Dodaj do ulubionych

Wypadanie włosów.

IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 02.01.04, 17:38
Dziewczyny pomóżcie! Chyba niedługo będę łysa . Drugi cykl biore CLO i
zaczęły mi strasznie wypadać włosy. Wychodzą całymi garściami. Jak myję głowe
cały odpływ jest tak "zawalony kłakami" ,że nawet woda nie chce spłynąc. Czy
miałyście podobnie? Czy powinnam brać jakieś witaminy? A maże znacie jakiś
dobry lek , który można kupić w aptece?Może jakieś ziółka albo
herbatki.POMOCY!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga lublin Re: Wypadanie włosów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 09:04
      Alaska wiem co przezywasz ja miałam kilka lat temu podobny problem, ale to był
      efekt źle dobranych tabletek anty, które musiałam zażywać przez krótki
      naszczeście czas. Jesli mogę coś podpowiedzieć musisz zrobić poziomy
      hormonów,samymi lekami i odżywkami nie powstrzymasz tego pracesu , po
      odstawieniu tabletek jeszcze przez kilka miesięcy obserwowalam wypadanie
      wlosów , ale ze znacznie mniejszym nasileniem, teraz ten problem zniknął , dla
      kobiety to jest straszne sama to przezyłam. Kupiłam jeszcze Rewalid , ale po
      jakimś czsie się przewitaminizowałam i odstawiłam wszystko, jeszcze
      najodpowiedniejszy był dla mnie Skrzyp polny tabletki.
      • zibi62 Re: Wypadanie włosów. 03.01.04, 14:39
        ja już kiedyś poruszyłam ten temat, przezyj wczesniejsze posty to może
        znajdziesz. Mi włosy tez strasznie wypadały, teraz jest o niebo lepiej. Dla
        mnie pomógł szapmon Vichy, taki z czerwoną nakrętką, byłam też u dermatologa,
        który przypisał mi jakiś płyn, składu nie pamiętam, ale oni raczej przypisują
        go stndardowo. Ja nie próbowałam, ale wiem , ze wielu pomaga do kupienia w
        aptece płyn LoXon 2( mam nadzieję ż enazwy nie przekręciłam) .zaczęłam również
        systematycznie zażywać falvit i jest trochę lepiej. Wiem, że dobra na
        wypadanie jest odżywka Wax. Ja staram się do pielęgnacji włosów używać raczej
        dobrych kosmatyków, ale odżywka Wax nie jest zbyt droga, a naprawdę dobrze
        odżywia włosy.nie wiem, czy to pomoż eTobie, bo wiadomo że raczej winne sa za
        to hormony, tak jak w moim przypadku, ale po tych specyfikach zaobserwowałam u
        siebie poprawę.
    • Gość: aneta Re: Wypadanie włosów. IP: 62.233.177.* 05.01.04, 11:13
      Alaska,Mi też lekazr zalecił CLO i przeraziło mnie to, że na ulotce leku
      napisano, że skutek uboczny to wypadanie włosów.
      Kiedyś miałam problemy z włosami i dermatolog kazał mi profilaktycznie umyć
      głowę Nizoralem a następnie łykać szwedzkie tabletki H-pantoten. Hpantoten
      bardzo dobrze na mnie działał bo juz po kilku dniach włosy przestały wypadać i
      trzymały się przez kolejnych kilka miesięcy. Od tamtej pory raz w roku kupuję
      sobie zestaw tych tabletek. Istnieje też ich wersja ze skrzypem polnym, ale ona
      na mnie zupełnie nie działała.
    • Gość: Alaska Re: Wypadanie włosów. IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 05.01.04, 18:09
      Dziewczyny serdeczne dzięki. Chyba kupię sobie srzypovite(skrzyp polny), bo
      słyszałam ,że działa. Jakie będą efekty zobacze, ale od czegoś muszę zacząć.
    • tiguan123 Re: Wypadanie włosów. 31.07.24, 09:35
      Moje włosy - naturalnie lekko kręcone, dość jasne (jestem szatynką z jasnymi refleksami), były bardzo cienkie, kruszące się i rozdwajające na końcach, mimo regularnego podcinania. Najgorsze było to, że bardzo wypadały, a badania krwi niczego nie wykazywały. Sytuacja była dramatyczna, szczególnie przy skórze głowy, nawet w okolicach uszu. Suche jak wiór, elektryzujące się - prawdziwy koszmar. Na szczęście, trafiłam na forum, gdzie jedna z dziewczyn polecała produkty z Konopnej Farmacji, które jej pomogły w podobnej sytuacji. Postanowiłam spróbować i oto, co zaczęłam stosować:

1. Myję głowę odżywczym szamponem do włosów Smocza Krew Editt.
      2. Płuczę włosy naparem z suszonej pokrzywy, zawsze letnią wodą.
      3. Łykam tabletki MSM firmy Pharmovit.
      4. Czeszę włosy kilka razy dziennie antystatycznym grzebieniem, mimo że może to być przerażające przy wypadaniu.
      5. Suszę włosy zimnym powietrzem lub pozwalam im wyschnąć naturalnie, ale jeśli się spieszę, używam letniego powietrza i termoochrony. Mokre włosy są bardziej podatne na uszkodzenia, więc przed snem lepiej je wysuszyć.
      6. Myję włosy letnią lub zimną wodą dwa razy, unikając gorącej wody. Następnie nakładam serum z kofeiną od Cannaderm - parę kropelek tylko na skórę głowy i spłukuję zimną wodą.
      7. Przed myciem, na noc nakładam na włosy, brwi i rzęsy olej rycynowy, ważne, aby był bez toksycznego heksanu. Na włosy aplikuję go tylko na skórę głowy, aby nie wysuszył końcówek.
      8. Na końcówki stosuję dwufazową odżywkę wzmacniającą w sprayu Joanna Konopie, również na noc przed myciem, jak olej rycynowy.

Efekty? Już po około dwóch miesiącach zauważyłam mnóstwo nowych, małych włosków! Moje rzęsy są dłuższe, a choć brwi jeszcze potrzebują czasu, widzę znaczną poprawę.

U mnie te produkty również zadziałały, ale kluczem jest systematyczność. Jeśli zmagasz się z podobnymi problemami, zdecydowanie polecam produkty z Konopnej Farmacji nie jestem z Poznania ale bez problemu je zamówiłam do paczkomatu. Moje włosy nigdy nie wyglądały lepiej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka