kabaty1 06.08.04, 12:28 Czy moglibyście doradzic kiedy i jak pojechać na wycieczkę na Kilimandżaro. Jak się do tego przygotować (ubiór, szczepienia itp.). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lulu Re: Kilimandżaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:39 Lepiej jedź na Mt. Kenya, takie same wrażenia, ale za połowę ceny! Odpowiedz Link Zgłoś
wankan Re: Kilimandżaro 19.03.05, 13:35 Bylem raz i napewno bede drugi raz tam sie drapal.Kazdemu to radze albo z osoba ktora sie bardzo kocha albo z osoba ktora sie najbardziej nienawidzi ( ostatni dzien t.z.n noc wspinaczki. Prosze o wrazenia Odpowiedz Link Zgłoś
bob1111 Re: Kilimandżaro 01.10.04, 17:06 Kili jest drogie trzeba liczyc okolo 100$+napiwki najpopularniejsze trasy 5, 6 dniowe. Jezeli ma to byc samo Kili jest lotnisko kolo Arushy napewno lata tam (KLM inne linie nie wiem) wiza do Tanzani 20$. Wiecej lotow jest do Nairobi mozna szukac jakis promocji wiza Kenijska 50$. Szczepionki jak chcesz ogolny standart zoltaczka, tezec, blonica, poli itp najlepiej isc do lekaza specjalisty. Jak zorganizowac w Arushy, Nairobi jest pelno biur organizujacych treki na Kili, kupujesz przewodnik i masz kilka biur z rekomendacja mozesz z Polski cos zarezerwowac. Jak to nie staniesz na 5 minut na miejscu napewno dostaniesz jakoms oferte naganiaczy jest pelno. Ubranie na gore jak masz moze sie przydac kurtka puchowa (na ostatni dzien) jak nie porzadna kurka i polar albo dwa, napewno porzadne rekawiczki ja nie masz zwykle w biurze mozna pozyczyc, spiwor mialem do zera wystarczyl. Ja korzystalem z takiego biura www.moon-adventure.com Ze slyszenia, najciekawsza w Afryce gora jest najwyzszy szczyt Ugandy Margherita Peak w masywie Mount Stanley 5 110 Odpowiedz Link Zgłoś