Dodaj do ulubionych

sokowirówka/smoothie

19.02.24, 10:50
Wybaczcie ignorancję, w kuchni nie umiem zrobić nic.
Chcę kupić takie urządzenie: www.mediaworld.it/it/product/_philips-series-3000-hr204141-177856.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=rt_shopping_na_sp_na_caffe&utm_term=&utm_content=177856&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAlcyuBhBnEiwAOGZ2S05Or8MavVLiRrYS7kz1kmIv2_07JYwDnM6zlkWqdj3oG9i1dKV_hhoCudUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Czy jak wsadzę do tego marchew i na przykład jabłko, to "wyjdzie" mi smoothie/sok?
Moja mama, 30 lat temu, sok z marchewki robiła mi w sokowirówce. "Trociny" wychodziły z jednej strony, sok z drugiej.
Czy ten Philips do tego się nadaje? Czy wszystko trzeba robić z domieszką mleka?
Obserwuj wątek
    • alessandruzza77 Re: sokowirówka/smoothie 19.02.24, 10:51
      Tekst linku
    • szarmszejk123 Re: sokowirówka/smoothie 19.02.24, 10:53
      To jest blender kielichowy, marchewkę to najwyżej zmieli, soku z niej nie wycisnie:p
      • alessandruzza77 Re: sokowirówka/smoothie 19.02.24, 10:57
        Czyli co z tego dobre wyjdzie? Truskawki/jabłka/brzoskwinie? Zasadniczo miękkie owoce?
        • marta.graca Re: sokowirówka/smoothie 19.02.24, 11:04
          Wszystko mi wychodzi dobre ( choć przyznaję, że marchewki nie mieliłam, ale z surową ciecierzycą sobie radzi), musisz tylko patrzeć na moc- 1000 W lub więcej.
          • szarmszejk123 Re: sokowirówka/smoothie 19.02.24, 11:25
            No tak, ale z ciecierzycy soku też przecież nie wyciska :p
            Do marchewki, żeby to było pitne, to byś musiała wody dolać.
            Jabłko też ci zmieli na mus jeśli nie dodasz płynu.
            • marta.graca Re: sokowirówka/smoothie 19.02.24, 11:42
              Dlatego zawsze dodaję wody, mleka albo jogurtu. Wyciskarka u mnie w ogóle się nie sprawdziła, bo mycie tych siteczek to był dramat i wkurzała mnie duża ilość resztek owoców i warzyw.
              • szarmszejk123 Re: sokowirówka/smoothie 19.02.24, 11:49
                Mam to samo z wyciskarką, szkoda mi tych trocin :p
    • princesswhitewolf Re: sokowirówka/smoothie 19.02.24, 11:27
      Sokowirowka i smoothie maker to dwa inne urządzenia. Moze sa tez i w jednym ale wiekszosc nie.

Smoothie maker to po prostu blender mielacy co do niego wrzucisz na papke. Taki masz na zdjeciu

Natomiast sok wyciska sok i leci jak opisujesz do jednego pojemnika a do drugiego leca trociny.
    • princy-mincy Re: sokowirówka/smoothie 19.02.24, 11:37
      z tego soku nie będzie,bo to wygląda jak blender kielichowy. Jeśli dasz owoce plus np mleko/ kefir to będzie smoothie.

Jesli chcesz robić soki to lepiej kupić wyciskarkę niż sokowirówke.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka