Dodaj do ulubionych

Krościenko n/Dunajcem

31.03.07, 00:36
Wszystko na ten temat, łącznie z noclegami.
Pomóżcie!
Wybieram się tam na urlop.
Obserwuj wątek
    • Gość: dyfre Re: Krościenko n/Dunajcem IP: 83.168.75.* 02.04.07, 20:23
      wjedz na gazecie w forum góry i tam masz wątek o szczawnicy
      • Gość: ewa Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.dsl.club-internet.fr 10.04.07, 19:16
        wlasnie, Szczawnica-tak, Kroscienko-nie!
    • 5aga5 Re: Krościenko n/Dunajcem 11.04.07, 15:44
      Dzięki.
      Troszkę poszperałam i co, nieco znalazłam.
      Ale dzlaczego odradzasz Krościeko?
      Napisz coś bliżej.
      • Gość: ewa Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.dsl.club-internet.fr 11.04.07, 18:14
        Kroscienko jest brzydkie i nieciekawe. Natomiast jest to niezla baza noclegowa
        do wypadow w Pieniny.Wszystko zalezy od tego jak chcesz spedzac czas.Jesli
        Cie "nie bedzie" na miejscu, bo bedziesz chodzila po gorach, to o.k.
        Natomiast aby pojsc do kina, zatanczyc w kulturalnym miejscu, zrobic spokojny
        spacer w parku, lub dobrze zjesc w ladnym otoczeniu no i koniecznie zaliczyc
        splyw Dunajcem , to trzeba byc w Szczawnicy.
        • Gość: haniala1 Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 19:07
          bylam w kroscienku 3 lata temu i bardzo mi sie podobalo, ładne miasteczko jest
          gdzie pospacerowac byłam tez w szczawnicy i nie powiedzialabym ze jest
          ladniejsza od kroscienka
    • Gość: mirabelka Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.uml.lodz.pl 17.04.07, 15:43
      Przy drodze do Łomnicy jest knajpa Majerzanka - pyszne jedzenie, bardzo
      polecam - mnie bardziej podoba się Krościenko niz Szczawnica.
    • dorjana Re: Krościenko n/Dunajcem 24.04.07, 14:50
      Bylam rok temu,polecam kwatere ul.Lubań12, tel0602318957, tel dom 018/2623220
      Spokojne miejsce,pokoje z lazienkami,kuchnia turystyczna z
      Tv,kominek,ogrod,miejsce do parkowania,rok temu bylo b.tanio,mili gosspodarze.
      Sama miejscowosc spokojna,blisko jest duzy samoobslugowy sklep a w nim
      wszystko,w miasteczku cukiernie,sklepiki,kantor,jadlodajnie,kapielisko przy
      rzece.
      z Kroscienka wychodzi kilka szlakow,busem mozna podjechac do pobliskich
      miejscowosci o kazdej porze.
      • 5aga5 dorjana 02.05.07, 19:50
        A możesz podać cenę?
        A może maja jakąś swoją stronę?
        • dorjana Re: dorjana 17.05.07, 10:02
          rok temu cena noclegu wpokoju z lazienka byla 18zl
    • Gość: łiliłonka Zmarzlina a Krościenko n/Dunajcem IP: 81.210.21.* 26.04.07, 22:51
      W Krościenku na dworcu PKS są najlepsze na świecie lody, no może jeszcze w
      Nowym Targu są niezłe.
    • Gość: Robert z Krakowa Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.chello.pl 14.05.07, 12:48
      Polecam Krościenko. To jedno z mich ulubionych miejsc. Jeżdżę tam niemal co
      roku. Zawsze do domu wczasowego Hanka. dwhanka.prv.pl tel. (018) 26 20 700
      0 503 076 493. 100m do szlaku na Sokolicę i Trzy Korony, 150 do rynku z PKS-em i
      kolejne szlaki. Krościenko leży na trójgranicy trzech pasm górskich - Pienin,
      Beskidu Sądeckiego i Gorców. Na wszystkie szlaki są z Krościenka. Do Szczawnicy
      niedaleko. Samochodem na Słowację bliżej z Krościenka, rowerem ze Szczawnicy.
      Oba miasteczka ładne ze zdecydowanym wskazaniem na Szczawnicę. Szczawnica godna
      sama w sobie odwiedzenia, świetne lody, parki. Do Krościenka warto przyjechać,
      gdy ktoś lubi super spokój i chodzi po tych niewymagających odpoczynkowych górach.
      • 5aga5 Re: Krościenko n/Dunajcem 15.05.07, 00:07
        Szkoda że wczesniej Cię tu nie było, bo ten dom wczasowy, o którym piszesz,
        jest dość fajny.
        Myszkowałam sporo w necie, ale jakoś mi chyba ,, umknął ".
        Wczoraj zarezerwowałam już miejsce u p. Bugajskich na ul. Sobieskiego 0d 13 do
        20 lipca.
        Ale wszystkim wielkie dzięki za wpisy.
        Pozdrawiam.
        • kasia_gdansk1 Re: Krościenko n/Dunajcem 05.07.07, 14:00
          Witam,

planuję wyjazd do Krościenka w sierpniu, ale nie ukrywam,że bierze mnie
          przerażenia jak myślę o podroży. Jestem z gdańska i pociąg do Nowego Targu
          jedzie 12 godzin (pospiech) a potem trzeba jeszcze 1 czy 1,5 pks?? Czy jest może
          jakaś krótsza droga, przez jakieś inne miasto??
          proszę o podpowiedź.
          pozdrawiam
          • zakrzas Re: Krościenko n/Dunajcem 12.07.07, 09:18
            Do Kroscienka można dojechać PKS-em z dwóch kierunków: od Nowego Targu albo od
            Nowego Sącza. Nie wiem, która droga jest krótsza bo ja zawsze jeździłem z
            Targu.
            Pozdrawiam
    • 5aga5 Re: Krościenko n/Dunajcem 11.07.07, 23:27
      Poszperaj w necie.
      Ja Ci nie doradzę , bo jeżdżę samochodem.
      Ale cieszę się strasznie, bo w piątek ( do tego 13 ) już jadę.
      Jak ja już tęsknię za górami !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka