ewcia1907 13.01.09, 17:18 Czy któraś z Was miała problemy z zajściem w ciążę? Gdzie się leczyłyście? Ja od 2 lat chodzę do dr Kołodziejskiego, narazie bez rezultatu. Jestem po pierwszej inseminacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 17:29 witay ewcia. zapraszam do mnie na gg 4348566 mysle ze bedziemy mogly sobie duzo poopowiadac Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:01 Witaj angel1333!Na razie z pewnych przyczyn nie mam gg(wkrótce to się zmieni i myślę, że podtrzymamy znajomość).Zainteresowała mnie Twoja odpowiedź. Póki co, napisz coś tutaj! Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 17:35 W Kielcach chodzę do dr Ziółkowskiego. Byłam dopiero na kilku wizytach, robi dobre wrażenie, dobrze zorganizowany, czy pomaga? Zobaczymy. Wybieram się do niego na HSG. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:08 Witaj ochra! Czytałam trochę o tym gościu. Oni są wszyscy dobrzy, jak jest naturalna ciąża i nie ma problemów. Dr Kołodziejski,do którego chodzę jest specjalistą w szpitalu. Zdania o nim są podzielone, jak zresztą o innych lekarzach. Napisz coś więcej o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:14 Ale Ziółkowski zajmuje się głównie leczeniem niepłodności, pracował w Gamecie. Ja na razie badam się i póki co staram się naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:41 Gdzie przyjmuje ten Ziółkowski i ile bierze za wizytę? Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 19:00 nieplodnosc.eu/ W tej chwili nie pamiętam ile bierze, ale tani nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rostka28 Re: Dziewczyny z Kielc 20.03.09, 11:15 ochra napisała: > Ale Ziółkowski zajmuje się głównie leczeniem niepłodności, pracował > w Gamecie. Ja na razie badam się i póki co staram się naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:04 ewcia,jak bedziesz miec gg to sie odezwij.zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:12 Ok angell1333. Jesteś tajemnicza! Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:24 he he za duzo by pisac o tym co ja przechodzilam z tym lekarzami. Leczylam sie u zwyklego gina ktory skierowal mnie do prof w Lubliniea wczesniej jeszcze jezdzilam do Łodzi (po recepty tylko bo nic nie byli w stanie mi pomoc) a w Lublinie mailam robione HSG ktore wyszlo dobrze. Pozniej zrobilam przertwe dosc dluga bojednak psychicznie nie dalam rady.Po 3 latach przerwy ruszylam dalej a raczej od nowa.Teraz lecze sie u dr.W... .Jak narazoie wszystko jest pod jego nadzorem i podoba mi sie (biorac pod uwage to co mowili mi w Łodzi czy Lublinie).Teraz jestem po 1 iui i narazie czekam.Oczywiscie nie nastawiam sie na cud ale gdzies tam wierze ze on sie zdarzy... P.S. przerabialam tez Novum,tam dostalam dok kierujace na invitro... ie dalam sie namowic szybko bo jeszcze chcialam skorzystac z tego co oferuja mi za free (mowa o iui).Takze w skrocie jesli chodzi o lekarzy to nie moge powiedzoiec o nich ze ktorys cos dla mnie zrobil,no moze z wyjatkiem tego ostatniego czyli o doktorze W... a jak bedzie dalej? zobaczymy! Teraz lecze sie na prostej w por nieplodnosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czerwcowa_anulka Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:13 Ja też u niego, po trzeciej nieudanej IUI powiedział żebym poszukała porządnej kliniki poza Kielcami bo on już nic więcej nie wymyśli a czas ucieka. Zrobiłam jak powiedział, jestem w 19 tygodniu Cenię to co zrobił - niezła diagnoza i szczerość, zmobilizował mnie do działania. Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:27 czerwcowa_anulka to gdzie udalas sie do tej porzadnej kliniki? Zdradz jesli mozesz Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 18:30 U Ziółkowskiego tez bylam. Powiedzial ze nie mam szans po iui i zaproponowal mi Gamete. Poczekam... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwcowa_anulka Re: Dziewczyny z Kielc 13.01.09, 19:46 Dr Sobkiewicz - Salve Medica, Łódź, kierowałam się opiniami na Naszym Bocianie. Monitoring do IUI robiłam częściowo u Kołodziejskiego, a jak zbliżała się "godzina zero" jechałam do Łodzi na ostatnie USG i akcję docelową Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 18:35 Dziewczyno Olbrzymie GRATULACJE!!! Ale miałaś farta. Napisz dokładniej jak to było. Po tej pierwszej inseminacji mam mieszane uczucia, brałam tylko clo 0d 2-go dnia cyklu i nic, żadnego pregnylu, dodatkowych badań w poradni czy prywatnie. Myslałam, aby udać się do innego "specjalisty" Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 18:48 ewcia jesli chodzi o mnie to clo bralam od 2-5dc.Wstepnie chodzilam do niego prywatnie ale pozniej szepnal mi ze po co mam wydawac pieniadze jak moze mi tez wiele badan robic w szpitalu,skierowanie do poradni tez on mi zalatwil ja nim zorientowalam sie o co chodzi to juz tam bylam zapisana.A potem byla 1 iui najpierw w 12dc a nast w 14dc czyli 2 razy w jednym cyklu.Teraz czekam cierpliwie.Zaznaczyc chce ze pierwsza robil mi dr W a druga dr M bo moj dr W musial isc do porodu za to dr M przed zabiegiem zapytal co sobie zycze,corke czy syna? Rozsmieszyl mnie hehe i w koncu stanelo na tym ze dal mi 2 chlopcow.He he zobaczymy czy sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 19:07 Taka dawka humoru napewno Cię rozluźniła.Facet wie, jak pocieszyć! Oby się udało! Czy ten doktoe to Witczak? Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 19:15 A Ty u kogo sie leczysz? zdradz jak u Ciebie sprawa wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 19:58 Chodzę do Kołodziejskiego. Rok temu poroniłam (samoistne poronienie jak to określił lekarz.Robiłam badania na toxoplazmozę, chlamydię i coś tam. Były ok. Przed inseminacją brałam clo, luteinę i pregnyl, bez efektu. Mąż ma problem z jakością nasienia: 3 m-ce brania tabletek niewiele poprawiło. Myślę o 2 inseminacji, którą mogłabym mieć w przyszłym tygodniu, ale mój mąż pracuje w delegacji ...Nie wiem, co zrobimy, czy poczekamy do przyszłego m-ca. Ale ile można czekać! Mam 32 lata!!! Jak widzisz Angel nie jestem tak doświadczona jak Ty w tej "dziedzinie" Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 20:59 Jakie u mnie doswiadczenie? Same porazki ale powiedzialam ze dosc smutkow a kiedys musi sie udac.Moj maz tez ma problem z nasionkami ale mysle ze pol sukcesu w tym wszystkim to uleczyc psychike a potem moze byc juz tylko latwiej... glowa do gory,bedzie dobrze. No i zapraszam na gg jak juz bedziesz miec.Wymienimy doswiadczenia no i bedziemy sie wspierac Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 19:38 To imię czy nazwisko? Napisz wprost, nie bądź taka tajemnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 19:47 Nie jestem tajemnicza.To nazwisko. Napisz cos jak Twoje starania bo pomysle ze Ty tajemnicza jestes Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 20:29 Nie słyszałam tego nazwiska, o dziwo!Gdzie on przyjmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 21:01 Prywatnie na kosciuszki 16. mam nr kom jesli sobie zyczysz Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 21:08 Narazie się powstrzymam z bólami.Już wiem, gdzie to jest/przechodzę często i nie zauważyłam.Jeszcze pójdę do Kołodziejskiego, a potem się zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: do czerwcowa _anulka 13.01.09, 21:13 jasne.Życze powodzenia i mysle ze podzielisz sie informacjami jak Ci pojdzie.trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Do Angei1333 15.01.09, 17:58 Angel jak sie czujesz, lekko zestresowana? Mnie oczekiwanie dłużyło się strasznie. Dzwoniłam dzisiaj do dr K, w przyszłym tygodniu chcemy podejść do inseminacji(jak mąż załatwi sobie wolne na dwa dni). Mogłabyś napisać, jakie miałaś robione badania w poradni niepłodności i czy robiłaś test na owulkę? Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Do Angei1333 15.01.09, 20:36 Ewcia Ja mialam robione tam czystosc,cytologia,fsh,estradiol,lh,prolaktyne,progesteron i testosteron. potem obserwacja cyklu a potem juz iui. za kazdym razem mam tylko 1 pecherzyk,wiem ze to malo ale wierze,mocno wierze Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Do Angei1333 15.01.09, 20:42 Ewcia... stres mnie dopada jak nie wiem.Staram sie nie myslec ze juz blisko jestem dnia w ktorym sie dowiem na czym stoje ale jednak mysle a tak bym chciala zapomniec choc na chwilke... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwcowa_anulka do Ewcia1907 13.01.09, 19:53 Dziękuję u Kołodziejskiego miałam tylko badanie drożności jajowodów. W Łodzi - dłuższa trochę historia, szczegóły leczenia opisałam w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=87035245&a=87035245 . W skrócie - do IUI w Łodzi oprócz clo brałam zastrzyki z merionalu, dr K. dziwił się trochę czy w Salve nie boją się przestymulowania bo pęcherzyków było sporo i brzuszek jak balonik. Fakt że nie czułam się dobrze ale było warto Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: Dziewczyny z Kielc 15.01.09, 21:42 chodze do Witczaka, jestem przed druga IUI, Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: Dziewczyny z Kielc 16.01.09, 20:03 Angel wiem o czym myślisz i jak Ci ciężko w te dni. Trzeba wierzyć, że będzie ok. Stresu nie da się wyeliminować, spróbuj gdzieś wyjść na miasto, do koleżanki na kawę aby choś na chwilę przestać myśleć o czekaniu na... Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 17.01.09, 20:04 Ewcia staram sie naprawde i moze troche mi sie udaje. Biorę na luz bo chyba tak bedzie korzystniej Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 19.01.09, 11:58 Ewcia jak u Ciebie postepy? Dzialasz? trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: Dziewczyny z Kielc 20.01.09, 19:01 Angel co u Ciebie, adrenalina rośnie?Ja będę czekać Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 21.01.09, 20:03 Ewcia rosnie,rosnie. Mysle o tym co bedzie ale jakos nadzwyczaj jeszcze spokojnie.Staram sie ciagle czyms zajmowac zeby nie myslec.Do niedzieli juz tylko kilka dni a potem? zobaczymy a co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: Dziewczyny z Kielc 25.01.09, 15:49 Angel jak samopoczucie? Znasz już odpowiedź na swoje czekanie, robiłaś test albo betę? Ciekawa jestem bardzo. Mnie dopadło choróbsko!Rozłożyło mnie kompletnie. Z tego cyklu chyba nic nie będzie. Mam tak uporczywy kaszel, że plemniczki musiałyby mieć końską moc, aby to przetrwać. Chociaż nigdy do końca nie wiadomo jak to z nimi jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 25.01.09, 20:45 Witaj Ewcia. No coz u mnie w tym miesiacu klapa nim zdazylam pomyslec o tescie to @ byla szybsza,tak musialo byc widocznie ze styczen nie byl moim miesiacem w lutym od nowa i tak do czerwca. uuuu bidulka ale trzymaj sie jakos.Zycze szybkiego powrotu do zdrowia no i zagladaj czesciej. Buziaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Re: Dziewczyny z Kielc 26.01.09, 18:37 Angel to smutne, że nie udało się. Tak jak każda z nas wierzyłaś , że wreszcie się uda, a tu rozczarowanie. Ja przez kilka dni chodziłam przygnębiona i zdołowana. Najważniejsze, aby nie poddawać się. Wiem i głęboko wierze w to, że zajdę w ciążę i zostanę MAMĄ. Czego Ci i wszystkim innym szczerze życzę. Ja na ten wątek czasami zaglądam, ale dziwi mnie, że nikt się nie dopisuje. Czyżby problem nie dotyczył Kielc i okolic? Odpowiedz Link Zgłoś
angel1333 Re: Dziewczyny z Kielc 26.01.09, 20:49 Ewcia...Jakos napewno mnie to dotknelo ze kolejny miesiac okazal sie klapa ale nie poddaje sie.Staram dac na luz i nie myslec za duzo.w srode mam wizyte u gina.Jesli okaze sie ze polipka nie ma i nie bedzie za pozno to pisze sie znow na iui. Po trupach a do celu Poki co mam sile do walki a na ile mi jej starczy to czas pokaze.wierze ze cala ta walke wygram jak zreszta kazda z nas! Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1907 Do Ochra 29.01.09, 14:03 Ochra, jak Twoje starania o maluszka. Napisz coś więcej o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
viola2009 Re: Dziewczyny z Kielc 17.03.09, 17:59 HEJ. Ja też mam problem z zajściem w ciążę ale wtórną, już prawie dwa lata się staramy i nic, z badań mi wyszło że mam niedrożne jajowody /tylko jak i kiedy skoro urodziłam 3 lata temu dziecko/ i kieruja mnie na inf, napiszcie coś o tym co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś