Dodaj do ulubionych

Shopping w Hong Kongu

IP: *.ihug.net 27.04.04, 10:14
Znacie jakies sprawdzone, rewelacyjne miejsca w HK na zakupy?? Wyjatkowo nie
interesuje mnie elektronika, raczej ciuchy, buty i lokalne gadzety, nie
jestem japonska turystka wiec miejsca raczej takie z cenami dla young
professionals...
cirs.
Obserwuj wątek
    • Gość: ToeToe Re: Shopping w Hong Kongu IP: 202.181.181.* 02.05.04, 16:52
      Nikt nie wie??
    • Gość: mooncake Re: Shopping w Hong Kongu IP: *.netvigator.com 03.05.04, 05:03
      Hi ToeToe,
      caly HK to rewelacyjne miejsce na zakupy:-) Nawet te markowe sklepy maja
      przeceny i mozna kupic dobre rzeczy za niewielkie pieniadze, wiec ich nie omijaj.
      Typowo turystyczne (i tanie) miejsca to Mong Kok, Stanley Market, Tsim Sha Tsui.
      Mniej znana jest Johnston Rd w Wan Chai, gdzie w sklepach mozna znalezc
      pojedyncze sztuki z nadprodukcji takich firm jak Armani, Ralph Lauren, Kelvin
      Klein, itp. Tez w Wan Chai, na Hennesy Rd duzo sklepow z bizuteria, zloto jest
      tutaj tanie, wiec moze zamiast masy tanich ciuchow skusisz sie na zakup czegos
      bardziej trwalego i oryginalnego:)
      W Sham Shui Po jest cala dzielnica z hurtowniami, ale to troche skomplikowane,
      bo trzeba miec mape tego miejsca, zeby trafic np. na ulice, gdzie sprzedaja
      dzinsy, albo na ulice z butami, albo z kurtkami.
      Nathan Rd, glowna ulica Tsim Sha Tsui (i Kowloon)) - pelno malych sklepow +
      centra handlowe, warto pochodzic po bocznych uliczkach. Po tej samej stronie, co
      meczet znajdziesz Park Lane Shopper's Blvd, jest tam duzy sklep z chinskim
      rekodzielem. Tak samo w Star House na rogu Canton Rd i Salisbury Rd, tuz obok
      Star Ferry i Tourist Info.
      W Yau Ma Tei jest Jade Market, dobre miejsce na kupienie drobnostek na prezenty,
      otwarte do 16 pm. Targowanie sie jest wskazane. Zreszta we wszystkich sklepach,
      poza centrami, mozna i trzeba sie targowac.
      Ulica (Temple Str.), ktora sie do niego dochodzi od MTR, po zmroku zamienia w
      nocny targ, mozna kupic wszystko, od antycznych mieczy poczynajac a na
      wibratorach konczac:) Zbieram chinskie gliniane czajniczki do parzenia herbaty i
      kilka tam wlasnie kupilam.
      W Mong Kok sa dwa miejsca ze straganami: jedno przy wyjsciu z KCR w strone Bird
      Market, a drugie to Ladies' Market (blizej Z MTR)otwarty od poludnia do 10:30
      pm. To chyba najtansze miejsce w HK z kopiami znanych firm, ale nigdy tam nie bylam.
      Wszystko zalezy od tego jak dlugi bedzie Twoj pobyt. Jesli czas na to pozwoli,
      to warto wybrac sie do Shenzhen po stronie chinskiej. Ogromne centrum handlowe
      jest tuz za przejsciem granicznym, wiza dla Polakow zalatwiana na granicy jest
      darmowa, ewentualnie trzeba o tym urzednikom przypomniec, gdyby probowali pobrac
      oplate.
      Dostaniesz to samo, co w HK, a ceny sa o niebo nizsze pod warunkiem, ze twardo
      sie targujesz. Wszystko pod jednym dachem, do tego z klimatyzacja, co nie jest
      bez znaczenia w tym klimacie. Sa tez fajne restauracje, gdzie mozna odetchnac
      podczas kilkugodzinnych zakupow.
      pzdr.
      • Gość: ToeToe Re: Shopping w Hong Kongu IP: *.netvigator.com 03.05.04, 12:26
        Wlasnie jestem w HKG. Bardzo dziekuje za wskazowki.
        Pozdrawiam,
        tt.
        • starypierdola Shopping w Hong Kongu 03.05.04, 18:59
          Potwierdzam ze co pisze poprzedniczka to prawda. Nie bedziesz sie musiala
          specjalnie wysilac, bo cale miasto to jeden wielki targ.

Dodatkowa uwagaL jest wieku jrawcor ktorzy w ciagu 24 godzin i za przyzwoita
          cene uszyja Ci "na miare" co tylko chcesz, z materialu jaki sobie wybierzesz.
          Patrz na szyldy. Nie wiem duzo o damskich przyodziewkach, ale ja tam szylem/je
          koszule "na miare", wizytowe marynarki, spodnie, garnitury. Nawet raz sprzwilem
          sobie tuxedo.

A wogole to co sie dzieje? Skad ten HK nagle wyskoczyl??? Przypominam Ci ze
          mialas leciec w druga strone!!

SP
          • starypierdola Re: Shopping w Hong Kongu 04.05.04, 03:33
            Cos sie zaplulem w poprzednim poscie. Mialo byc o krawcach i o szyciu ...
            SP
            • Gość: ToeToe Re: Shopping w Hong Kongu IP: 202.181.181.* 04.05.04, 10:24
              Potwierdzam ze co pisze poprzedniczka to prawda. Nie bedziesz sie musiala
              specjalnie wysilac, bo cale miasto to jeden wielki targ.

>Dodatkowa uwagaL jest wieku jrawcor ktorzy w ciagu 24 godzin i za przyzwoita
              >cene uszyja Ci "na miare" co tylko chcesz, z materialu jaki sobie wybierzesz.
              >Patrz na szyldy. Nie wiem duzo o damskich przyodziewkach, ale ja tam szylem/je
              >koszule "na miare", wizytowe marynarki, spodnie, garnitury. Nawet raz
              >sprzwilem sobie tuxedo.
              Po 30 tez sobie bede szyla na miare:)), a na razie dobrze sie tu bawie w
              centrach handlowych (Mam nowa zabawe, wypatruje a potem uciekam przed goscmi w
              turbanach:))
              >A wogole to co sie dzieje? Skad ten HK nagle wyskoczyl??? Przypominam Ci ze
              >mialas leciec w druga strone!!
              Oh really;))
              Pozdrowionka,
              tt.
              • starypierdola Re: Shopping w Hong Kongu 04.05.04, 23:34
                :-))

Czekamy, czekamy.
                SP
                • Gość: ToeToe Re: Shopping w Hong Kongu IP: 202.181.181.* 05.05.04, 01:51
                  Naprawde?? Jak milo..:))
                  • starypierdola :-)))))) 06.05.04, 17:10
                    n/txt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka