agazlublina 29.01.09, 18:31 Jakie leki brałyście 1-2 cykle przed podejściem do in vitro ? Dodam że mam obniżoną rezerwę ,żle się stymuluję .Może ktoś miał podobną sytuację i odpowiednie leki poprawiły wyniki stymulacji? POMOCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coccinelle76 Re: Jakie leki przed programem in vitro ? 29.01.09, 19:16 Ja brałam przez prawie miesiąc przed stymulacją Biosteron. Nie jestem pewna czy to jakoś znacząco wpłynęło na stymulację ale fakt jest taki, że poprzednio nie miałam żadnej komórki jajowej (puste pęcherzyki) a teraz był tylko jeden pęcherzyk ale za to z jedną ładną komórką.Jestem po transferze jednego ładnego zarodka. Powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Jakie leki przed programem in vitro ? 30.01.09, 09:58 czy immunologiczne przyczyny wysokiego fsh zostały wykluczone? Odpowiedz Link Zgłoś
apetita29 Re: Jakie leki przed programem in vitro ? 30.01.09, 10:29 Jesli mogę spytać, jakie immunologiczne przyczyny przyczyniają się do wysokiego FSH. Dodam tylko, że ja mam za dużo LH w stosunku do FSH (1,5:1), Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Jakie leki przed programem in vitro ? 30.01.09, 10:43 choroby z autoagresji albo izolowane przeciwciała np. przeciwjajnikowe albo przeciwjądrowe Odpowiedz Link Zgłoś
agazlublina Re: Jakie leki przed programem in vitro ? 31.01.09, 16:42 Przeciwciała anty TG <20.0 IU/ML MIN - O MAX-40 Przeciwciała anty TPO <10.0 IU/ML MIN - O MAX-35 Przeciwciała p :plemnikom wynik dodatni Przeciwciała antykardiolipinowe : Klasa JgG WYNIK-5,15 (0-10- wynik ujemny ) Klasa JgM Wynik 39,6 (20-40 słabo dodatni ,nie dający do rozpoznania pełnoobja. zespołu antyfosfolipidów) Przeciwciała przeciwjądrowe ANA2 (IIF,Hep-2,DID) Wynik-graniczny Jak do tej pory zlecono mi zrobienie takich badań na przeciwciała , wiem tylko tyle że po każdej próbie in vitro muszę brać clexane a na co dzień acard .... Boże kiedy ten koszmar sie skończy !!! Sama już nie wiem co dalej ... jakich badań mi nie zrobiono a powinno ... Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Jakie leki przed programem in vitro ? 31.01.09, 18:28 Nie rozumiem dlaczego nie leczysz się u immunologa i nie masz pełnej diagnostyki w tym zakresie, skoro gołym okiem widać, że masz problemy z autoagresją. Leki przeciwzakrzepowe są konieczne bo masz zespół antyfosfolipidowy ale ASA i APA wymagają choćby podawania sterydów. Odpowiedz Link Zgłoś
agazlublina Re: Jakie leki przed programem in vitro ? 31.01.09, 21:57 kilku lekarzy widziało moje wyniki i nikt się tym nie zainteresował .... na necie też nic ciekawego na ten temat nie znalazłam i teraz nie wiem co mam robić ... napewno pójdę do imunologa - może ktoś mi da namiary na konkretnego w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
agazlublina Re: Jakie leki przed programem in vitro ? 31.01.09, 22:47 kilku gin widziało moje wyniki i nikt tym się nie zainteresował ...na necie też nic ciekawego nie znalazłam i teraz nie wiem co mam dalej robić ... napewno pujdę do imunologa-może ktoś da mi namiary na konkretnego w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Jakie leki przed programem in vitro ? 02.02.09, 11:23 Jeśli w Lublinie nadal przyjmuje dr Jerzak to warto się do niej wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś