Dodaj do ulubionych

Egipt we wrześniu

IP: *.comarch.pl 17.08.01, 16:39
Wybieram się do Egiptu we wrzesniu na 14 dni z biurem AlfaStar z Radomia.
Bardzo proszę o opinie wszystkich którzy cos wcześniej słyszeli o tym biurze.
Niepokoi mnie jeszcze jedna sprawa a mianowicie czy wyjazd do Egiptu może być
bardzo kłopotliwy zdrowotnie, czy trzeba przestrzegać jakiegoś szczególnego
reżimu zdrowotnego. Proszę o informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: mali Re: Egipt we wrześniu IP: *.starnet.pl 20.08.01, 17:53
      hej przede wszystkim nie mozna pic wody z kranu tylko kupowana w sklepie i
      szczelnie zamknieta.Przez pierwsze dni radzilabym nie jesc miejscowych warzyw i
      owocow -duzo osob uskarza sie na rozne dolegliwosci zoladkowe,mnie to ominelo
      ale radze wziasc jakies srodki przeciwko zatruciom i biegunce.Poza tym poziom
      higieny ogolnie jest o wiele nizszy niz w europie ale trzeba to po prostu
      przezyc.Mysle ze o wiele bardziej kłopotliwy jest zwyczaj dawania bakszyszu
      miejscowym praktycznie za wszystko, dlatego radze wziasc z Polski jakies
      gadzety typu dlugopisy zapalniczki itp.bo inaczej ciezko sie ich pozbyc.
      • Gość: Marta Re: Egipt we wrześniu IP: *.comarch.pl 22.08.01, 10:31
        Bardzo dziękuję za cenne wskazówki.
    • Gość: Moskwa Re: Egipt we wrześniu IP: 157.25.119.* 21.08.01, 17:03
      Gość portalu: Marta napisał(a):

> Wybieram się do Egiptu we wrzesniu na 14 dni z biurem AlfaStar z Radomia.
      > Bardzo proszę o opinie wszystkich którzy cos wcześniej słyszeli o tym biurze.
      > Niepokoi mnie jeszcze jedna sprawa a mianowicie czy wyjazd do Egiptu może być
      > bardzo kłopotliwy zdrowotnie, czy trzeba przestrzegać jakiegoś szczególnego
      > reżimu zdrowotnego. Proszę o informacje.

właśnie wróciłam z Egiptu /Hurghady/ cała i zdrowa. Trzeba uważać patrz
      poprzednik i starac się jeść w hotelu i potrawy gotowane, choc ja sałatki też
      jadłam /a mam raczej wybredny żółądek!!!/ i nic. A co do biura Alfa to w moim
      samolocie zarówno tam jak i z powrotem wracali ludzie wyjezdzający z tym biurem,
      więc chyba ok.

• Gość: Marta Re: Egipt we wrześniu IP: *.comarch.pl 22.08.01, 10:36
        Dziękuję za informacje. I mam jeszcze pytanie, z jakim biurem podróży wybrałaś
        się do Egiptu?
        • Gość: Moskwa Re: Egipt we wrześniu IP: 157.25.119.* 22.08.01, 11:34
          Gość portalu: Marta napisał(a):

> Dziękuję za informacje. I mam jeszcze pytanie, z jakim biurem podróży wybrałaś
          > się do Egiptu?

Ja byłam (stety i niestety) z TUI. Po raz pierwszy z nimi, bo nie lubię
          przepłacać (tu zostałam wciągnięta) ale nie żałuję (hotel, jedzonko, obsługa bez
          zarzutów a nawet zaplusowali)- a to akurat w Egipcie ważne.
    • Gość: Isis Re: Egipt we wrześniu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 15:39
      Polecam Oasis tours albo Exim Tours. Te dwa biura specjalizują sie w Egipcie,
      ja byłam z Oasis i sobie chwale. Radzę nie oszczedzac na hotelu. *** gwiazdki
      to minimum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka