Dodaj do ulubionych

Clo - działanie, skutki uboczne

IP: 62.233.250.* 04.01.04, 11:21
Witam wszystkich, lekarz przepisał mi Clo, tak "do pomocy". Czy warto
przyjmować ten lek, jakie ma skutki uboczne, czy mocno zwiększa
prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Czy owulacja po tym jest w terminie
naturalnym?
Obserwuj wątek
    • Gość: dolores Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 04.01.04, 12:09
      Dla mnie clo okazalo sie bardzo skutecznym lekiem - zaszlam w pierwszym cyklu,
      po minimalnej dawce. Skutkiem ubocznym byly u mnie bole jajnikow spowodowane
      przez ich powiekszenie. Polecam, mimo ze sama balam sie to brac po przeczytaniu
      ulotki. Owulacja - u mnie 16 d.c.
      • maretina Re: Clo - działanie, skutki uboczne 09.01.04, 08:11
        Gość portalu: dolores napisał(a):

> Dla mnie clo okazalo sie bardzo skutecznym lekiem - zaszlam w pierwszym
        cyklu,
        > po minimalnej dawce. Skutkiem ubocznym byly u mnie bole jajnikow spowodowane
        > przez ich powiekszenie. Polecam, mimo ze sama balam sie to brac po
        przeczytaniu
        > co to jest clo? prosze powiedzcie mi.
        > ulotki. Owulacja - u mnie 16 d.c.
        • Gość: LOLA Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.04, 21:28
          CZEŚĆ CZY MIAŁAŚ MONITORING I ILE MIAŁAŚ PĘCHERZYKÓW BO JA BRAŁAM 2 TABL
          DZIENNIE I MAM 4 PĘCHERZYKI CZY WSZYSTKIE PĘKNĄ?
    • Gość: Alicja Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 62.233.250.* 04.01.04, 14:15
      dziękuję za odpowiedź; czy z tym lekiem bierze się jeszcze jakieś inne
      wspomagające? Czy duże jest ryzyko ciąży mnogiej?
      • Gość: kathrin78 Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.04, 14:28
        Jeżeli uda się wychodować więcej niż jeden pęcherzyk to ryzyko ciąży mnogiej
        jest większe.
    • Gość: martka_k do Alicji IP: *.acn.waw.pl 04.01.04, 17:13
      Alicjo,
      czy masz robic monitoring???
      • Gość: Alicja Re: do Alicji IP: 62.233.250.* 04.01.04, 19:15
        Właśnie bez monitoringu...Tylko to jest zapisane tylko po to, żeby zwiększyć
        prawdopodobieństwo "zajścia", bo nie stwierdzono jeszcze nigdy braku owulacji.
        Dziękuję za odpowiedź.
        • Gość: martka_k Re: do Alicji IP: *.acn.waw.pl 04.01.04, 19:38
          No to jestesmy w tej samej sytuacji - ja teraz bralam pierwszy raz, tez zeby
          zwiekszyc prawdopodobienstwo zajscia, owulacje miewam (kiedys jednak udalo mi
          sie zajsc w ciaze...), monitoringu brak. I tez sie denerwuje
          Pozdrawiam i zycze i Tobie i sobie, zeby zadnych skutkow ubocznych nie bylo smile
          • Gość: Alicja Re: do Alicji IP: 62.233.250.* 04.01.04, 20:25
            Ale bierzesz tylko Clo, w drugiej części cyklu już nic? Pozdrawiam
            • Gość: martka_k Re: do Alicji IP: *.acn.waw.pl 04.01.04, 22:26
              oprocz clo 9-12dc Premarin i 16-25 luteina 2x dziennie A Ty?
              pzdr
    • Gość: aneta Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 62.233.177.* 05.01.04, 10:14
      Ja właśnie dzisiaj pierwszy raz wezmę CLO. Trochę mnie przerażają
      informacje zapisane w ulotce. No ale trudno. CLO to drugi lek, którym
      będę się faszerowała. Pierwszym jest bromergon (mam za wysoką prolaktynę, na
      szczęście gruczolaka przysadki brak).
      Dawka, którą obecnie łykam to 2x2 tabletki. Zaczynałam od 1 tabletki
      ale prolaktyna nie bardzo chciała spadać. Mam nadzieję, że teraz wreszcie
      spadnie. No i trochę liczę na ciążę mnogą. Ten skutek ubczny mi nie przeszkadza.
      • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 212.244.167.* 05.01.04, 10:33
        Hej dziewczyny
        ja biore clo też wspomagająco, gdyż owu mam nieregularną. Biore teraz drugi
        miesiąc po 1 tabletce od 3 do 7 dc. W pierwszym miesiącu owu miałam wyjątkowo
        jak na siebie szybko bo w 11 dc (a normalnie koło 20dc), a @ 14 dni później.
        Dziś mam 8 dc i jutro idę na pierwszy monitoring, ale z własnej inicjatywy, w
        poprzednim cyklu lekarz mi zrobił usg, zobaczył że clo jakoś działa i kolejne 3
        cykle miałam mieć bez monitoringu - ale wolę być pewna, że będzie ok
        Słyszałam od dziewczyn, że clo obniża grubośćendometrium przy długotrwałym
        stosowaniu, ale jeszcze u mnie to nie wystąpiło i mam nadzieje, że się jakoś
        ustrzegę...
        a oprócz clo biore bromergon i luteinę od 16 dc po owu
        pozdrawiam serdecznie
        F.
        • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.60.* 05.01.04, 10:45
          Witajcie Dziewczyny!
          Ja wczoraj tez po raz 1-szy wziełam CLO (5 d.c.)- na szczescie bede miec
          monitoring (ide 10 d.c - czy nie za późno? ), tez na własną prośbę bo
          wystraszyłam się tego co tu czytam i co jest na ulotce - bo lekarz nie czuł aż
          takiej potrzeby;
          Mam minimalnie podwyzszona prolaktyne - ale teraz juz nie biorę bromergonu
          (brałam jakieś pół roku wczesniej)
          Poza CLO to nie mam nic przepisanego - myślicie że powinnam się o coś upomniec?
          np. Duphaston na podwyższenie progresteronu w drugiej połowie cylku
          to życze Wam i sobie aby ten cykl był ostatnim z CLO - aby potem nie było już
          potrzeby
          • Gość: martka_k Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: *.acn.waw.pl 05.01.04, 23:39
            No to teraz ja sie rzetelnie stresuje, bo ja bralam bez monitoringu... Czy
            jakby cos bylo nie tak, to bym poczula (jakis bol, cokolwiek) czy nie???
            Bo nie wiem, jak bardzo mam sie denerwowac
            • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne - do Martka_k IP: 217.153.60.* 08.01.04, 16:42
              Chyba nie musisz się aż tak denerwować
              Mnie lekarz skierował na monitoringu po mojej prośbie, ale
              powiedział że przy dawce 1 CLO dziennie, jeżeli nie ma
              podejrzeń o jakieś schorzenie typu PCO - to nie ma też konieczności
              monitoringu
              Ja mam monitoring za darmo (abonament z pracy) - dlatego się zgodził
              ale normalnie w szpitalu nie kieruje na monitoring bo byłoby
              to dla pacjentki kosztowne, a nie konieczne
              Jak nie będziesz się czuła nie najlepiej, jakieś kłucia itp. – to wtedy
              zapobiegawczo zrób sobie (przynajmniej ja bym tak zrobiła)
              Pozdr
              • Gość: martka_k Re: Clo - działanie, skutki uboczne - do Malagi IP: *.acn.waw.pl 08.01.04, 19:01
                Dzieki za uspokojenie smile
                Nic mi nie wiadomo o jakis moich problemach typu PCO... Nic mnie nie boli, w
                ogole nic, nawet brzuch na okres, jakies drobne klucia sie pojawialy momentami,
                ale pojawialy sie tez przed clo, wiec sie nie przejmuje...
                Dzieki za pocieszenie.
                A jak na Ciebie dziala clo? jakie rezultaty?
                Pozdrawiam
                M
                • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne - do Malagi IP: 212.244.167.* 09.01.04, 08:09
                  Hej Dziewczyny

Jak pisałam wczesniej ja też biorę clo, na monitoring chodziłam w pierwszym
                  cyklu brania, teraz w drugim poszłam na własną rękę i cieszę się, że tak
                  zrobiłam, gdyż przynajmniej wiem, że faktycznie pęcherzyki rosną i ile ich
                  rośnie. Lekarz, który mi robił usg w wawie, bardzo miły i powiedział, że raczej
                  należałoby takie cykle monitorować, u mnie np jest wiele pęcherzyków w
                  jajnikach z tego kilka rośnie... dzisiaj idę kolejny raz (13dc) aby je
                  podglądaćsmile
                  Pozdrawiam
                  F.
                  • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne - do Martka_k IP: 217.153.60.* 09.01.04, 09:11
                    W tym cyklu po raz pierwszy wzielam CLO
                    a dzis (10 d.c) mialam pierwszy monitoring - na szczescie nie ma
                    zadnych torbieli, ale pecherzyk jeszcze nie jest za duzy (11 mm)
                    Mam nadzieje ze urosnie do własciwych rozmiarow
                    Jezeli jednak masz obawy czy wszystko po CLO jest ok (sama takie miałam)
                    to dla spokoju sumienia poproś lekarza o skierowanie
                    Pozdr
                    • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 212.244.167.* 09.01.04, 10:08
                      u mnie w 10dc były 4 pęcherzyki, w jednym jajniku jeden 13 mm, a w drugim trzy -
                      11mm, 10 mm, 10 mm i podobno ryzyko ciązy mnogiej czego się obawiam,
                      aczkolwiek starań nie zaprzestałam, dzisiaj idę znowu 13dc
                      • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.60.* 09.01.04, 10:25
                        To oby któryś pęcherzyk się "przyjął"
                        a odnosnie ciazy mnogiej - to mysle ze lepiej za dużo niz w ogóle, prawda smile))
                        • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 212.244.167.* 09.01.04, 10:34
                          mam nadzieje, że się przyjmie ten największy, nawet śluz płodny chyba mi się
                          dzisiaj pokazał....smile
                          choć trzy czy cztery to troche za dużo myślę, a tak lekarz mnie postraszył, cóż
                          za 2 godziny zobacze czy coś się zmieniło przez te 3 dnismile
                          • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.60.* 09.01.04, 11:01
                            to jak będziesz juz wiedziała coś nowego - to napisz
                            tymczasem powodzenia !
                          • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 212.244.167.* 09.01.04, 13:40
                            No i po trzech dnia w 13 dc mam endo 12 mm, w prawym jajniku pęcherzyk 15 mm, w
                            lewym pęcherzyki 16 mm i 12 mm, myślicie, że coś z tego będzie...? Ja mam
                            nadzieje, że taksmile)))) cóż kolejne usg za 2 dni...
                            pozdrawiam weekendowo
                            • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.60.* 09.01.04, 15:14
                              Pecherzyki rosna to najwazniejsze, a potem trzeba miec nadzieje
                              ze pekna smile))
                              • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 212.244.167.* 09.01.04, 15:20
                                rosną, rosną, ale chyba coś wolnosad przez 3 dni jeden podrósł o 4 mm, a drugi
                                o 3 mm, a gdzieś czytałam że rosną 2 mm na dobę, no nic pozostaje czekać do
                                niedzieli na kolejne usg, ale cierpliwości mam coraz mniejsmile))))
                                • Gość: gosienka78 Re: Clo - działanie, skutki uboczne do Fulvi IP: *.whb.pl 11.01.04, 20:17
                                  Napisz mi proszę jak często robisz monitoring. Ja od wtorku pierwszy raz biore
                                  clo, usg mam robic codziennie od 9 do 12 dc pozniej 14 i 15 dc. Czy aby nie za
                                  często. Jestes może w W-wy, bo miałabym pytanie gdzie robisz w niedziele usg,
                                  bo ten mo monitoring zaczyna sie w weekend.
                                  Pozdrawiam i zycze powodzenia
                                  Gosia
    • lidek0 Re: Clo - działanie, skutki uboczne 09.01.04, 15:51
      Ja brałam Clo, ale miałam przy tym monitoring, zeby sprawdzic czy pecherzyki
      pękaja, i czy jest sens go brać. Moim zdaniem jeżeli nie robiłaś monitoringu,
      nie wiesz czy pęcherzyki pękają /ale masz owulacje/ to clo nie warto brać,
      najpier pomonitoringuje ze 3 cykle potem się tym faszeruj. Jeżeli pęcherzyki
      pękają to biorąc clo tez bym monitorowała cykle. Każdy lek ma jakieś skutki
      uboczne i trezba się dobrze zastranowić czy warto i trezba go brać. Ostatni
      lekarze za często przepisuja tabletki. Ja sama brałam clo, Parlodel. Duphaston
      i Ovestin jednocześnie i nie pomogły.
      • Gość: Martuszka Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 62.233.204.* 11.01.04, 19:32
        Zaczęłam dzisiaj Clostilbegyt i zastanawiam sie co tzn. monitoring bo mi lekarz
        nic nie mówił o tym.Czy powinnam sie upomniec o to do lekarza?
        • lidek0 Re: Clo - działanie, skutki uboczne 13.01.04, 13:42
          Monitoring to nic innego jak monitorowanie cyklu na usg, kilka usg w jednym
          cyklu w celu sprawdzenia czy dochodzi do owulacji i czy pekaja pęcherzyki. Jak
          widać skutki uboczne są i dlatego moim zdaniem lekarz powinien wcześniej
          pomonitorować cykl, bo może woulacja jest i pęcherzykisame pekaja tylko
          potrezba czasu a nie dawać Clo, poza tym przy Clo warto sprawdzic czy ono
          pomaga czyli tez monitorować cykle. Ja tak miałam
    • mika52 Re: Clo - działanie, skutki uboczne 09.01.04, 20:48
      Dziewczyny właśnie za chwilkę biorę pierwszą tabletkę Clo i tez przeraziła mnie
      ulotka. Napiszcie, proszę jak wasze samopoczucie? Czy wystąpiły jakieś skutki
      uboczne?
    • Gość: BAS Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: *.aster.pl 09.01.04, 20:59
      Ja brałam i nadal biorę CLO bez żadnych skutków ubocznych. Rezultatów na razie
      nie ma, ale pęcherzyki pojawiają się tylko dzięki działaniu CLO.
    • mika52 Re: Clo - działanie, skutki uboczne 11.01.04, 23:52
      Wzięłam Clo przedwczoraj i czuję się niezbyt dobrze tzn. do południa mam jakieś
      nudności, kręci mi się trochę w głowie i ogólnie czuję się tak jakbym coś piła.
      A w dodatku ciągle chce mi się spać i pobolewa mnie brzuch.Mam nadzieję, że to
      normalne. Czy to przejdzie zaraz po odstawieniu Clo?
      • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.60.* 13.01.04, 10:04
        ja tez w tym cyklu wzielam pierwszy raz CLO
        nie mialam zadnych dolegliwosci, USG tez na szczescie nie wykazało zadnych
        torbieli - lekarz mowil mi ze musza pisac takie rzeczy na ulotce (bo tak
        naprawde to firma farmaceutyczna musi sie jakoś zabezpieczyc )
        Na razie pecherzyk u mnie po CLO ładnie rosnie - zobaczymy co bedzie dalej
      • Gość: kasia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.26.* 13.01.04, 19:45
        Jeśli zajdziesz w ciąży to raczej nie wink))
    • Gość: mafka Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: *.crowley.pl 13.01.04, 10:14
      O kurczę, jak poczytałam ten wątek to aż boję się jutra-pierwsze CLO.....Też
      zjeżyły mi się włosy na głowie gdy zobaczyłam ulotkę, ale postanowiłam jeszcze
      nie panikować.Zawsze jeszcze mam na panikę czassmileA o skutkach ubocznych z
      ulotek lekarka w rodzinie mówiła mi, że jak się coś przytrafi jednej
      stosującej na np 100 tyś. pacjentek-producent musi o tym napisać.Ale
      prawdopodobieństwo, że to się powtórzy jest znikome. Pozdrawiam
      • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 212.244.167.* 13.01.04, 10:50
        U mnie oprócz takiego dziwnego czucia w jajnikach, które nie przeszkadza mi
        żyć, clo jest dobrze tolerowane, a pęcherzyki rosną. Spotkałam się z opiniami,
        że jest to raczej bezpieczny lek, też się zastanawiałam, ale nie żałuje, że
        spróbowałam, choć efektu jeszcze nie ma, ale w niedziele za to miałam 2 piękne
        pęcherzyki po 19 mm każdy, dzisiaj idę znowu obaczyć czy pękło (mam nadzieje,
        że tak, bo to "pracowanie" jest wykańczającesmile)))
        F.
        • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.60.* 13.01.04, 12:24
          A jak lekarze Wam mówia ?
          • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne- c.d. IP: 217.153.60.* 13.01.04, 12:31
            przepraszam że nie skończyłam mysli - ale cos u mnie z kompem
            jest chyba nie tak, bo nie chciałam jeszcze wysyłać

więc jeszcze raz
            Jak lekarze Wam mówią? Ile mm. musi mieć pecherzyk
            aby próbować? U mnie wczoraj największy miał 19 mm - i mamy
            ze staraniami poczekać do środy
            Co Wy na to? nie za długo - oby nie było za późno
            • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne- c.d. IP: 195.164.7.* 13.01.04, 12:51
              mi mówią, że pęka jak ma ok. 20 mm, ale słyszałam że od 18 do 25 mm może mieć
              aby pęknąć, no chyba że nie pękniesad
              • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne- c.d. IP: 195.164.7.* 13.01.04, 12:53
                w środę może być za późno albo za wcześnie, cieżko powiedzieć, podobno
                najlepiej robić to co 2 dnismile a pęcherzyk tuż przed owu może nawet 3 mm
                dziennie rosnąć
                • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne- c.d. IP: 217.153.60.* 13.01.04, 14:16
                  A jak starania będą zaraz po pęknięciu - to już jest za późno?
                  Bo ja juz sama nie wiem
        • Gość: martuszka Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 62.233.204.* 13.01.04, 14:36
          ja juz troche sie pogubiłam ...czy powinno sie "pracowac" codziennie przy
          braniu Clo czy raczej nie ?smileja mam dopiero USG po 5 dniach . Czy to za póxno ?
          pozdrawiam
          • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.60.* 14.01.04, 10:52
            Z tego co piszą dziewczyny najlepiej co 2-gi dzień, bo juniorki mogą
            przeżyć w sprzyjającym środowisku około 2-3 dni i spokojnie wtedy będą czekać
            aż jajeczko się uwolni
            Jak już dojdzie do pęknięcia pęcherzyka to jajeczko żyje około 18-24 godzin, i
            jak nie spotka na swojej drodze juniorka- to nici ze starań
            w teorii wszystko jest proste prawda? A życie i tak robi swoje
    • Gość: nawia 24 Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 11:27
      z tego wynika ze tylko ja mialam skutki uboczne po clo. torbiel i problemy z
      zagniezdzeniem sie zarodka .tragedia.
      • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 195.164.7.* 14.01.04, 15:39
        jajeczko żyje ok 12-24 godzin, ale podobno zdolne do zapłodnienia jest tylko
        przez 6 godzin, a plemniki potrzebują około 6 godzin w ciele kobiety aby
        dojrzeć i móc zapładniać, stąd większość ciąż jest uzyskiwanych jak pary
        kochają się przed owu albo w dniu owu.
        Papa
        F.
    • Gość: mafka Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: *.crowley.pl 14.01.04, 16:29
      Czesc.Ja dziś po pierwszym CLO i wiecie co mnie martwi....nic nie czuję. Może
      trochę jestem świrnięta ale jak do wczoraj bałam się skutków ubocznych tak
      dziś niepokoji mnie ich brak....Czy możliwe jest, że się gdzieś zagubiła ta
      mała tabletka? Zażyłam po śniadaniu-może powinnam naczczo? Tylko nie śmiejcie
      się, proszę...
      • Gość: AA Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: *.jmpolska.com 14.01.04, 17:12
        Cześć dziewczyny.
        Ja lecze sie juz ok. 2 lata i1/2 roku temu zmienilam lekarza.
        przez 1 i 1/2 roku bralam bromergon ( podwyzszona prolaktyna) i nic.
        nowa kazala mi to zmienic na Norprolac, podobno bromergon blokuje mozliwosc
        zajscia w ciążę. czy ktoś z was słyszał o tym?
        poza tym po zastosowaniu CLO przy braniu bromergonu nie miałam zawsze owulacji.
        z norprolakiem Clo biorę w tym cyklu 1-wszy raz.
        pęcherzyków było aż 4 i to gigantyczne -27,26,25,26.. trzy pękły i dodatkowo
        podobno Clo osłabia jakość śluzu, więc miałam inseminację.
        napiszcie jakie wy macie doświadczenia.
        pzdr
        Asia
        • Gość: kasia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.26.* 14.01.04, 18:02
          Czy mogłabyś coś napisać o swojej inseminacji? Przepraszam, że piszę w tym
          wątku - może opisałabyś swoje doświadczenie w innym wątku? Kiedy Twój lekarz
          zaproponował inseminację i dlaczego? Ile to trwa, kosztuje, itd.

Z góry dziękuję smile
          • Gość: aa inseminacja - odpowiedż IP: *.jmpolska.com 14.01.04, 18:27
            Cześć Kasiu,
            U obecnegnego lekarza leczę się od sierpnia. na początku zmieniła mi bromergon
            na norprolac - w następnym cyklu miałam 3 pęcherzyki - lekarka powiedziała że
            to bardzo dobra reakcja. niestety nic nie wyszło i nie wszystkie pęcherzyki
            pękły. następny cykl miałam przerwę.następne trzy brałam tylko norprolac i
            ocena jajeczkowania. w ostatnim cyklu decyzja- clo- jako stymulacja. lekarz
            twierdzi że po clo śluz jest niezbyt obfity i słaby więc zaproponowali
            inseminacje. koszt 350 zł. jajeczkowanie miałam w następny dzień. więc chyba
            ok. trzy pęcherzyki z 4-rech pękły. nie ukrywam że w dniu jajeczkowania brzuch
            mnie bardzo bolał. inseminacja nie była taka straszna.
            pół godz. przed ins. oddanie nasienia. no i wprowadzenie po wcześniejszym
            przygotowaniu do pochwy. jedyne uczucie to takie nieprzyjemne rozpychanie. nic
            poza tym. lekarz twierdzi że prawdopodobieństwo zajścia wzrasta ok. 25-30%
      • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne - do Mafka IP: 217.153.60.* 15.01.04, 14:05
        Mysle ze brakiem jakichkolwiek dolegliwosci nie ma sie co przejmowac
        Ja przez cały czas branie CLO (w tym cyklu 1-szy raz) tez w ogole nic nie
        odczuwałam, lekarza to nie zdziwiło - wiec chyba dobrze
        A teraz czekam czy pecherzyki pekna - jutro bedzie wiadomo ....
        • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 195.164.7.* 15.01.04, 14:07
          moje urosły i nie pękły, bo już II faza, to chyba ten caly LUFsad
          • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.60.* 15.01.04, 14:33
            Rozumiem ze ten LUF - to po prostu niepekajace pecherzyki tak,
            czy jakas konkretne schorzenie z tym związane?
            A czy Ty Fulvia oprocz CLO - bralas potem cos na ich pekniecie?
            • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 195.164.7.* 15.01.04, 15:11
              nie nie brałam, bo myślałam, że pękająsad a to jest ta jakaś luteinizacja
              pęcherzyków, nie pękają albo nie są pęcherzykami, chyba do końca nie wiadomo,
              ale raczej nie pękają; i teraz nie wiem co dalejsad
              • Gość: Malaga Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 217.153.60.* 15.01.04, 15:26
                A w poprzednim cyklu tez nie pekły?
                • Gość: Fulvia Re: Clo - działanie, skutki uboczne IP: 195.164.7.* 16.01.04, 07:55
                  nie wiem, było ciałko żółte, ale podobno pęcherzyk niepęknięty może się w nie
                  przekształcić, w tym cyklu miałam szczęście w nieszczęsciu ze się pojawiłam na
                  usg w dniu tych zmian, tak więc nie wiadomo, podejrzewam, że niesad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka