Gość: sliwta IP: *.niedzielski.com.pl / *.streamcn.pl 07.07.04, 12:24 Witam wszystkich - Czarnogóra - czy warto tam jechać, co zobaczyć, w jakim mieście mieszkać, itp ??? czekam na rady i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anet Re: Czarnogóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:57 Ja byłam dwa lata temu. Czarnogórczycy to zawziety naród, ale idzie sie dogadac. Mieszkalismy w Budvie - super miejscówka. Na kwaterze prywatnej. Plaza raczej kamienisto - zwirowa. Dobry punkt wypadowy do Dubrovnika oraz do Albanii. Nie wiem czy prosperuja w tej chwilitam jakies polskie firmy bo w okresie w ktorym ja byla wszytskie zbankrutowaly, bo Czarnogorczycy wysadzili ich w kosmos. Jak ja bylam to byla baza nurkowa itd. Teraz nie wiem jak jest. Ale urocze miejsce polceam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Czarnogóra IP: 217.153.152.* 14.07.04, 16:21 Zalezy o co Ci chodzi. Jesli chcesz cos w stylu naszej Leby - deptak, lody, frytki, dmuchane zabawki - to jedz do Budvy. Jesli lubisz piekne krajobrazy i zabytki - polecam Perast (tamtejszy Kazimierz Dolny, tylko ze jeszcze piekniejszy i w dodatku zero turystow) i Kotor. Jest tez piekne, ogromne jezioro Skadar z tysiacami gatunkow ptakow i ruinami starych monastyrow. Sa piekne gory (Zabljak) z cudownymi kanionami rzeki Tary. W Barze bardzo ciekawe stare miasto. Miedzy Budva a Kotorem male miejscowosci letniskowe z fajnymi plazami. Najlepiej pojechac i przenosic sie z miejsca na miejsce - dogadacie sie na migi albo dukajac z serbskich rozmowek (mozecie tez wziac chorwackie, tylko zaklejcie nazwe na okladce). Kraj jest piekny, ale wcale nie jest duzo taniej niz w Chorwacji. 2 lata temu kiedy tam bylam NIE BYLO ANI JEDNEGO BANKOMATU. No i atmosferka postkomunistyczna, czesto zdarzaja sie klimaty jak u nas pod koniec lat 80-tych. A, i raczej nie jest to kraj dla wegetarian i bezmiesnych - jedza glownie miecho, ryby bardzo drogie. MIMO TO BAAARDZO MILO WSPOMINAM. Odpowiedz Link Zgłoś
borys1 Re: Czarnogóra 19.07.04, 14:54 Czarnogorcy, to ludzie bardzo leniwy, mysla ze morze, Slonce dar Boga i nic wiencej nie trzeba robyc. Sprytny tylko do podrzywania dziewczat. Boris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga905@op.pl Re: Czarnogóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 10:17 Nie polecam Kotoru nie lubią obcych zlawetowaki nam samochody i czekaliśmy cały dzień w skwarze. Odpowiedz Link Zgłoś
borys1 Re: Czarnogóra 19.07.04, 14:51 Kotor wogole nie do duzego pobytu, bo morze brudne. Tylko kto lubi muzea, spaceru, starych kamiennic, kawiarenek i tp. Do plywania i rizrywki raczej Budwa, Sutomore, Petrowac, Ulcinj. Boris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga905@op.pl Re: Czarnogóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 10:14 Hej byliśmy w Czarnogórze w ubiegłym roku .Mieszkaliśmy w Budvie miasteczko piękne , ogólnie ślicznie tylko syf.Bardzo gorąco, i brak wody bieżącej w ciągu dnia. To mankamenty ale są tanie kwatery my stargowliśmy do 5 euro. Trochę dziwnie bo pełno wojska ale wyjazd super , weżcie dużo mineralki bo droga , ale piwo jest po 50 gr. Odpowiedz Link Zgłoś
borys1 Re: Czarnogóra 19.07.04, 14:48 W tym roku wszytsko o wiele gorzej. Podrozale sklepy, problem z woda, podrozale plazy (parasoly lezaki). Drogy w rozbudowie. Dlatego o polowe mniej turistow w twj chwili. Duzo z Serbii pojechalo do Grecji i Turcji. Boris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sliwta Re: Czarnogóra IP: *.niedzielski.com.pl / *.streamcn.pl 22.07.04, 11:52 dzięki - dużo informacji. a jak tam wygląda sytuacja z transportem publicznych - autobusami i koleją, czy można podróżować pomiędzy miejscowościami letniskowymi i jakie są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: Czarnogóra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 21:38 Można jeżdzić ichnimi PKS-ami , ale bez porównania z tymi w Chorwacji.W Budvie plaża syf ,nawet z odchodami z jachtów.Plażować można niedaleko w Becici(tylko mnóstwo ludzi), lub popłynąć wodnymi taxi do Sveti Stefan (ulubione miejsce mojej żony).Przy okazji można zwiedzić i plażować na "wywróconej" wyspie zwanej Hawaje. Odpowiedz Link Zgłoś