Dodaj do ulubionych

***Gdzie najlepiej w październiku?***

IP: 212.160.156.* 22.06.04, 09:49
Właśnie ustalamy z narzeczonym, gdzie pojechać w podróż poślubną i będzie to
w październiku. Interesuje mnie gdzie w tym okresie można się jeszcze wygrzać
na plaży. No i żeby ceny nie były zabójcze :)
Z góry dziekuje za odpowiedzi,
Obserwuj wątek
    • rozaliap Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** 22.06.04, 10:05
      zalezy co to znaczy zabójcze ceny... ale ja stawiam na Karaiby - byłam na
      Dominikanie i na Kubie w październiku/listopadzie i było bardzo, bardzo OK
      • Gość: Grażyna-do Rozalia Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** IP: *.mech.pg.gda.pl 22.06.04, 10:35
        Planuję wyjazd na Kubę właśnie na przełomie październik/listopad. Jaka pogoda
        była w tym okresie? Jakieś uwagi, rady? Dzięki.
        • rozaliap Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** 23.06.04, 10:39
          Gość portalu: Grażyna-do Rozalia napisał(a):

> Planuję wyjazd na Kubę właśnie na przełomie październik/listopad. Jaka pogoda
          > była w tym okresie? Jakieś uwagi, rady? Dzięki.

Na Kubie byłam na przełomie września/października (jednak skleroza
          postępuje...) - bylismy w okolicy Guardalavaca - więć kierunek zupełnie
          odmienny od Varadero - nam podobało się bardzo - hotel bardzo, bardzo
          sympatyczny (Sol Club Rio de Mares), jedzenie wyśmienite, obsługa również i ta
          muzyka... I delfinarium za rogiem... Co do pogody - faktycznie padało -
          wieczorami zazwyczaj w trakcie animacji - a przez całe dnie było naprawdę
          bardzo, bardzo ładnie cieplutko i milutko! Już w samolocie dowiedzieliśmy się,
          że właśnie przechodzi huragan, który poczynił duże straty właśnie na Varadero -
          my tego zupełnie nie odczuliśmy. W każdym razie - nam Kuba bardzo się podobała
          i naprawdę bardzo tam odpoczeliśmy. Co do wskazówek - dobrze zabrać ze sobą
          dużo drobnych dolarów i różnych drobiazgów, którymi można wywołać uśmiech na
          twarzy wielu osób i dorosłych i dzieci (szczególnie pożądanymi obiektami są
          płyty i kasety z muzyką) :)) Tam pod wieloma względami jest tak jak u nas 20
          lat temu, kiedy każdy kolorowy drobiazg z "Zachodu" sprawiał frajdę
          • Gość: Grażyna Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** IP: *.mech.pg.gda.pl 25.06.04, 09:58
            Dzięki za odpowiedź. Byłaś w tym hotelu, który i ja biorę pod uwagę (chcę
            jechać z TUI), cieszę się, że jest fajny. Huragan przeżyłam będąc w takim
            okresie co Ty w Meksyku na Jukatanie. Fajne zjawisko. Słyszałam, że na Kubie
            dzieci cieszą się też z takich drobiazgów, jak kolorowe długopisy, breloczki
            itp.
            Planuję też połączyć wypoczynek, z którąś z wycieczek objazdowych po Kubie
            (chyba są 4 różne wersje do wyboru).Taką opcję miałam w Meksyku i bardzo mi
            się podobało. Czy może na Kubie warto inaczej? Pozdrawiam
    • Gość: jaja Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** IP: *.atm.com.pl 22.06.04, 10:53
      Turcja. Objechałam prawie całą w październiku 2002. Cudo! Tylko, że ja wolę
      czynnie zwiedzać niż leżeć na plazy. Ale na południu Turcji było wtedy naprawdę
      ciepło (gorąco) i jak ktoś to lubi, to polecam.
    • alibaba1 polecam Egipt 22.06.04, 11:58
      na pazdziernik polecam Egipt - temperaturka około 30 stopni, cieplutka woda,
      można ponurkowac na rafkach...
      a do tego dośc tanio myślę że za 2 tygodnie w dobrym hotelu (4-5*) all
      inclusive nie zapłacicie więcej niż 4-4,5 tys za parę...

• dtm2 Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** 22.06.04, 12:29
      Czesc
      mysle ze w pazdzierniku najlepiej na wyspy Kanaryjskie mozna sie naprawde
      wygrzac co do Kuby w tym okresie to jest to czas pory deszczowej czyli mozesz
      miec "szczescie" i trafic na jakis zawiereuche ale to napradwe
      kwestia "szczescia", sama Kuba jest fantastyczna ,wczoraj wrocilem z urlopu -na
      Kubie :-) polecam!!!
      • Gość: anja Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** IP: 212.160.156.* 22.06.04, 15:08
        Kuba i Wyspy Kanaryjskie to dla mnie troche za drogo, więc chyba zdecyduje sie
        na Egipt. Mam nadzieje, ze będzie naprawde ciepło...Polecacie jaieś biuro
        podróży do Egiptu?
        • foretka Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** 26.06.04, 12:07
          Czesc:-)

My bylismy w ubieglym roku w listopadzie w Egipcie - bylo fantastycznie!!!
          Mieszkalismy w Hurghadzie w hotelu Empire, ktory sobie chwalimy. Jesli jednak
          oczekujecie luksusu to radze wybrac inny hotel. Empire jest duzy ma dwa baseny,
          dobre jedzenie, w kazdym pokoju jest klimatyzacja i lazienka - jedynie
          umeblowanie jest troche wysluzone.

Koszt (od osoby) z wyzywieniem i przelotem to 1500zl, do tego dochodzi wiza (14
          $) i wydatki na wycieczki. A wycieczki sa fantastyczne i stosunkowo niedrogie.

Pogoda byla cudna, opalicie sie na 101%! Do tego dochodza cudowne rafy z
          kolorowymi rybkami - wrazenie jak z pieknego akwarium. Najczesniej hotel ma
          swoja mala rafe przy plazy.

Bawcie sie dobrze. Jakbys miala jakies pytania to pisz na priva (odpowiem we
          wtorek bo wlasnie wyjezdzam).

Pozdrawiam
          foretka

• Gość: Zachary Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.06.04, 18:19
          Akurat forum na temat Egiptu jest jednym z najbardziej rozbudowanych , także
          jak masz czas to poczytaj. a jak nie masz to jedź do hotelu Sharaton Miramare w
          El Gouna z biura Exim Tours. Na podroż poslubną - super.
      • Gość: Grażyna Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** IP: *.mech.pg.gda.pl 22.06.04, 15:16
        No właśnie wiem, że teoretycznie październik/listopad to nie jest rewelacyjna
        pora na Kubę, ale chciałabym sie dowiedzieć, jak jest w rzeczywistości.
        Niestety inny termin raczej nie wchodzi w rachubę. Byłam w Meksyku na Jukatanie
        na przełomie wrzesien/październik, kiedy leje i szaleją huragany a było
        cudownie. O mały włos a nie pojechałabym, właśnie przez to straszenie
        huraganami, itp.
        • dtm2 Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** 22.06.04, 15:31
          Co do pogody to pora deszczowa juz sie zaczela ale normalnie wyglada to tak ,ze
          wieczorem pojawia sie ciemny oblok ,godzine leje a reszta dnia super pogoda
          tylko bardzo cieplo i niestety duza wilgotnosc powietrza.Co do huraganu to
          naprawde kwestia szczescia ,mam wielu znajomych ktorzy byli w tym okresie co i
          Ty chcesz jechac i byli zadowoleni. Dokad wybierasz sie dokladnie??
          (miejscowosc/hotel) Jesli moge sie zapytac
          • Gość: Grażyna Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** IP: *.mech.pg.gda.pl 25.06.04, 10:11
            Podobnie było w Meksyku. Nagle przyszła chmura. Z niej trochę deszczu i znowu
            słońce. Oczywiście związana z ta porą duża wilgotnośc powietrza, którą ja
            bardzo lubie i czuje się w takim klimacie świetnie. Huragan przeżyłam, bardzo
            mi się to zjawisko podobało, które uwieczniłam na zdjęciach i kamerze.
            "Dokad wybierasz sie dokladnie??" Najprawdopodobniej do hotelu Sol Club Rio de
            Mares w Playa Esmeralda lub Sol Sirenas z TUI. Mam też zamiar połączyc
            wypoczynek z jedną z wycieczek objazdowych tylko jeszcze się nie zdecydowałam
            którą (są chyba cztery do wyboru). Na razie zbieram informacje i oczywiście
            będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.Pozdrawiam
            • dtm2 Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** 28.06.04, 21:14
              Hallo
              Jesi chodzi o pogode to napewno sie nie zawiedziesz :-)) bedzie bardzo goraco
              i wilgotno (podobnie jak w Mexico - piekny kraj ) Co do wyboru hotelu to mysle
              ze robisz dobrze decydujac sie na hotele sieci SOL sa z zasady bardzo dobre
              ( Sol Sirenas to chyba Varadero ?)
              Jesli zas chodzi o wycieczki to moge polecic :
              1. Havanna-Overnight+Tropicana Show+Pinar del Rio 2 Dni cena 185 USD
              2. Guama,Cienfuegos,Trinidad, Santa Clara 2 Dni cena 135 USD
              Havanna wiadomo to mus!! Pinar del Rio to zachodnia czesc Kuby rosnie tam
              najlepszy tyton (dolina Winajes czy tak jakos fantastyczne krajobrazy)
              Guama to farma krokodyli i wioska indianska
              Cienfuegos jest uwazane za jedno z nowoczesniejszych miast Kuby
              Trinidad to przepiekne stare miasto w stylu kolonialnym a Santa Clara to
              grobowiec Che Guevary Pozdrawiam
    • Gość: betka Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** IP: 212.160.156.* 25.06.04, 08:36
      up
    • Gość: emka Re: ***Gdzie najlepiej w październiku?*** IP: 149.156.58.* 26.06.04, 13:45
      Oczywiście Egipt, i to koniecznie z rejsem po Nilu. Organizują to Alfa Star,
      Ecco, Triada (tego biura nie polecam, zawsze najgorsze pokoje i warunki) i in.
      Na miejscu ciepło i tanio, taniej niż Polsce. Poczytaj na forum Egipt.
    • hipcio102 egipt egipt 29.06.04, 17:12
      hipcio ci to mówi...
      słoneczko, ciepełko, mniej turystów po prostu bajka !!!
      ja polecam Rainbow Tours, raz że sam byłem z nimi w hotelu alladin, dwa że ich
      sprzedaję hihi ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka