lewana77 01.03.09, 21:57 wyborcza.pl/1,88975,6328005,In_vitro__Nazywam_sie_Nieplodnosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ochra Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 01.03.09, 22:10 Czytałam, dobrze napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
rudakudlata Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 01.03.09, 23:08 Wstrząsające. Powinno się to drukowac w ulotki i rozrzucać na ulicach, moze by ludzi trochę oświeciło. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 03.03.09, 20:24 podoba mi sie i jeszcze to: wyborcza.pl/1,75515,6318628,Najgorzej_ma_zarodek_katolicki.html Odpowiedz Link Zgłoś
emi123.beauty Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 04.03.09, 09:36 Prawda,prawda,sama prawda-przeczytajcie bo to naprawdę bardzo ciekawy artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
emi123.beauty Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 04.03.09, 09:38 PRZEPRASZAM -OBYDWA ARTYKUŁY GODNE POLECENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 04.03.09, 10:05 bardzo ciekawe artykuly Odpowiedz Link Zgłoś
zana1977 Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 05.03.09, 00:14 Bardzo ciekawe artykuły. Powinno się je wydrukować i porozdawać ludziom. Może byłoby im łatwiej zrozumieć przez co przechodzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
bszalacha Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 23.09.09, 00:20 czy kiedykolwiek próbowałyście psychoterapii?Nie chcę się wymadrzać ale całe to in vitro wydaje się świetnym interesem ginekologów,tymczasem chodzi o poczucie szczęścia,spełnienia,które kojarzy się wam z posiadaniem dziecka. OK,tylko,że warto moim zdaniem spróbować innej drogi,nie gwałcić samej siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 23.09.09, 08:55 kiedyś sama byłam przeciwna in vitro!!!ale teraz wiem dlaczego- moja wiedza na ten temat była bardzo płytka...a teraz sama mam ten problem,i dopiero dostrzegam ból i cierpienie....i w in vitro pokładam ostatnia nadzieję...A CO MOŻE NA TEN TEMAT POWIEDZIEĆ KTOŚ KOGO PROBLEM NIE DOTYCZY-ON MYŚLI TAK JA KIEDYŚ... Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 23.09.09, 09:42 bszalacha napisała: > czy kiedykolwiek próbowałyście psychoterapii? Czy kiedykolwiek próbowałaś dowiedzieć się czegoś o niepłodności i skuteczności psychoterapii w leczeniu niepłodności? Nie chcę się wymadrzać > ale całe to in vitro wydaje się świetnym interesem > ginekologów, Jesteś pewna, że lepiej będzie jeśli stanie się świetnym interesem dla psychoterapeutów i, co ważniejsze,że osiągną wyższą skuteczność? tymczasem chodzi o poczucie szczęścia,spełnienia,które > kojarzy się wam z posiadaniem dziecka. Z całym szacunkiem, to jest bełkot. > OK,tylko,że warto moim zdaniem spróbować innej drogi,nie gwałcić > samej siebie. Warto, moim zdaniem, przed wygłaszaniem opinii, zgwałcić się wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 23.09.09, 09:47 > czy kiedykolwiek próbowałyście psychoterapii? tak, dziekuje za przypomnienie ze to tez moze pomoc jesli obok przyczyn medycznych sa i emocjonalne. mi psychoterapia pomogla w innych osobistych sprawach a posrednio rowniez godnie i dzielnie przetrwac poronienia i in vitro. > OK,tylko,że warto moim zdaniem spróbować innej drogi,nie gwałcić > samej siebie. inne drogi mam za soba, 3,5 roku innej drogi. nie czuje sie zgwalcona, tylko szczesliwa, ze pod sercem mam 2,5 centymetrowe malenstwo, ktore na wiosne urodze nie wiem skad te pomysly o poczuciu zgwalcenia, napakowania kieszeni lekarza i trudnosciach psychicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 23.09.09, 15:54 bszalacha napisała: > czy kiedykolwiek próbowałyście psychoterapii?Nie chcę się wymadrzać > ale całe to in vitro wydaje się świetnym interesem > ginekologów,tymczasem chodzi o poczucie szczęścia,spełnienia,które > kojarzy się wam z posiadaniem dziecka. A skąd Ty możesz wiedzieć z czym mi się kojarzy poczucie spełnienia? ------------------------------ Znam anioła. Spłodził mi syna. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 24.09.09, 11:55 masz racje, wplyw psychoterapii na niedrozne jajowody jest swietnie udokumentowany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: Artykul o IVF!!! Bardzo ciekawy! 24.09.09, 14:55 bszalacha - pomyślę, na pewno psycholog sprawi że u faceta pojawią się plemniki, tak... tylko się bardzo mocno skupi i pstryk będą a co masz na myśli mówiąc o gwałceniu samej siebie? Lubisz to czy jak? To forum o niepłodności - na pewno znajdziesz jakieś dla siebie o zboczeniach... Odpowiedz Link Zgłoś