Dodaj do ulubionych

Malediwy listopad 2013

23.07.13, 12:01
Wtajcie z 6 znajomych w listopadzie wybieramy sie tydzień Sri Lanka i Tydzień Malediwy. Doradźcie hotele, fajne miejsca głównie na Malediwach ze Sri Lanką już nam się udało większość zaplanować, ale za wszystkie sugestie będę wdzięczna. Czy na Malediwach rzeczywiście tak drogo? ktore wyspy wybrać?

pozdrawiam
moquitka@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia2 Re: Malediwy listopad 2013 IP: *.up.wroc.pl 24.07.13, 12:29
      Na Malediwach (w przeciwieństwie do Sri Lanki) nie ma czego zwiedzać, tam się jedzie żeby po prostu popływąć w cudownym morzu, ponurkować lub posnorklować i poleniuchować pod palmą. Ja byłam w Summer Island Village i byłam bardzo zadowolona- resort niewielki, kameralny, skromny ale fajny, żadnych animacji, po prostu cisza i spokój. Dobre jedzenie, piękne plaże, cudowna rafa. Całe dziesięć dni przechodziłam na bosaka (nawet w restauracji nie ma podłogi tylko piasek). Ceny w restauracji wysokie i jak się nie ma opcji all to można sporo wydać (zwłaszcza, że trzeba dużo pić wody bo można się łatwo odwodnić). Dla mnie Malediwy to raj na ziemi. Zyczę udanej podróży! Sri Lanka tez przepiękna ale zupełnie inna.
      • Gość: julka Re: Malediwy listopad 2013 IP: *.leon.com.pl 24.07.13, 21:28
        Popieram Kasie.W tym roku w maju miałam okazję gościć w Summer Island Village.Wczasy 2 tyg.z all.Wysepka bajeczna.
      • moquitka Re: Malediwy listopad 2013 26.07.13, 13:32
        Dziękuję bardzo za odp i za sugestie, jesteśmy na etapie wybierania hotelu, pamiętsz może ile za niego płaciłaś
        • Gość: julka Re: Malediwy listopad 2013 IP: *.leon.com.pl 26.07.13, 16:35
          1000e od osoby 2 tyg z all za sam hotel.Lot załatwiany samodzielnie.
          • rks1926 Re: Malediwy listopad 2013 04.08.13, 10:50
            Jeżeli chodzi o Malediwy to byłem w hotelu Kaani Beach na Maafushi Islands. Na tych wysepkach poza stolica Male - kompletnie nie ma co zwiedzać. Jeżeli chodzi o Sri Lankę to kompletnie inna bajka. Byliśmy tam w maju i za 2 tygodnie ponownie się wybieramy na 3 tygodnie.
            • Gość: julka Re: Malediwy listopad 2013 IP: *.leon.com.pl 04.08.13, 15:27
              Dlaczego piszesz o zwiedzaniu?Dla mnie zrozumiałe jest, że jak ktoś się wybiera na Malediwy to powinien zdawać sobie sprawę że tam na niego czeka słoneczko,piękne plaże,przepiękny cieplutki ocean,podziwianie świata podwodnego i wypoczynek aż do bólu.Jeżeli tak jak w Twoim przypadku wybierający się tam turysta nie orientuje się po co tak naprawdę jedzie na Malediwy,no to nie ma się co dziwić że wraca niezadowolony i odradza wszystkim ten kierunek wakacji.
              • rks1926 Re: Malediwy listopad 2013 07.08.13, 15:10
                Dokładnie. piękne plaże, super rybki, przejrzysta woda tylko...nudno w ciul !
                2-3 dni i wystarczy.
                • Gość: julka Re: Malediwy listopad 2013 IP: *.leon.com.pl 07.08.13, 15:59
                  to zależy kto co lubi.Mnie to nawet te 2tyg.było za mało.
                  • Gość: Grzegorz Re: Malediwy listopad 2013 IP: 217.153.173.* 05.09.13, 16:02
                    A czy ktoś wie jakie ceny za przelot ze Sri Lanki na Malediwy lub jak tanio się dostać?
                    • kamilap32 Re: Malediwy listopad 2013 10.10.13, 16:40
                      Może poszukaj biletów na tanie-loty lub innym portalu w sieci jest sporo takich okazji, ale sądzę że bez przesiadki się nie obędzie.
    • cypis40 Re: Malediwy listopad 2013 09.09.13, 14:45
      Zapytaj się na forum podróżniczym w dziale Malediwy, tutaj masz np relacje z Malediwów ze szczegółami. Pewnie wiele się tam możesz od ludzi dowiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka