Dodaj do ulubionych

bole raz jeszcze

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.03, 00:44
Kochane, bardzo prosze was o rade. Historia w skrocie: mam wykryte PCOS, od
niedawna staramy sie z mezem o dzidziusia. Moja lekarka zalecila mi na razie
branie Agufemu, na obnizenie prolaktyny (ktorej poziomu nawet nie kazala mi
najpierw zbadac...). Poniewaz lekarka ta nie budzi mojego zaufania,
postanowilam wybrac sie do Novum (pierwsza wizyta za 10 dni). Od poczatku
cyklu mialam dziwne bole w macicy, takie jakby na @. Teraz jednak bardzo sie
nasilily, strasznie mnie boli i kluje, ale nie jak na @. W zyciu czegos
takiego nie mialam. Nie wiem czy to moze byc jakos zwiazane z tym Agufemem,
bo w ulotce w efektach ubocznych wspominaja tylko o ew. mdlosciach i bolach
glowy. Ani slowa o takich bolach (on ma je raczej redukowac!). Prosze, czy
ktoras z was miala takie silne bole i co one moga oznaczac? Jestem w 25 d.c.
Mialam brac Agufem przez 3 miesiace, ale chyba odstawie. Boje sie tylko, ze
to moze byc cos powazniejszego, a do wizyty jeszcze 10 dni...Bede wdzieczna
za jakas rade!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaja Re: bole raz jeszcze IP: *.tele2.pl 05.12.03, 01:35
      Witaj nalo!
      Chyba nic Ci nie pomogę poniewaz nawet nie słyszałam o tabletkach, o których
      wspominasz.
      Chcę ci tylko powiedzieć, że też mam pco i podobne bóle mam prawie co drugi
      cykl.
      Najpierw pobolewa mnie brzuch przez około 10 dni, potem bóle się nasilają - to
      trwa ok 5 dni, aż w końcu dochodzi do ataku. Jest to bół trudny do opisania...
      Kiedys byłam w ciąży pozamacicznej... uczucie bardzo podobne: troche jak przy
      miesiączce, ale dosłownie rozrywa brzuch. Nie raz płakałam, brałam kąpiel i
      zażywałam tabletki przeciwbólowe i nic... Nie raz bałam się, że wyląduje w
      szpitalu, ale zawsze atak ustępował po około 2 godzinach.
      Przed świętami idę do lekarza aby zapytac się czy jest jakieś tego rozwiązanie
      bo przeciez to nie może dłużej trwać!
      Myslę, że miałaś coś podobnego i że jest to niezależne od lekarstwa-ale tylko
      tak gdybam.
      Ciekawa jestem czy inne dziewczyny z pco mają takie dolegliwości?
      Pozdrawiam.
      • Gość: nalo Re: bole raz jeszcze IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 11:50
        Dzieki za odpowiedz! Moze te bole nie sa wiec niczym wyjatkowym. Dziwie sie
        tylko, bo nigdy wczesniej takich nie mialam. Jesli rzeczywiscie sa one w jakis
        sposob zwiazane z PCOS to ciekawe co jest ich bezposrednia przyczyna...Pytalas
        sie o to kiedys swojego lekarza? Pozdrawiam
      • Gość: sassima Re: bole raz jeszcze IP: 80.51.74.* 05.12.03, 12:06
        dziewczyny, takie bole w okresie przed-miesiaczkowym i w czasie menstruacji sa
        typowe dla PCOS. Sama mam PCO i pamietam co sie dzialo zanim zaczelam
        przyjmowac tabletki antykoncepcyjne - skrecajacy bol, nie do zniesienia, w
        postaci atakow, podczas ktorych oblewalam sie zimnym potem, wymiotowalam i
        omdlewalam....istny koszmar. Kiedy bralam femoden bylo duzo lepiej, co nie
        znaczy, ze rewelacyjnie. Zdarzalo mi sie wymiotowac po stosunku, ktory odbywal
        sie kilka dni prze miesiaczka - strasznie romantycznie. Nawet w tym cyklu
        kilka dni temu zaoferowalam mezowi show po "przytulaniu' w postaci wicia sie z
        bolu i braku mozliwosci wstania z lozka i poruszania sie. Pomogla no-spa i
        apap. Mnie sie wydaje, ze najgorsze bole tego typu wystepuja przy napinaniu
        miesni, szczegolnie w trakcie uprawiania seksu, niestety. Po prostu moje
        przeladowane pecherzykami jajniki nie wytrzymuja takiego napiecia.
        Przynajmniej takie sa moje obserwacje. Dwa cykle temu udalo mi sie wywolac
        owulacje i tez byla bardzo bolesna. Niestety, w przeciagu ostatnego roku ten
        bol owulacyjny dal mi sie we znaki tylko ten jeden, jedyny raz, mimo konskich
        dawek lekow....juz nie wiem co z tym wszystkim robic, moj maz ma kiepskie
        wyniki, a ja PCOS i cieniusienkie endometrium, zniszczone zapewne w znacznej
        mierze przez Clo....rece opadajasad
        • Gość: Kaja Re: bole raz jeszcze IP: *.tele2.pl 05.12.03, 15:51
          sassima pomogłaś mi troszkę swoim listem i pewnie nalu teżsmile
          Mam wszystko co opisujesz choć narazie nie wymiotowałam (choć męczyły mnie
          silne mdłości).
          Niestety bardzo często po stosunku zwijam się z bólu - rzeczywiście przed
          miesiączką, ale nie wiązałam tych dwóch spraw...
          To okropne.
          Ból, złe samopoczucie a najgorsze, że poprostu...
          problemy z zajściem w ciążesad
          Ja starałam się dwa lata. Clo nic nie pomógł.
          Teraz postanowiłam zrobić pauze. Wybieram się przed świętami do ginekologa -
          właśnie szukam nowego - by przepisał mi tabletki antykoncepcyjne. Chcę dać
          troszkę odpocząć jajnikom, a tym samym może zwiększyć szanse na... dziecko.
          Wierze, że kiedyś się uda.
          I Wam tego życzę.
          Kaja
    • Gość: iw Re: bole raz jeszcze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.03, 16:50
      Witaj!
      Ja biorę Agufem i nie mam żadnych bóli, no chyba, ze w środku cyklu owulacyjne,
      ale niezbyt uciazliwe takie kłócia.
      Nawet przed @ niec mnie nie boli....od 15-25 d.c. biore orgametril....może
      dlatego..
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka