Gość: kaila IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 08:44 LECĘ DO EGIPTU I MAM PYTANIE: ILE ALKOHOLU MOŻE MIEĆ PRZY SOBIE JEDNA OSOBA? NIE WIEM JAK JEST Z ALKOHOLEM W EGIPCIE, WIĘC WOLĘ WZIĄŹĆ ZE SOBĄ..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zzyzzio Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: 213.76.135.* 20.04.04, 10:36 Do samolotu można wziąć tyle alkoholu , na ile pozwala limit, czyli 20 + 5 kg. Życzę upojnych wczasów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pucaty Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: *.marketscore.com / *.ia4.marketscore.com 21.04.04, 10:30 a co stara ruro, bez wody to i dzien nie wyrzymasz. powinnini cie wyjebac z tego egiptu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 15:05 PIE**OL SIĘ CEPIE, GORZEJ CI? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? 22.04.04, 05:31 Co do tego buraka który Ci nabluzgał to już poszedł mail do jego admina, ciekawe co powiedzą w pracy u tego durnia? ;-) Jeśli zaś chodzi o Twoje pytanie to: Teoretycznie można mieć wjeżdżając do Egiptu litr mocnego alkoholu na osobę, w praktyce NIKT tego nie sprawdza. Dla własnego spokoju wsadź po litrze do każdej sztuki bagażu (odbierasz go po odprawie więc nikt nie wie ile tego miałaś) i do ze dwa literki do podręcznego który kupisz w duty free :-) . W samym Egipcie przez 24 godziny od przylotu masz prawo kupić alkohol w sklepie bezcłowym których kilka jest na mieście, musisz tylko mieć paszport ze sobą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaila Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 08:39 dzięki derduch!! pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pucaty Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: 150.176.202.* 24.04.04, 05:02 Leje na ciebie, pijaczko, cieplym moczem i czyms tam jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V. Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 13:17 żal mi ciebie człowieczku................ Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d POLAKI I ALKOHOL... 25.04.04, 10:40 no...jakby sie sprawdza.. Polak jak juz za granice leci to musi miec alhochol. Bo Polak trzezwy to nie Polak... smutne. Kup sobi ena miejscu.. camel Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: POLAKI I ALKOHOL... 25.04.04, 11:24 A Ty kup sobie lepiej słownik ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: POLAKI I ALKOHOL... IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.04, 15:01 juz kupilem.. przeoczenie. sorry, co nie zmienia faktu, ze przez takich Polokow..wstyd sie gdziekolwiek pokazywac. Leci toto do Egiptu i wodke z Polski taszczy bo sie wyskrobalo do ostatniej zlotowki i planuje urlop przy butelce.. koszmar. Jak kogos nie stac na wyjazd to niech nie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaila Re: POLAKI I ALKOHOL... IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 13:16 camel, coś z Tobą chyba nie tak!!Po pierwsze stać mnie na wyjazd!! Po drugie słyszałam, że egipskie alkohole sa bardzo niedobre - podobno zalatuja bimbrem i dlatego wole wziąźć ze sobą!!Po trzecie nie planuję urlopu przy butelce - od czasu do czasu lubię sie napic jakiegoś drinka i tyle!!A Ty już nie rób z siebie takiego abstynenta!!A tak w ogole jak masz gadać takie brednie, to lepiej wcale sie nie wypowiadaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: POLAKI I ALKOHOL... IP: *.dip.t-dialin.net 26.04.04, 22:13 nie jestem abstynentem, tylko kupuje na miejscu w restauracji, a nie taszcze butelczyny ze soba-jakby mnei nie bylo stac na drinka. A egipskich alkoholi pic nie musisz bo w hotelowych restauracjach jest duzy wybor piw i win, ktor sa na prawde swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: *.chello.pl 27.04.04, 01:39 Camel popieram cię i nie daj się tym burakom przegadać!! To właśnie trzeba być Polakiem żeby kupując wczasy zagraniczne martwić się ile gorzały można wziąć ze sobą i jeszcze dopytywać się o to na forum.Posłuchaj kailo kretynie jeden - lecisz do kraju arabskiego, gdzie alkohol jest zakazany, czy naprawdę musisz tam zalewać tą swoją mordę, nie starczy ci tutaj.Czy nie możesz uszanować zwyczajów tych ludzi, czy ty baranie lubiłbyś gdyby np. Arabowie czy Azjaci olewali nasze prawa chodząc dla przykładu na golasa po kościele? Jeśli nie możesz bez tej gorzały wytrzymać to zachlaj się u siebie w domu do upojenia.Poza tym kmiotku - jeśli cię nie stać na takie wydatki tam na miejscu to po co tam lecisz i robisz z siebie dziada.W Egipcie wino możesz kupić w hotelowej restauracji bez problemu, a na mieście np. w Hurgadzie są kawiarnie prowadzone przez Koptów (jeśli wiesz wogóle o czym ja mówię - to są chrześcijanie, poznasz ich po krzyżach wytatuowanych na nadgarstkach) i tam możesz sobie wypić dobre piwo czy drinka za nieduże pieniądze jesli już tak koniecznie musisz pijaczku zasmarkany.Prawdę mówiąc to wkurzyłeś mnie tym pytaniem, bo widziałem już wielu takich dziadów co to wydają 5 czy 6 tys. zł na dwie osoby, a potem błaźnią się usiłując oszczędzić 20 czy 30 zł. Zamiast kupować i taszczyć tą gorzałę wydaj te pieniadze np.na wycieczkę fakultatywną do Kairu, Karnaku czy na nurkowanie na rafie.Człowieku nie rób z siebie dziada!!!!Teraz pewnie natężysz się na jakąś obraźliwą odpowiedź, ale ja mam to w ...., bo dla mnie jesteś kretynem stawiając takie pytania. Ciekawe zresztą ile to chciałbyś wziąć ze sobą tej wódki - czy 10 litrów starczyło by ci na dwa tygodnie, czy może lepiej 20 litrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 27.04.04, 02:18 Wstyd ze takich polakow jak kaila mamy. Powinni cie tam wpieprzyc pare batow na gola dupe w tym Egipcie,jednego ochlaja mnniej w polsce to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaila Do grega IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 08:45 Po pierwsze: na innym forum prezeczytałam negatywne wypowiedzi na temat alkoholu w Egipcie - wszyscy sugerowali wziąźć butelkę ze sobą - nie mam zamiaru brać od razu 10 litrów, nie wiedziałam czy mozna mieć przy sobie litr czy pół litra!Po drugie jestem kobietą i jeżeli już mam napić się alkoholu to dobrego!!! i nie w takich ilościach jak myslisz!!Po trzecie liczyłam na inteligentne wypowiedzi - tak jak na tamtym forum, a nie obraźliwą krytykę osób, które chcą się na kimś wyżyć!!Jeżeli Ci krytyka mojej osoby sprawiła Ci satysfakcję (mimo iż w ogóle mnie nie znasz a oskarżasz mnie o alkoholizm!!)to żal mi Ciebie. I nie mam zamiaru obrażać Cię, jak ty to zrobiłeś w stosunku do mnie, bo w odróżnieniu od Ciebie jestem osobą inteligentną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Do grega IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 14:14 Masz racje, sam jestem alkoholikiem. Wstyd mi za siebie dla tego tak na Ciebie najechałem. Przepraszam. My geje juz tacy jesteśmy nerwowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Do grega IP: *.chello.pl 27.04.04, 16:41 Po pierwsze:jeżeli jesteś kobietą to tym bardziej wkurzające jest takie pytanie jakie postawiłaś na forum.Będziesz wspaniałą wizytówką Polski.Po drugie:tak, to widać że jesteś osobą bardzo inteligentną, nawet powiedziałbym wybitnie inteligentną.Skup się i wymyśl jeszcze parę takich pytań.Ciebie nie interesuje co można w Egipcie zwiedzić, tylko ile wódki można tam przywieść.To właśie jest cecha ludzi inteligentnych.Naprawdę radzę ci wziąć ze sobą jakieś 20 litrów gorzały, będziesz miała cudne wakacje.Po trzecie: widzę że ktoś się podszywa używając mojego nicku ( a może to ty?). Wybacz, ale ja cie nie przepraszam i namawiam cię żebyś ponownie przeczytała sobie to co ci wcześniej napisałem, szczególnie o szanowaniu zwyczajów innych narodów.W końcu to ty jedziesz do tego kraju i masz przestrzegać ich praw. Obawiam się tylko, że marnuję swój czas usiłując ci to wytłumaczyć, bo przy tym poziomie inteligencji, który prezentujesz na tym forum i tak to do ciebie nie dotrze.W takim razie nalej sobie kielicha i na zdrowie...."góraluuuu czy ci nie żalllll....." Odpowiedz Link Zgłoś
tomcio_lodz Re: Do grega 28.04.04, 10:10 Po przeczytaniu wypowiedzi Grega na jak pytanie zadane przez Kailę dochodzę do prostych wniosków . Nie każdy kto pyta o przepisy celne dotyczące alkoholu w kraju do którego jedzie na wakacje jest od razu alkoholikiem. Poziom adrenaliny we krwi Grega , który pojawił się u niego skłania mnie do wysnucia następującego wniosku ; Albo tatuś grega był alkoholikiem , albo Greg jest alkoholikiem , albo psychoanalityk Grega ma lewe papiery. Pozdrawiam pytającą i nie przejmuj się Gregiem....ten facet ma po prostu duży kompleks i słomę w butach. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaila Re: Do grega IP: *.paczkow.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 13:46 serdecznie Ci dziękuję tomcio!!!! Pozdrawiam cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: *.chello.pl 28.04.04, 19:53 Nareszcie kaila znalazłaś jakąś bratnią duszę na twoim poziomie.I jeszcze w dodatku jaki wspaniały psycholog, jakie ciekawe wnioski wysnuł, wymyślił nawet że miałem ojca pijaka - co za geniusz!!!Podziękuj mu jeszcze serdeczniej, duzo całusków, moze na jakąś wódeczkę sie umówicie? Naprawdę mi zaimponował, tak samo jak i ty. A propos - czy już może wymyśliłaś jakieś nowe pytania? Skup się mocno, może znowu uda ci się na tym forum zachwycić ludzi czymś ciekawym. Broń Boże nie pytaj o to co warto zwiedzić a co sobie darować,jak zadbać o zdrowie na takim wyjeździe, czy o położenie hotelu - lepiej zaskocz nas czymś innym (może zapytaj ile prezerwatyw ci się przyda?).Ciekawe jakie diagnozy postawi teraz nasz geniusz-psycholog ?Jeśli będziesz miał z tym jakieś kłopoty matołku to zapraszam cię do siebie do szpitala na ul. Banacha w Warszawie, może ci w tym pomogę ( i może przy okazji wydłubiemy ci tą słomę z butów) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? 28.04.04, 21:15 Jeszcze ci sie pięty nie zagoiły jak żeś u siebie na wsi po rżysku na bosaka zapierdzielał a juz za pouczanie sie bierzesz? Nie pisz na forum o turystyce jeśli nie masz nic na ten temat do powiedzenia, polskie piekiełko rób sobie w innych miejscach. Nie odpowiadaj proszę na mój komentarz ponieważ nie bede go widział, dodaje cie do mojego KF-a. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pucaty Re: ILE ALKOHOLU MOŻNA MIEĆ ZE SOBĄ W SAMOLOCIE?? IP: *.marketscore.com / *.ia4.marketscore.com 30.04.04, 04:20 Te, Keila Wez se moc kondomow ze soba bo egipskie moga byc za slabe jak twoj partner, pod wplywem upojenia przez ciebie a raczej twoja z polski przywieziona wode, zechce sie z toba pobzyykac na plazy. bedziesz miala nowy watek na forum. Jak dlugo sie bzykac po wypiciu pol litra wyborowej z sokiem pomidorowym (luksusna kobita jak ty samej czystej nie pije). A przy okazji, sok tez wez z polski... Odpowiedz Link Zgłoś