Dodaj do ulubionych

Kiedy Sex???????? Pomocy

IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 28.11.03, 14:47
Dziewczyny ratunku !!!! Mam do was pytanie, czy możecie mi pomóc. Miałam
łyżeczkowanie (usunięcie martwej ciąży). Po jakim czasie od tego zabiegu
będę mogła ponownie zacząć kochać się z facetem???? No i czy możecie mi
opisać jak długo czekałyście z zajściem w kolejną ciążę po łyżeczkowaniu. Ja
spotkałam się z opiniami 3-6 miesięcy, ale jedna z koleżanek zaszła w ciążę
przy pierwszym cyklu i urodziła zdrową dzidzię. Sama nie wiem co robić, bo
co lekarz to inna opinia. A tak bardzo chcę mieć dzidziusia, że nie
chciałabym czekać pół roku, aby znów móc zacząć się starać.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasialu Re: Kiedy Sex???????? Pomocy IP: *.mofnet.gov.pl 28.11.03, 15:12
      Ja słyszłam od wielu dziewczyn po łyżeczkowaniu, ze też 3-6 m-cy. W sumie jak
      okres się ustabilizuje to chyba można znowu próbować.
      • Gość: stiwi Re: Kiedy Sex???????? Pomocy IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 28.11.03, 15:47
        Dzięki za podpowiedź, tylko że te 6 miesięcy to cała wieczność, zwłaszcza jak
        bardzo się chce dzidzię sad((
        • zibi62 Re: Kiedy Sex???????? Pomocy 28.11.03, 16:35
          mi po łyżeczkowaniu jeden lekarz powiedział, że jak wystąpi okres to znaczy,
          że organizm się zregenerował i można rozpocząć starania. to było po pierwszy
          wyłyżeczkowaniu. po drugim powiedeli, by nie wierzyć lekarzom, którzy każą
          czekac pól roku i kazali rozpocząć starania po jakiś dwóch miesiącach. co
          lekarz to inna opinnia. ja bym jednak poczekala z jakieś 2-3 miesiące bierąc
          witraminy, folik i dopiero wtedy. powodzenia!
          • zibi62 Re: Kiedy Sex???????? Pomocy 28.11.03, 16:37
            co do seksu to chyba kazali czekać 6 tyg ale dokładnie nie pamiętam.
            • Gość: martka_k Re: Kiedy Sex???????? Pomocy IP: *.acn.waw.pl 30.11.03, 10:04
              Co do seksu, to wszystcy sa zgodni, ze trzeba czekac do pierwszej miesiaczki-
              zeby np. nie wprowadzic bakterii do Twojej wrazliwej, regenerujacej sie
              tkanki... Co do staran - generalnie az Ci lekarz pozowli. U mnie bylo to tak
              naprawde po jakis 2 miesiacach z kawalkiem. I na razie nic... Zycze powodzenia!
              M.
    • Gość: indi Re: Kiedy Sex???????? Pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 10:38
      sex po miesiącu,a dzidziuś po 4 mieś.
      Endometrium musi się odbudować,żeby w macicy były b.dobre warunki dla
      zarodka.Ja miałam 4poronienia lek. kazał mi zawsze odczekać min.4miesiące.To
      zależy od organizmu, jeżeli jesteś b.delikatna odczekaj nawet 6 miesięcy.
      pozdrowionka. indi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka