Dodaj do ulubionych

Safari Tunezja SAHEL VOYAGES

IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 09:19
Czy był ktoś na dwudniowym safari z tą firmą? Czy to jest dobra firma? Czy
lepiej kupić safari u rezydenta?
pozdrawiam Beata
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 12:44
      ??
    • czarodziejka1 Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES 09.07.04, 13:25
      Beato, w Tunezji (Sousse) byłam w ubiegłym roku (czerwiec). Dwudniową wyprawę
      na Saharę wykupiłam u rezydentki ScanHoliday za 125 DT (w ubiegłym roku
      równowartość 100$). Dowiadywałam się ile taka wyprawa kosztuje na mieście.
      Tunezyjskie (nie pamiętam jakie) chciało ode mnie 165 DT. Czyli drożej niż u
      rezydentki. Druga sprawa to bezpieczeństwo. Ja wolałam nie ryzykować. Sama
      wiesz jakie teraz są czasy. Nigdy nic nie wiadomo. A tak to byliśmy w sześć
      osób + polska pilotka + kierowca. Podróż odbywała się klimatyzowanym Minibusem.
      W Douze (wrota pustyni) spaliśmy z b. dobrym hotelu z basenem i ogrodem.
      Wyżywienie też b. dobre. Tyle mogę Ci napisać. Oczywiście program wycieczki
      obejmował: I dzień: El Jem, Matmata, Douze (Sahara), II dzień: słone jezioro
      Chott El Djerid, oaza pustynna, dwie oazy górskie(Góry Atlas) i na koniec
      święte miasto islamu Kairouan.
      • Gość: Beata Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 14:27
        Dzięki Ci bardzo za info. Ja jadę z Eximem. Na wycieczkę na saharę wybiorę się
        napewno. Zobacze jak to będzie na miejscu, może faktycznie lepiej kupić to u
        rezydenta.
        pzdr.
        • Gość: Turystka Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 13:14
          Ja byłam w Sousse w październiku zeszłego roku z TRIADĄ i byłam na dwudniowej
          wycieczce właśnie z biurem SAHEL VOYAGES. Gorąco polecam wycieczkę z tym
          biurem. To jest przedstawiciel tam na miejscu naszego polskiego ORBISU więc nie
          ma sie co obawiać. Przewodnikiem jest polak Paweł (bardzo fajny gościu). My
          wtedy jechaliśmy cały czas jeepem klimatyzowanym bo oprócz mnie i koleżanki
          jechały z nami jeszcze dwie osoby tylko bo to było już po sezonie koniec
          października ale dzieki temu było bardzo kameralnie i bardzo fajnie
          zatrzymywaliśmy sie po drodze tam gdzie akurat nam sie spodobało oprócz
          ramowych puktów programu. Nocleg mieliśmy w przepięknym hotelu jak z bajki w
          Douz. poza tym drugiego dnia jeździliśmy nie asfaltowymi drogami tylko po
          bezdrożach SUPER przeżycie. Ceny juz nie pamiętam ale coś koło chyba 400 zł w
          przeliczeniu w każdym bądż razie cenowo porównywalnie z tym co oferowała TRIADA
          a z tego co poźniej opowiadały osoby które wybrały sie z TRIADĄ to większość
          wycieczki podróżowali autokarem a tylko niewielką część jeepami i to po 8 osób
          w ścisku i prawie cały czas po asfaltówkach więc bez porównania. Ja byłam
          bardzo zadowolona z wyboru, mam niezapomniane wrażenia z tej wycieczki i gorąco
          polecam to biuro.
          • Gość: Lilka Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.04, 10:56
            Potwierdzam słowa Turystki. Ja tez byłam w zeszłym roku na Saharze z Sahel V.
            Oni współpracują z Orbisem, więc nie ma żadnego ryzyka, przewodnik jest
            Polakiem (właśnie p. Paweł). Cena była podobna do tej, jaką miała Triada (tez
            byłam z Triadą), ale atrakcji o wiele wiecej. Było super.
    • Gość: Kamer Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.tele2.pl 12.07.04, 20:06
      Witam. 1.07 wrócilem z Tunezji (Palm Garden - Monastir). Bylem na wycieczce dwu-
      dniowej na Saharze wykupionej u rezydenta (Exim) - cena 130 USD (w cenie
      przejazdzka na wielbladach i jeepy). Generalnie i tak Exim korzysta z uslug
      jakies firmy przewozowej tunezyjskiej + przewodnik rezydent Eximu - tunezyjczyk
      swietnie mowiacy po polsku (bardzo w porzadku, opowiadal duzo ciekawych rzeczy,
      takze ciekawostek z zycia codziennego tunezyjczykow). Podstawowe plusy
      wykupienia wycieczki u rezydenta (zwlaszcza w Eximie):
      1. jedziesz wieksza grupa w duzym klimatyzowanym autobusie (to wazne bo do
      przejechania w sumie przez dwa dni ok. 1200 km !!!) - mam znajomych ktorzy
      jechali z Triada i z powodu malego zainteresowania (5 osob) jechali cala droge
      jeepem (a w tego typu samochodach pasazerowie na tylnym siedzeniu kolana maja
      pod broda),
      2. w cenie przejazdzka na wielbladach, hotel w Douze trzy gwiazdkowy z basenem,
      tak nawiasem mowiac to ta Sahara to jedna wielka komercja !!!
      3. w cenie zwiedzanie oaz gorskich (Shevika i Tamerza) jeeepami - ok. 4 godz. w
      tym super jazda prawie rajdowa (trafilismy na bardzo fajnego kierowce z jajami,
      ktory gdy wszyscy jechali droga on dla wrazen poboczem i po wertepach)
      4. w sumie najciekawsze to góry Atlasu, Matmata, oazy gorskie i swietnie
      zachowane koloseum w ElJem - jak wrocilem do domu od razu kupilem Gladiatora.
      Generalnie nie warto kombinowac, a wsrod wielu opinii wycieczka organizowana
      przez Exim warta zainteresowania.
      • Gość: Beata Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 07:57
        To warto pojechać na tę Saharę? Wychodzi to około 500zł na osobę. A jak nazywał
        się hotel w Douze ?
        Pzdr.
        • Gość: Basia Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 09:34
          w Douze jest tylko jeden hotel do którego zjeżdżają się wszystkie wycieczki-
          niezależnie od tego kto je organizuje- jest to hotel Touareg.
          • Gość: Lilka Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.04, 10:47
            Nieprawda.
            W Douze jest mnóstwo hoteli i kazda wycieczka może trafić do innego. Ja nie
            pamietam jak się nazywał nasz, ale na pewno nie był to Touareg. a znajomi byli
            w jeszcze innym
            • Gość: Basia Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 10:03
              sorry- nie wiedziałam. Byłam 2 razy na safari po Saharze i wylądowałam nie dość
              że w tym samym hotelu to jeszcze w tym samym pokoju. Czytając wspomnienia
              innych jakoś trafiałam na wspomnienia z tego samego hotelu- więc wyciągnęłam
              wniosek że on tam tylko jeden jest.... pomyłka
              • anuska25 Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES 15.07.04, 10:06
                Kochani, gdzie można znależć jakieś zdjęcia z Safari? Nie mogę się zdecydować,
                czy jechać na Cypr czy do Tunezji...troche się boję sierpniowych upałów, bo
                ledwo je zniosłam w Egipcie.

• Gość: Lilka Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.04, 10:50
        Ale jakie ryzyko z Sahel które współpracuje z Orbisem?
        Podczas wycieczki na Sahare miałam dokładnie wszystko to o czym piszesz i
        jeszcze więcej. Klimatyzowany autokar też!
        • Gość: turystka Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 23:11
          potwierdzam ja jadąc do hotelu w Douz w którym nocowaliśmy po drodze mijaliśmy
          mnóstwo hoteli jeden koło drugiego, a my mieszkalismy w Hotelu Sunpalm. No i to
          że z Sahel nie ma ryzyka też i że mają bogaty program wycieczki np. z tego co
          wiem to nie zauważyłam w programach innych organizatorów żeby był przewidziany
          Debesz gdzie są fantastyczne orginalne formy piaskowe tym bardziej że jest sie
          tam o wschodzie słońca super sprawa i super zdjecia a i można tam zrobić sobie
          zdjęcie ze skorpionem:)ja gorąco polecam to biuro:)
      • Gość: Kasia Re: Safari Tunezja SAHEL VOYAGES IP: 81.210.113.* 14.09.04, 08:56
        Czy możesz napisać mi coś na temat hotelu Palm Garden? Czy wart jest swoich 4*?
        I jeżeli możesz to cosik o jedzeniu.

Z góry dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka