kozica111 04.09.09, 20:30 Dziewczyny, czy mimo przebytej /teoretycznie/ owulacji, 4 dnia wyższych temperatur na usg może lekarz nie zauważyć ciałka żółtego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka59 Re: Do osób po monitoringu 05.09.09, 10:05 Ja miałam prawdopodobną owu w piątek a w poniedziałek na USG było widać zapadnięty pęcherzyk więc jeśli u Ciebie nic nie było widać to może pęcherzyk się po prostu wchłonął a nie pękał? Odpowiedz Link Zgłoś
0plmnki9 Re: Do osób po monitoringu 05.09.09, 10:23 ja miałam na początku tygodnia owulację a w środę na usg było widać że owulacja była bo było już wylane ciałko żółtkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Do osób po monitoringu 05.09.09, 10:25 Jest to możliwe, dlatego jestem ciekawa waszych doświadczeń.No i jak bez stałego monitoringu /codziennego/ można te dwie kwestie rozróżnić? Miałam wyraźny, nadal utrzymujący sie skok tempki i zastanawiam sie czy wchłonięty pęcherzyk może produkować tyle progesteronu by była podniesiona temperatura o 3- 4 kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Do osób po monitoringu 05.09.09, 16:15 ja robilam niedawno usg i "przy okazji" pani doktor zobaczyla plyn w zatoce douglasa(?)co ma swiadczyc o przebytej owulacji.nie to bylo powodem badania,wiec pewnie trudno przeoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Do osób po monitoringu 05.09.09, 18:48 No tak , ale podobno ten płyn wchłania sie po ok 12 godzin po owulacji, a ja robiłam 4 dnia wyższych temperatur wiec mogło go już nie być, dlatego liczyłam ze chociaż ciałko będzie a tu lipa Odpowiedz Link Zgłoś