5aga5 31.03.07, 00:36 Wszystko na ten temat, łącznie z noclegami. Pomóżcie! Wybieram się tam na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dyfre Re: Krościenko n/Dunajcem IP: 83.168.75.* 02.04.07, 20:23 wjedz na gazecie w forum góry i tam masz wątek o szczawnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.dsl.club-internet.fr 10.04.07, 19:16 wlasnie, Szczawnica-tak, Kroscienko-nie! Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: Krościenko n/Dunajcem 11.04.07, 15:44 Dzięki. Troszkę poszperałam i co, nieco znalazłam. Ale dzlaczego odradzasz Krościeko? Napisz coś bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.dsl.club-internet.fr 11.04.07, 18:14 Kroscienko jest brzydkie i nieciekawe. Natomiast jest to niezla baza noclegowa do wypadow w Pieniny.Wszystko zalezy od tego jak chcesz spedzac czas.Jesli Cie "nie bedzie" na miejscu, bo bedziesz chodzila po gorach, to o.k. Natomiast aby pojsc do kina, zatanczyc w kulturalnym miejscu, zrobic spokojny spacer w parku, lub dobrze zjesc w ladnym otoczeniu no i koniecznie zaliczyc splyw Dunajcem , to trzeba byc w Szczawnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haniala1 Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 19:07 bylam w kroscienku 3 lata temu i bardzo mi sie podobalo, ładne miasteczko jest gdzie pospacerowac byłam tez w szczawnicy i nie powiedzialabym ze jest ladniejsza od kroscienka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirabelka Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.uml.lodz.pl 17.04.07, 15:43 Przy drodze do Łomnicy jest knajpa Majerzanka - pyszne jedzenie, bardzo polecam - mnie bardziej podoba się Krościenko niz Szczawnica. Odpowiedz Link Zgłoś
dorjana Re: Krościenko n/Dunajcem 24.04.07, 14:50 Bylam rok temu,polecam kwatere ul.Lubań12, tel0602318957, tel dom 018/2623220 Spokojne miejsce,pokoje z lazienkami,kuchnia turystyczna z Tv,kominek,ogrod,miejsce do parkowania,rok temu bylo b.tanio,mili gosspodarze. Sama miejscowosc spokojna,blisko jest duzy samoobslugowy sklep a w nim wszystko,w miasteczku cukiernie,sklepiki,kantor,jadlodajnie,kapielisko przy rzece. z Kroscienka wychodzi kilka szlakow,busem mozna podjechac do pobliskich miejscowosci o kazdej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 dorjana 02.05.07, 19:50 A możesz podać cenę? A może maja jakąś swoją stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
dorjana Re: dorjana 17.05.07, 10:02 rok temu cena noclegu wpokoju z lazienka byla 18zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łiliłonka Zmarzlina a Krościenko n/Dunajcem IP: 81.210.21.* 26.04.07, 22:51 W Krościenku na dworcu PKS są najlepsze na świecie lody, no może jeszcze w Nowym Targu są niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert z Krakowa Re: Krościenko n/Dunajcem IP: *.chello.pl 14.05.07, 12:48 Polecam Krościenko. To jedno z mich ulubionych miejsc. Jeżdżę tam niemal co roku. Zawsze do domu wczasowego Hanka. dwhanka.prv.pl tel. (018) 26 20 700 0 503 076 493. 100m do szlaku na Sokolicę i Trzy Korony, 150 do rynku z PKS-em i kolejne szlaki. Krościenko leży na trójgranicy trzech pasm górskich - Pienin, Beskidu Sądeckiego i Gorców. Na wszystkie szlaki są z Krościenka. Do Szczawnicy niedaleko. Samochodem na Słowację bliżej z Krościenka, rowerem ze Szczawnicy. Oba miasteczka ładne ze zdecydowanym wskazaniem na Szczawnicę. Szczawnica godna sama w sobie odwiedzenia, świetne lody, parki. Do Krościenka warto przyjechać, gdy ktoś lubi super spokój i chodzi po tych niewymagających odpoczynkowych górach. Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: Krościenko n/Dunajcem 15.05.07, 00:07 Szkoda że wczesniej Cię tu nie było, bo ten dom wczasowy, o którym piszesz, jest dość fajny. Myszkowałam sporo w necie, ale jakoś mi chyba ,, umknął ". Wczoraj zarezerwowałam już miejsce u p. Bugajskich na ul. Sobieskiego 0d 13 do 20 lipca. Ale wszystkim wielkie dzięki za wpisy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_gdansk1 Re: Krościenko n/Dunajcem 05.07.07, 14:00 Witam, planuję wyjazd do Krościenka w sierpniu, ale nie ukrywam,że bierze mnie przerażenia jak myślę o podroży. Jestem z gdańska i pociąg do Nowego Targu jedzie 12 godzin (pospiech) a potem trzeba jeszcze 1 czy 1,5 pks?? Czy jest może jakaś krótsza droga, przez jakieś inne miasto?? proszę o podpowiedź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zakrzas Re: Krościenko n/Dunajcem 12.07.07, 09:18 Do Kroscienka można dojechać PKS-em z dwóch kierunków: od Nowego Targu albo od Nowego Sącza. Nie wiem, która droga jest krótsza bo ja zawsze jeździłem z Targu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
5aga5 Re: Krościenko n/Dunajcem 11.07.07, 23:27 Poszperaj w necie. Ja Ci nie doradzę , bo jeżdżę samochodem. Ale cieszę się strasznie, bo w piątek ( do tego 13 ) już jadę. Jak ja już tęsknię za górami !!! Odpowiedz Link Zgłoś