jakby
      świat sie dla mnie skończył. Nie dojrzałam jeszcze do sztucznego zapłodnienia i
      mam jeszcze na tyle siły, żeby próbować przy wspomaganiu lekami i
      monitoringiem. Od tej wizyty minęło ponad pół roku. Nadal nam się nie udało,
      ale chodzę do Novum, gdzie mi lekarz powiedział, ze endometrioza nie jest
      powodem braku ciąży. Nadal nie wiem co może byc powodem, ale myślę, że nakłada
      się na to wiele czynników, m.in. bardzo stresujący tryb pracy. Jeszcze pare
      miesięcy prób i jeśli nadal nic, to z niej zrezygnuję.
      Pozdrawiam, nie chcę cie do dr Rokickeigo zneichęcać, opowiedziałam tylko jak
      było w moim przypadku sad
    • alicja513 Re: InviMed dr Rokicki 21.11.03, 18:40
      Dziewczyny, czy to chodzi o Rokickiego z Zabrza? Ile ma lat? Bo chyba z nim
      chodziłam do szkoły.Jeśli tak, to mieszane uczucia.
    • dominigag1 Re: InviMed dr Rokicki 21.11.03, 21:52
      Cześć, nazywam się Dominika Dąbrowska i jestem b.pacjentką pana dra
      T.Rokickiego i przychodni InviMed. Opinie: same superlatywy! Pan dr jest
      sympatycznym, taktownym i delikatnym facetem, a przy tym chyba niezłym
      fachowcem. Pozostali pracownicy: rewelacja - czułam się tam jak w rodzinie. A
      co najważniejsze zawdzięczam im najpiękniejsze 9 miesięcy życia, troskiliwą
      opiekę i fantastycznego synka Kubusia, który nota bene jest pierwszym
      bobaskiem poradni, mimo że nie poczęty metodą in vitro (ale niewiele
      brakowało, o czym pan doktór może Ci opowie - było to dla niego także duże
      zaskoczenie smile Polecam i życzę powodzenia. I pozdrów pana doktora ode mnie
      • girly1 Re: InviMed dr Rokicki 24.11.03, 09:47
        ja tez chodzę do dr Rokickiego, na pierwszym spotkaniu pytałam go o invitro,
        powiedział mi ze proponuje je osobom u których rzeczywiście nie widzi innych
        szans- wiek itd. a u mnie zdecydowanie odradzał, powiedział że spróbujemy
        naturalnie, na razie chodzę 3 cykl do niego, rezultatów brak, ale nie zgodzę
        się z Twoja opinią....
        • szprociak Re: InviMed dr Rokicki 24.11.03, 15:07
          Może to ja zareagowałam zbyt nerwowo na jego wypowiedź, może nie dojrzałam
          jeszcze do decyzji o invitro, ale żaden inny lekarz nie potwierdził jego
          diagnozy, że tylko tylko ta możlwiość mi pozostała. To mnie więc zastanawia.
          Potwierdzam wasze opinie, że w Invimedzie jest bardzo miła atmosfera i na
          prawdę dr Rokicki jest bardzo sympatyczny, czujesz się tam jak człowiek, a nie
          kolejny przypadek. Nie ma tam takiego "przemiału" jak w Novum. Wydaje mi się po
          prostu ze każda z nas jest inna i każda powinna być indywidualnie traktowana,
          więc każda musi też przejść tą drogę przez mękę w poszukiwaniu odpowiedniego
          lekarza.....
          życzę powodzenia i.. wytrwałości nam wszystkim.... (musi kiedys się wreszcie
          udać!)
      • docaz Re: InviMed dr Rokicki 06.01.04, 17:00
        Ja mogę się tylko dołączyć do pochlebnych opinii o Doktorze Rokickim i Klinice
        Invimed i życzyć wszystkim trochę cierpliwości szczególnie w zespołach PCO,
        gdzie leczenie może trwać naprawdę długo.
    • Gość: Dizzy Re: InviMed dr Rokicki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 14:22
      Coraz częściej słyszę na mieście o Invimedzie i dr Rokickim. Zaczynają być
      rozpoznawalni i mają dużo pozytywnych opinii, ale czy są jakieś opinie o
      pozostałych doktorach w tej Klinice?
      • Gość: femalespirit Re: InviMed dr Rokicki IP: 212.180.158.* 16.01.04, 16:00
        Na Bocianie znajdziesz tez posty od pacjentek dr. Niemoczynskiego z Invimedu i
        innych. Tez w znakomitej wiekszosci pozytywne.
        • Gość: a.p5 Re: InviMed dr Rokicki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.01.04, 16:17
          Ja chodziłam do dr Niemoczyńskiego. Tylko u mnie była dziwna historia. Najpierw
          zapisałam się do dr Zamory w Novum, ale tam trzeba było czekać na pierwszą
          wizytę ponad 2 miesiące. Trochę szkoda mi było czasu i poszłam do Invimedu
          właśnie do dr Niemoczyńskiego. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. No, ale
          potem poszłam z wynikami na umówioną wcześniej wizytę do Zamory. Miałam
          szczęście byłam w odpowiednim dniu, wiadomo już było, że mam problem min. z
          niepękającymi pęcherzykami, dostałam następnego dnia zastrzyk. No i się udało!
          Bardzo miło wspominam dr Zamorę i dr Niemoczyńskiego. Zresztą teraz będę
          chodzić do dr Niemoczyńskiego, bo będzie prowadził moją ciąże. Myślę, że miałam
          szczęście, po dosyć długim pseudo leczeniu, trafić na dobrych lekarzysmile
          • curieuse Re: InviMed dr Rokicki 04.02.04, 17:28
            Gość portalu: a.p5 napisał(a):

> Miałam szczęście byłam w odpowiednim dniu, wiadomo już było, że mam problem
            min. z niepękającymi pęcherzykami, dostałam następnego dnia zastrzyk. No i się
            udało!>

Prawdopodobnie mam ten sam problem. Mam prośbę: czy mogłabyś mi napisać jak ci
            się udało zajść w ciążę? Czy pomógł sam zastrzyk wywołujący owulację?
            • Gość: a.p5 Re: InviMed dr Rokicki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.04, 11:58
              Curieuse, u mnie rzadko występowała owulacja, jak już miałam pęcherzyk to
              często nie pękał tylko robiła się torbielka. Miałam szczęście, bo w tym cyklu
              pojawił sie jeden pęcherzyk( nie byłam wtedy stymulowana, miałam mieć
              stymulację w następnym cyklu). Kiedy pęcherzyk miał 16 mm(był to 16dzień cyklu)
              miałam następnego dnia wziąć pregnyl na jego pęknięcie(prawdopodobnie pęcherzyk
              miał wtedy 18mm). Dostałam też instrukcje przytulania( w piątek miałam podany
              pregnyl, przytulać się mialam rano i wieczorem, w sobotę i niedzielę, dodam, że
              przedtem mieliśmy się z tym wstrzymywać tzn. mój mąż, przez około 5 dni). W
              poniedziałek miałam USG kontrolne czy pęcherzyk pękł i pękłsmile. Miałam jeszcze
              niedomogę lutealną, progesteron np.: w 22dc wynosił 1,83, ale to też było
              związane z brakiem owulacji. Przez tą niedomogę od razu otrzymałam Luteinę.
              POmógł sam pregnylsmileChoc plan działania ze stymulacją był juz gotowy. Mam
              nadzieję, ze pomogłam. Jakbyś miała jeszcze pytania, to odpowiem( choć
              przyznam, że przypadkiem weszłam na ten wąteksmile.
    • bibi777 Re: InviMed dr Rokicki 10.02.04, 19:06
      ja się lecze i raczej mam opinje pozytywną.
      co prawda raz miałam chwile zwątpienia, ale kto by nie miał jak nie powiedzie
      się IVF i ma się doła....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka