03.03.04, 00:03
Interesują mnie wszelkie informację dotyczące wypoczynku na Jamajce, bede
wdzieczny za pomoc?
Obserwuj wątek
    • Gość: TGIF Re: Jamajka IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 03.03.04, 17:35
      Na Jamajce maja glownie resorty all inclusive-troche hoteli tez, ale ze wzgledu
      na bezpieczenstwo wiekszosc turystow jedzie do tych pierwszych. Do tego duzo
      tychze resortow jest tylko dla par heteroseksualnych, inni w tym single nie
      moga w nich przebywac-przykladem jest Sandals i wiele innych. Dla reszty
      polecam Hedonism/single, etc, nie wzielabym tam dzieci!/. O tych rodzinnych
      niewiele wiem, ale moze idz do jakiejs porzadnej agencji, powinni miec
      informacje. Bylam na Jamajce kilka razy, b. fajnie jest w okolicy Negril/7
      milowa plaza/, tam tez jest najwiecej resortow. Montego Bay tez nie jest zle,
      wiecej sie dzieje, sa tam ynne wodospady na ktore sie wchodzi/od morza w gore/.
      Miejscowi troche sie czepiaja, ciagle nachodza na plazy zeby cos sprzedac,
      wlosy uplesc, etc. Dlatego nie lubielismy wychodzic poza nasza resortowa plaze,
      bo natychmiast cos od czlowieka chcieli. Bardzo biedny kraj, ludzie troche
      zdesperowani, wiec naprawde trzeba uwazac.
    • Gość: pamela Re: Jamajka IP: *.solnet.ch / *.solnet.ch 03.03.04, 22:43
      podobno jest bardzo niebezpiecznie
    • kreola Re: Jamajka 05.03.04, 01:14
      Oczywiscie prawda jest, ze Jamajka jest pelna resortow (dla singli i hetero)
      ale to nie jest jej najwieksza zaleta.
      Nie napisales jak zamierzasz sie wybrac - z biurem podrozy czy sam? I czego
      oczekujesz? Plazowania, zwiedzania, balangowania?
      Z plazowaniem nie ma klopotu bo plaze, jak to na Karaibach, sa niezle:)
      faktycznie na publicznych plazach mnostwo jest ludzi sprzedajacych wszelkie
      gadzety i uslugi;) Woda ciepla, piasek ladny, nurkowanie nie najgorsze w
      okolicach Negril. No i plaza w tym miejscu zabawna, bo na niej toczy sie cale
      zycie - glownie nocne - koncerty, imprezy i zabawa.
      To tez przy okazji o imprezowaniu - bawic sie mozna tam praktycznie wszedzie! I
      to doskonale. Zjezdzilismy cala wyspe, wszedzie bawilismy sie po nocach i
      nigdzie nic nam sie nie stalo. Polecam w brzydkiej miejscowosci Ochio Rios
      Little Pub z najlepszym karaoke jakie widzialam. Zabawa do rana, ale raczej nie
      spiewaj, bo biali jakos marnie wypadaja;)
      W Negril codziennie w innym barze odbywaja sie koncerty i tam gdzie koncert,
      tam zbieraja sie ludzie. Wstep zwykle platny! Jak nie ma koncertu to nie.
      Tam tez, ale juz nie na 7 milowej plazy, Rick's Cafe (bo "Rick knows Jamaica"
      jak pisza na swoich koszulkach:) Jak bedziesz mial szczescie to trafisz na
      ladny zachod slonca. Jak jestes pechowcem to musisz zadowolic sie show w
      wykonaniu tubylcow - skakanie z wysokiej, cienkiej galezi do wody w skalistej
      zatoczce. Za pieniadze, im wiecej zaplacisz tym wyzej wejda. Na galeziach sa
      ceny. W Rick's Cafe sa niezle happy hours - trzy drinki w cenie jednego.
      W kingston raczej nie wybieraj sie do klubow nocnych, bo bedziesz jedynym
      bialym a ja np. nie bardzo lubie byc najwieksza atrakcja wieczoru.
      Zwiedzanie na wyspie - no coz, wlasciwie niewiele jest do zwiedzania. Jak juz
      zobaczysz jeden dom Boba to do drugiego sie nie fatyguj bo nie ma po co.
      To co na Jamajce najciekawsze to muzyka. Ja mialam duzo szczescia, bo w lipcu
      byl festiwal za festiwalem i jezdzilam sobie ich szlakiem. Bylo milo.
      Jesli masz wiecej pytan to napisz na poczte gazetowa (kreola@gazeta.pl)
      Chetnie odpowiem na pytania a nawet mog ci wyslac gotowy artykul (moj wlasny) o
      moich wrazeniach po Jamajce:)
      Pozdrawiam i milej podrozy:D
      • bob1111 Re: Jamajka 05.03.04, 09:59
        Dziękuje wszystkim za pomoc - czy pojade jeszcze nie wiem dostałem atrakcyjną
        cenowo oferte, wyjazd organizuje biuro podróźy.
        Niestety z ostatniej wycieczki wróciłem niezbyt zadowolony i chce wiedzieć czy
        kraj jest mi w stanie zrekompensować ewentualne wpadki biura podróży.
        • kreola Re: Jamajka 06.03.04, 00:16
          Wiesz Bob, moim zdaniem Jamajka jest dosc kontrowersyjnym miejscem.
          Jak juz wczesniej napislam, nie wiem czego oczekujesz, ale jesli zobaczyles juz
          kawalek swiata, to mozesz poczuc sie rozczarowany ta wyspa.
          Ja wogole nie lubie wyjazdow z biurem podrozy, choc czasem z nich korzystam.
          Np. na rodzinne wyjazdy swiateczne. Takie Boze Narodzenie z rodzicami i z
          dzieckiem jest mle w resorcie all-incl., ale miejsca, w ktorych sa owe resorty
          zlokalizowane zwykle niewiele maja wspolnego z krajem w ktorym jestes.
          Oczywiscie to rzecz upodoban i nastroju. Na Dominikanie np. taki resort jest
          ok., tez mi sie podobalo, ale tam nie ma lepszego rozwiazania, bo najwieksza
          atrakcja Dominikany jest rum, cygara i tance:)
          Sa jednak miejsca, w ktore nie warto "zabierac" biura podrozy, bo zmarnuje ci
          czas i ograniczy swobode.
          • bob1111 Re: Jamajka 08.03.04, 14:38
            Dzięki Kreola, w sumie po przestudiowaniu dostępnych informacji daję sobie
            spokuj z Jamajką i szukam innego kierunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka