nikulam 09.02.09, 14:22 Dziewczyny czy mogłybyście mi polecić gdzie w Warszawie i u kogo mozna wykonać monitoring cyklu? Mój gin. nie ma niestety USG i nie bardzo wiem gdzie warto szukać. z góry dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia76 Re: monitoring cyklu Wawa 09.02.09, 15:39 moim zdaniem jedynie w klinikach leczenia niepłodności. próbowałam "zwykłych" ginów kilkakrotnie i zawsze była to porażka, nerwy i łzy z powodu wydumanych chorób. wynika to z tego, że normalnie lekarze nie mają aż tak dużego doświadczenia z zaburzeniami cyklu. szkoda Twojego czasu i pieniędzy na testowanie przypadkowych lekarzy. osobiście polecam invimed. Odpowiedz Link Zgłoś
nikulam Re: monitoring cyklu Wawa 09.02.09, 15:46 Dziekuję Monia76 a możesz mi polecić jakiegoś lekarza z Invimedu i choćby orientacyjną cene? Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: monitoring cyklu Wawa 09.02.09, 16:01 z tymi cenami w Invimedzie to sama nie wiem. w recepcji powiedzieli, że monitoring kosztuje albo 140 albo 300 zł, ale nie umieli wyjaśnić od czego to zależy. niby decyduje lekarz. na podstawie czego? nie wiadomo. w praktyce za każy monitoring płacę inaczej. za ostatni (2 wizyty) 2x120 zł, ponieważ lekarz potraktował je jako "wizyty ogólne". Odpowiedz Link Zgłoś
rudakudlata Re: monitoring cyklu Wawa 09.02.09, 23:40 ?? Dziwne, ja płace 150 zł i jest to jednorazowa opłata za monitoring na miesiąc, czyli za żadne monitorowanie w ciągu miesiąca już więcej nie dopłacasz. Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaz Re: monitoring cyklu Wawa 09.02.09, 15:48 Ja uważam tak samo jak koleżanka - tylko kliniki leczenia niepłodnośći. Zwykli ginekolodzy nie znają się na niepłodnośći. Leczyłam się w Novum, lekarka zapisała monitoring właśnie i potem podanie pregnylu, a że nie jestem z Wawy, więc udałam się do swojego gina...nasłuchałam się... że pregnylem to się nie leczy i zamiast tego są inne leki np. clostilbegyt i po nim dopiero powinny jajeczka pękać...uciekłam od niego! Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: monitoring cyklu Wawa 09.02.09, 16:19 Nikulam, tzw. monitoring zrobi ci każdy ginekolog który ma USG, idziesz kilka dni przed owu żeby sprawdzić jak rosną pęcherzyki, a potem idziesz po owu sprawdzić czy pęcherzyk pękł, nie jest to żadna filozofia i każdy gin który ma USG powinien to potrafić. Odpowiedz Link Zgłoś
dottie001 Re: monitoring cyklu Wawa 09.02.09, 21:33 nikulam, ja też polecam kliniki niepłodności... ja chodzę do invimedu do dr rokickiego, który jest niestety małomówny i raczej nie za bardzo na pierwszy rzut oka przypada do gustu. Płacę zazwyczaj 150 za monitoring w jednym cyklu. W ciągu 3 lat chodziłam na różne monitoringi, ale chyba najsolidniejsze i najpewniejsze są te z klinki. Monitoring owu = usg trwa 1 minutę max... ba powiedziałabym nawet 20 sekund... dłużej się ubierasz i rozbierasz nie jest to strata czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia007_0 Re: monitoring cyklu Wawa 11.02.09, 21:51 ja polecam Invimed na Rakowieckiej i dr Karwacką. wizyta chyba ok. 120-130zł.jeśli jest inseminacja a przed nią monitoring cyklu to jest to liczone jakoś inaczej - musiałabyś się dowiedzieć na stronie internetowej albo tam zadzwonić! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: monitoring cyklu Wawa 13.02.09, 18:08 Jesli nie bylas jeszcze nigdy w Invimedzie najlepiej (i najtaniej) bedzie zapisac sie na wizyte pierwszorazowa dot. nieplodnosci (jakos tak to sie nazywa) za 140 zl w okolicy przedowulacyjnej. Wtedy dr podczas wizyty od razu zrobi usg i kaze Ci przyjsc np. za 2 doby "pomiedzy pacjentkami" zeby zeby podejrzec jak rosnie jajo. Przynajmniej tak bylo w moim przypadku - bylam u dr Dworniaka. Natomiast sam monitoring wg cennika kosztuje tak jak dziewczyny pisaly 300 zl (cokolwiek dziwna kalkulacja cen...) Aha, moze zabrzmi to jak banal, ale napisze - na taka pierwsza wizyte warto przyjsc z partnerem, wszystkimi badaniami i zapiskami. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
endzi001 Re: monitoring cyklu Wawa 13.02.09, 20:17 Ja również chodzę do Invimedu, do Dr Rokickiego. Za monitoring i ocenę cyklu (przed iui) płacę 150 zł w jednym cyklu, jednorazowo. Ogólnie jestem zadowolona i tą klinikę polecam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś