Dodaj do ulubionych

hotele kheops i les piramides w Tunezji

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.04, 22:42
Byłam w hotelu Kheops i Les Piramides w Tunezji, jezeli macie jakies pytania
to chetnie odpowiem
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: channia Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.azoty.tarnow.pl 10.08.04, 08:19
      Witam, prosze mi podpowiedzieć, czy w Neabulu jest co oglądać? czy tylko morze
      i morze? A czy jest coś, co tam trzeba wziąć? Typu jakieś konkretne leki?
      • Gość: isia Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.wro-com.net 10.08.04, 12:11
        Witaj.
        nabeul to małe miasteczko i poza deptakiem niewiele do zwiedzania. Morze
        nieciekawa, plażabrudna. Ja dwa tygodnie leżałam przy pieknym hotelowym
        basenie. Jesli chcesz poszleć, pobawić się, jedź do Hammametu lub Souse.
        iwona
    • Gość: channia Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.azoty.tarnow.pl 11.08.04, 08:24
      Witaj ponownie Moniko, nie wiem czy masz dostęp do internetu, bo nie moge się
      doczekac na Twoje podpowiedzi. Proszę napisz coś o Kheopsie i samym mieście. Na
      co trzeba zwrócić uwage, gdzie robić zakupy, z kim na wycieczki, dzieki Channia
      • Gość: bas Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.08.04, 11:39
        A jak ocenisz Les piramides? czy to czysty hotel, najbardziej nie znosze
        robactwa, cala reszta jest mniej wazna. jak sa rabale to nie jada :)
        • Gość: Monika Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 20:44
          Hej
          Przepraszam, ale kilka dni nie mialam neta i nie moglam odpisac dajcie mi pol
          godziny!!!
        • Gość: Monika Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 21:01
          Byłam, w Tunezji dwa lata temu, ale mam nadzieję za dużo się nie zmieniło i
          moje info będą w miarę aktualne. Hotel akurat byl w remoncie, z zewnatrz
          wlasciwie byl juz caly odmalowany a w wewnatrz tylko pokoje na nizszych
          pietrach. Jeżeli wybieracie się do tego właśnie hotelu to walczcie o pokoje
          na wyzszych pietrach, dlaczego? bo te na 2 maja slaby widok i moga sie
          znajdowac nad sama kuchnia, co nie jest przyjemne. Sam hotel jest bardzo duzy.
          Znajduje sie w nim mnostwo restauracji, barow itd. jest dosc ladny basen, nie
          jest przepelniony, wiec ze spokojem mozna plywac. Przy basenie znajduja sie
          lezaki czerwone i biale...biale sa odplatne, a czerwone nie. Basen jest na noc
          zamykany ale bez problemu mozna sie do niego dostac i wykapac.Codziennie
          odbywaja sie animacje w hotelu ale sa tylko w jezyku niemieckim. W hotelu jest
          bilard, fryzjer, mnostwo sklepow, kantor. Teraz moze opisze Wam sam hotel...
          Jest on polozony pare metrow od plazy. W katalogu jest napisane, ze hotel jest
          przy samej plazy...i tak jest w rzeczywistosci tylko ze zanim dojdzie się z
          glownego budynku do plazy należy przejsc ogromny ogrod wiec troche to
          zajmuje... ale nie jest zle.... plaza jest ladna...zadbana niestety rowniez
          zamykana na noc...lezaki rowniez sa zabierane na noc na teren hotelu.... teren
          hotelu sklada sie z kilku czesci ktore sa zamykane na noc ogromnymi bramami
          wiec od godziny 19 nie mozna chodzic po wszystkich czesciach hotelu, otwarty
          jest tylko glowny ogrod.... z jednej strony hotelu jest widok na miasto z
          drugiej na morze...nam akurat trafil sie widok na morze ale musielismy sie
          klocic...parter hotelu to ogromny hol, kilka restauracji oraz sklepy...
          pierwsze pietro to "restauracja - stolowka" i kilka innych restauracji...i
          kilka pokoi...pozostale 4 pietra to pokoje dla gosci... same pokoje sa dosc
          ladne choc musze powiedziec ze bardzo zroznicowane, sa one urzadzone w rozne
          kolory, tzn. albo masz wszystko niebieskie (te pokoje sa poprostu cale
          niebieski...od firan po dywanik...) albo czerwone (te sa najgorsze) albo bialo -
          kremowe (taki wlasnie my mielismy)... w pokoju jest telewizor (polskie
          kanaly), radio, telefon, dwa fotele, dwa lozka, szafa, klimatyzacja (sterowana
          w pokoju), laienki sa dosc ladne, jest suszrka, reczniki itd. Pokoje sa duze i
          naprawde ladne...jest dosc duzy balkon z dwoma krzeselkami i stolikiem... room
          service jest codziennie, no chyba ze sobie tego nie bedziesz zyczyl... obsluga
          jest bardzo mila, nam nawet zdarzylo sie zostawic na stoliku pieniadze i nigdy
          nic nie zginelo... lozka sa bardzo ladnie scielone... obsypywane kwiatami...
          nie mozna na to narzekac... sniadania sa miedzy 8:30 a 10:30 a obiado - kolacje
          miedzy 19:00 a 21:30... jak pierwszy raz wejdziecie na "stolowke" i usiadziecie
          przy stole to kelner przypisze wam ten stolik juz do konca waszego
          pobytu...jedzenie jest bardzo dobre, zawsze jest kilka dan na cieplo do wyboru,
          zawsze jest kus - kus, tort, mnostwo
          owocow itd.

Przy hotelu jest postoj dorozek, blisko jest rowniez promenada z pieknymi
          palamami prowadzaca z jednego konca miasta na drugi... do centrum miejscowosci
          trzeba isc okolo 15 minut ale idzie sie ta promenada wiec droga nie wydaje sie
          dluga...obok samego hotelu znajduje sie kilka pizzeri i sklepow...w samym
          miescie jest kilka duzych marketow, gdzie wszystko mozna o wiele taniej
          kupic... niestety w Nebul ni emozna kupowac w piatki alkoholu...wszystkie
          sklepy z alkoholem sa wtedy zamkniete...raz w tygodniu odbywa sie
          targ "wielbladow" w Nebul, ale wielbladami juz dawno tam nie handluja...
          zostala tylko nazwa... w samej miejscowosci jest dworzec PKP i PKS...wiec mozna
          bez problemu wszedzie dojechac jezelki nie chce sie wynajmowac
          samochodu..polecam podroz do Hammametu naprawde piekna miejscowosc, wyjatkowo
          ladna Medina, ktorej niestety nie ma w Nebulu...

Jeżeli chodzi o sam Nabeul to jest to po prostu duże miasto, w którym nic
          ciekawego nie ma...jakbym miała porównać to jest to coś w stylu naszego
          Kołobrzegu. Jednak jest to dobry punkt wypadowy na północ Tunezji. My bylismy
          na jeden dzien w Tunisie i jechalismy ich miejscowym autobusem (odjezdzaja co
          30 min. z dworca PKS przy "wielkim pucharze z pomaranczami"

Jeżeli chcielibyście coś więcej wiedzieć to pytajcie postaram się odpowiedzieć.
          Pozdrawiam
          • Gość: Monika Les Pyramides IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 21:16
            Les piramides:

piramidek tym hotelu nie miałam okazji mieszkać, ale moi znajomi tam byli,
            zreszta często bywałam na terenie tego hotelu bo kheops jest niejako
            polaczony z Pyramidami, bo jest poprostu jeden wlasciciel tych dwoch hotel,
            takze bez problemu mozna korzystac z basenu w kheopsie i w pyramidach... po
            pierwsze odpowiedz na Twoje pytanie: z tego co pamiętam moi znajomi nie
            narzekali na żadne robactwo, zresztą ja tam nigdzie robactwa też nie widziałam,
            więc możesz być raczej o to spokojna. A teraz coś o hotelu... sam hotel jest
            dosc ladny sklada sie z hotelu glownego i
            bungalowych, jezeli jedziesz z TRIADA to raczej nie licz na hotel glowny
            tylko na bungalowe...ale dam ci dobra rade jak bedziecie dostawac klucze do
            pokoju bedzie z wami rezydentka kloccie sie z nia zeby dostac jakis dobry
            pokoj (wedlug mnie lepsze sa te w hotelu, bo te bungale niektore wygladaja
            jak klatki w zoo), my w kheopsie wyklocilismy sie o pokoj z widokiem na
            morze wiec jak sie uprzecie do dostaniecie cos dobrego... pokoje sa skromnie
            urzadzone... dwa lozka, lustro, lampka, taras albo balkon, nie ma telewizora
            ani radia... klimatyzacja jest dodatkowo platna ale nie pamietam ile kosztuje,
            bo my mielismy wliczona w cene...raz w tygodniu odbywa sie maly targ w hotelu
            ale raczej wszystko jest
            drozsze niz na miescie... w samym hotelu jest kilka restauracji, jest fryzjer i
            pare
            sklepow...ztego co wiem jedzenie jest bardzo dobre (moi znajomi nie narzekali),
            generalnie jest bardzo duzy wybor, bo jest szwedzki stol... plaza bardzo
            ladna hotelowa, nie ma na niej tloku, sa lezaki ale platne... przy basenie
            tez sa platne... codziennie odbywaja sie w hotelu jakies animacje, takze
            wieczor ma sie zawsze jakos zapelniony.... sniadania sa (o ile dobrze
            pamietam) 8:30 - 10:30, a kolacje 19:00 - 21:30 , ale nie jestem do konca
            tego pewna... Jeżeli jestes zdecydowana na hotel 3* to wydaje mi się że
            Piramidy nie są złym wyborem, chociaż szczerze mówiąc gdybym jeszcze raz miała
            pojechac do Tunezji to wybrałabym Kheopsa a nie Piramidy, bo cena jest nie
            wiele wyższa, ale warunki lepsze, a po za ty klima jest w cenie, a w Piramidach
            musisz dodatkowo zapłacić. Ale jak na 3* tunezyjskie to naprawdę jest ok.!!!

Pozdrawiam
            • micek1 Re: Les Pyramides 11.08.04, 21:31
              Cześć Monika, dzieki wielkie za wszystkie info o Kheopsie. juz je sobie
              skopiowałam i zaraz wydrkuje. Jak bede miec jakies pytania, to napisze, a póki
              co....wielkie dzieki. channia
              • Gość: arab Re: Les Pyramides IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:41
                forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=47611&t=47611&dest=65%7C0%7C65004621&id_oferty=
                forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=66979&t=66979&dest=65%7C0%7C65004621&id_oferty=
            • Gość: Sucha Re: Les Pyramides IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:17
              NIE prawda bylam w tym chotelu i mialam w pokoju wielkiego KALARUCHA ze
              skrzydlami!!!!!!!!!!!!!!!!! i oprucz tego mrówki faraonki!
          • Gość: ania 2004 SPRZEDAŻ WIELBŁĄDÓW NADAL ISTNIEJE !!! IP: *.toya.net.pl 27.08.04, 10:05
            Sprzedaz wielbladow nadal sie obdywa tylko ze w piatki i trzeba dojsc do samego
            konca rynku. wystarczy sie zapytac gdzie. po drodze jest drogowskaz wejscie
            kosztuje 2 dinary ale wielbladow jest chyba z 20. spokojnie mozna robic sobie z
            nimi zdjecia i nic to nie kosztuje. mozna sie nawet na nich przejechc!!!!
        • Gość: ex turysta Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: 213.17.233.* 12.08.04, 19:33
          Przestrzegam w Les Pyramides przed pokojem nr.417.Jest cholernie śmierdzący.A z
          praktycznej porady musicie wiedzieć że w bungalowach klima wlaczana jest przez
          personel,tzn ma gość trzy piloty na caly hotel i po kilku prośbach przyjdzie i
          wlaczy.Ale polak potrafi - należy podnieśc pokrywe i w dziurkę po wymontowanym
          wlaczniku wlozyc dlugopis i nacisnąć a klima sie sama odpali
          • Gość: ania 2004 klimatyzacja IP: *.toya.net.pl 27.08.04, 10:10
            a ja mieszkalam w bungalowach i moglam sama sobie regulowac klime. a do tego
            mialam 3 stopnie predkosci klikmy i 4. wylaczenie
      • Gość: isia Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.wro-com.net 12.08.04, 15:19
        Kobieto, gdzieś Ty widziała w Kheopsie restauracje? Oprócz stołówki Bar z
        bilardem a reszta zamknięta na głucho!! lata mijaja moja droga, hotel podupada
        i jak byłas pare lat temu to sie nie wypowiadaj.
        iwona
        • shatia Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji 12.08.04, 16:44
          ja bylam w zeszlym roku w Les Pyramides, na pocztaku wrzesnia. Musze przyznac ze
          bylam bardzo mile zaskoczona. Fakt faktem ze nie mieszkalam bezposrednio w
          hotelu tylko w bungalowach, ale i tak bylo ok. Codziennie bylo sprzatane, swieze
          reczniczki, swieza posciel i swieze kwiatki.... Na prawde super... :)
          Jedyna przykra sprawa, to taka ze pewnej deszczowej nocy zalalo nam troszke
          pokoj, na czym ucierpiala walizka, a w zwiazku z tym moj paszport....
          Ale generalnie bylo super, polecam ten hotel :)
          • Gość: channia Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 18:40
            Jak miło usłyszeć cos miłego o Les Pyramides. A może teraz cos o Kheops :)
            • Gość: Monika Mi się Kheops podobał...wszystkim nie musi! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 18:59
              Jak widzę są również i tacy którym Les Pyramides i Kheops się podobały...bardzo
              mnie to cieszy!!!
              Pozdrawiam
              • Gość: sucha Re: Mi się Kheops podobał...wszystkim nie musi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:18
                mnie też!!!!!!!!!
        • Gość: Monika Lata mijają.............................. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 18:56
          Wiedziałam że za chwilę odezwie się „wiecznie niezadowolony Polak”........ a
          raczej Polka!!! Gdzie widziałam restauracje?? Jak wejdziesz do hotelu to po
          prawej stronie są dwie... a na pierwszym piętrze jest tzw. „stołówka” i również
          jak ty to nazywa „bar”..no chyba ze teraz tam zrobili „bar mleczny”...masz
          jeszcze jakieś wątpliwości??? Mi się hotelik bardzo podobał, byłam już w o
          wiele gorszych 4* ... Z Twojej wypowiedzi rozumiem że w ciągu dwóch ostatnich
          lat (bo ja byłam 2 lata temu w Kheopsie), hotel podupadł, zamknęli wszystkie
          restauracje, zaczęli podawać podłe żarcie, z basenu wylali wodę, a plażę
          zalało??? Jeżeli tak to „przepraszam.............” Śmiać mi się chce z Twojej
          reakcji... nie wiem dlaczego, ale obojętnie do jakiego kraju jadę zawsze
          znajdują się tacy ludzie, którym przeszkadza „zbyt słona woda”... Ja nie
          twierdzę że hotel Kheops jest najwspanialszy na świecie i że nie ma żadnych
          niedociągnięć, ale bez przesady. Ja spędziłam tam super wakacje i na pewno
          jeszcze chętnie tam wrócę.
          Pozdrawiam i mam nadzieję, że jednak komuś pomogłam swoim opisem, choć
          zaznaczam, że jest to tylko moje subiektywne zdanie...
          Monika
          • Gość: channia Re: Lata mijają.............................. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:37
            Cześć Monika, mnie pomogłaś swoim opisem i właśnie że jade do hotelu i
            załozyłam sobie, ze bedzie OK. Wiadomo, zawsze jest ktoś, komu wszystko wadzi.
            jak wróce po 14 września to postaram sie w miare obiektywnie opisac wrażenia i
            zobaczymy jak sie sprawy mają. jeszcze raz dzięki za opis Kheopsa. pozdrawiam
            • Gość: Monika Do Channi IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.04, 20:38
              hej, Jak dla mnie hotelik był spoko i myślę że Tobie również bedzie się
              podobał, czekam na Twoją relację po powrocie. Mam nadzieję, że spędzisz tam tak
              wspaniałe wakacje jak ja. Może sam hotel nie jest super luksusowy, ale ma to co
              powinnien mieć, czyli dobre jedzenie, ładne pokoje, duży basen, blisko plażę i
              centrum miasta. Mi osobiście nic więcej nie potrzeba. A jeżeli komuś to nie
              wystarcza to niech nie jedzie do 4* które kosztują 2000 zł tylko do 5* i
              zapłaci 4000 zł wtedy na pewno będzie zadowolony.
              Życzę udanych wakacji.
              Pozdrawiam
              • Gość: ex turysta Re: Do Channi IP: 213.17.233.* 12.08.04, 22:20
                Jeśli moge coś doradzić to proponuje zabrać ze sobą suchy prowiant,bo jeśli
                traficie do hotelu po śniadaniu to kolacje będziecie mieli dopiero o 19.00.A
                może sie zdarzyć że kantor wymiany będzie zamknięty na czas sjesty do 16,00 i
                nie wymienicie kasy,a bez ichniej waluty (dinary) nic nie kupicie do żarcia.
                • Gość: Monika Re: EX TURYSTY IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 07:10
                  Rozumiem ze dwa posilki to cos dziwnego i to jest wynalazek Kheopsa...??? To
                  nie samowite bo na Krecie, w Turcji, Majorce, we Włoszch tez mialam tylko dwa
                  posiłki....jak to mozliwe????? A tak dla info to na miejscu mozna dokupic opcje
                  all inclusive i juz masz trzy posilki... i przekąski w barze przy wejsciu na
                  plaze... Podziwiam Was za wynajdywanie manakentow hotelu Kheops... aha..sjesta
                  jest wszedzie nie tylko w Tunezji, a pieniadze mozesz wymienic wczesniej a nie
                  koniecznie w czasie sjesty
                  Pozdrawiam
                  • Gość: ex turysta Re: EX TURYSTY IP: 213.17.233.* 13.08.04, 13:17
                    Nie chodzi mi że są tylko dwa posiłki ale że są w dosyć odległych godzinach,a
                    jeśli jakieś porady Cię irytują to...
                • Gość: channia Re: do ex turysty IP: *.azoty.tarnow.pl 13.08.04, 07:55
                  dzieki za podpowiedź, ale do hotelu trafimy późnym wieczorem, więc nie ma obaw.
          • Gość: Isia Re: Lata mijają.............................. IP: *.wro-com.net 13.08.04, 14:54
            Po prawej stronie kobito to masz stoliki dla rezydentów i tablice biur podróży
            a restauracje po lewej zamkniete na głucho.
            Spadaj jak nie wiesz
            • Gość: Monika Jesteś zabawna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 18:05
              Ale kogoś zbulwersowałam.... po prawej...po lewej...zależy kto z której strony
              patrzy... a ty kiedy tam byłaś, że jesteś takim super ekspertem z dziedziny
              Kheopsa... Ty chyba na prawde jeszcze w życiu mało widziałaś skoro Kheops
              wydaje Ci się czymś fatalnym. Skoro już "fachowo" zajmujesz się recenzjami na
              temat hoteli to trzeba był się przejsc do hotelu Immen który stoi przy drodze
              do centrum. Wtedy mogłabyś się przekonać co jest upadającym hotelem. Moi
              znajomi spedzili wlasnie tam wakacje i nie wiadomo czemu przychodzili się kąpać
              i spędzać właściwie cały dzień w "upadającym" hotelu Kheops... Nie chce mi się
              wiecej z Tobą dyskutowć na temat Kheopsa. Jesteś osobą, która byłaby w stanie
              złożyć skargę do rezydenta o to, że woda w morzu jest za słona i ma to
              natychmiast zmienić... Ja nie twierdzę, że w hotelu nic się nie zmieniło od
              tamtego czasu jak ja byłam, ale nie możesz mi mówić że mam się zamknąć bo byłam
              tam wieki temu. Nie będę Ci mówiła "spadaj" bo mam wiecej kultury niż Ty.
              Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.
          • Gość: Allegra Re: Lata mijają.............................. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:41
            Hej.
            Mnie twoj post bardzo pocieszyl (zwlaszcza info o robalach :P )
            Dlugo decydowalam sie na wycieczke, duzo ofert na europe ucieklo, ale tez
            znalazlam super kilka propozycji, ktore po sprawdzeniu w necie (strony,fora
            itp) okazaly sie totalna klapa. Jedziemy do Les P. 31.08 z Triada z W-wy.
            Nastawiamy sie na super zabawe, a przeciez miejsce nie jest najwazniejsze :)
            wiec jesli tylko arabusy i robale nas niepozra,a my ich to juz bedzie dobrze ;]
            Ktos moze wybiera sie tam z Nami ? :)

ps. Moniko, a jak tam z zyciem nocnym? Slyszalam ze bez wiekszego grona na
            miasto nie ma co... a w hotelach ??
            • Gość: Monika Udanych wakacji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 21:53
              hej, Jezeli chodzi o zycie nocne...hm.. powiem Ci tak: My bylismy w drugiej
              połowie września to były prawie sami Niemcy, wiek około 80 lat... ale to bylo w
              kheopsie. W Pyramidach bylo mnostwo mlodych ludzi i to z nimi sie trzymalismy.
              Generalnie na terenie hoteli Kheops i Pyramidy wieczorami sa animacje przy
              basenie (w Pyramidach) i w amfiteatrze (Kheops) poza tym nic wiecej sie chyba
              nie dzieje, niestety... sa otwarte bary ( od strony plazy w Pyramidach i na
              tarasie w Kheopsie) ale tam raczej mozna tylko posiedziec i wypic piwko... z
              tancami gorzej. Byc moze cos sie ostatnio zmienilo. Zycze udanych wakacji i
              jestem przekonana ze bedzie super. Tunezja jest piekna. Hotel w ktorym
              bedziecie nie jest super hotelem ale nie mozna powiedziec ze jest fatalny, ale
              wg mnie jest wystarczajacy by spedzic wspaniale wakacje. Pozdrawiam
              • Gość: Allegra Re: Udanych wakacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 11:44
                Dziekuje :)
                A co z tymi oslawionymi dyskotekami ? Za hotel nawet duza grupa rozumiem ze
                niema po co wychodzic? I na czym wlasciwie polegaja te animacje?:P heh :] Wiem
                ze bedzie fajnie :D

Pozdrawiam!
                • Gość: Monika Re: Udanych wakacji IP: 195.47.201.* 17.08.04, 12:12
                  Hej,
                  Jezeli chodzi o wychodzenie poza hotel... hm... my raczej na miasto nie
                  wychodzilismy, dlaczego? Nie dlatego ze sie balismy, ale dlatego ze tam raczej
                  nie ma nocnego zycia. Nabeul to nie jest typowe turystyczne miasto, tam hotele
                  mozna policzyc na palcach dwoch rak. Mysle ze jak ma sie fajna ekipe to na
                  hotelu tez mozna sie dobrze bawic. Animacje: w Pyramidach cos sie tam dzialo
                  ale ciezko mi powiedzie co tam dokladnie sie dzialo bo wszystko odbywalo sie po
                  niemiecku a ja niemiecki to umiem tak samo jak japoński... wiec odpuscilismy
                  sobie te imprezy. W tych kwestiach to ja akurat Ci nie pomoge. Ale juz niedlugo
                  sama sie przekonasz. Pozdrowionka
                  Pa
                  • Gość: Beatos Re: Udanych wakacji IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 13:02
                    Monikos ale zamieszanie wywołałaś :)
                    Pzdr.
                    • Gość: Monikos Do Beatos!!! IP: 195.47.201.* 17.08.04, 13:11
                      Hej Beatos,
                      Brak mi momentami słów. Sam wiesz jak to jest. Czytałaś relację z hotelu Alkion
                      na stronie Grecja - hotele?? Jakbym przeczytała tą relację nie będąc w Alkionie
                      to pomyslalabym ze nie zasluguje on wiecej niz na 1*. Dla mnie hotelik byl
                      spoko ale sama wiesz o co ludzie potrafia sie czepiac. A jezeli chodzi o
                      zamieszanie na forum to przynajmniej sie cos dzieje!!
                      Ps. Jeszcze tylko 31 dni i witaj Afryko!!!
                      • Gość: Beatos Re: Do Beatos!!! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 09:37
                        Wiem wiem czytałam o Alkionie. Doskonale też pamiętam o co potrafią czepiać się
                        ludziska.
                        Pozdrówcie piramidy od nas. Ale macie superos ..........!!!

• Gość: Monikos Do Beatos!!!!!!!! IP: 195.47.201.* 18.08.04, 12:25
                          Jeszcze tylko 30 dni. Pozdrowimy od was wielblady!!!
                  • Gość: Allegra Re: Udanych wakacji - Po powrocie! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:42
                    Byłam, zobaczyłam i ... na pewno tam wróce! :D To były najlepsze wakacje mejego
                    życia, mimo że miałam małe problemy ze zdrowiem to zakochałam się w Tunezji.
                    Niemal nic nie zwiedziłam bo ciągle coś się działo, dlatego myśle o powrocie w
                    chłodniejszym okresie w celu zwiedzenia juz z góry upatrzonych atrakcji. W
                    mieście nocą rzeczywiście niewiele do roboty jest (choć to raj dla romantyków),
                    ale zawsze po jednym disco w hotelu gdzie muzyka cudna, można łapać taxi i do
                    Hammametu, a tam już atrakcji bez liku. Animacje to było właśnie to coś co
                    bezwzględu na nogę podczas wstawania, zapewniało nam świetny humor. Na jedzenie
                    niektórzy narzekali, dla mnie było ok, tylko ciut suche np. mięska. Na koniec
                    dodam jeszcze, że mimo wielkiego stracha jakiego zafundowalo nam wiele osób
                    przed wyjazdem,niegdzie ale to NIGDZIE nie jest tak bezpiecznie jak tam :)A
                    porozumiwemać się można niemal w każdym ludzkim języku, poczynając oczywiście
                    od arabskiego, francuskiego, niemieckiego przez angielski, a nawet polski i
                    czeski. Ludzie tam mają niezwykły talent do łapania języków.
                    Pozdrawiam Wszytskich
    • Gość: sin Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 20:59
      Witam. Mam takie pytanie.ile kosztuja np napoje, alkohole podstawowe
      jedzonko.duzo trzeba brac pieniedzy ze soba?? czy np 500zl na dwa tygodnie moga
      starczyc.POZDRAWIAM
      • Gość: majka Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:58
        Właśnie wróciłam Piramides napoje w hotelu woda 1,5dt litr coca1,2dt 0,2lpiza
        3,5-5dt alkohole najlepiej kupic na lotnisku w Polsce napoje na mieście
        znacznie tańsze
        • Gość: Kina Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 23:56
          alkohole ogolnie drogie i nie specjalne, woda w supermarkecie kosztuje 300
          milimow, a w hotelu 5 razy drozej, dlatego szukajcie supermarketow, rezydenci
          zapewne pokaza supermarket ktory zamykany jest po 19, ale bez obaw, w okolicach
          targu jest jeden lepiej zaopatrzony i czynny dluzej :)
          pozdrawiam i zycze milego pobytu
          • Gość: ania 2004 Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.toya.net.pl 27.08.04, 10:16
            jesli chodzi o scislosc to cala moja rodzina miala w walizkach pomiedzy
            ciucham,i poupychane herbatniki cukierki i butelki z piciem.... jak sie juz na
            miejscu przepakowalismy to wyszlo na to ze jedna walizka byla cala w piciach
            cukierkach i herbatnikach. potem ta walizka lezala zamknieta na klucz w szafie
            ale pomysl byl spoko.
      • Gość: sucha Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:20
        trzeba mieć dużo kasy!!! szczególnie alkochol kosztóje drogo!!!!!!!
        np. puszeczka (mala) piwa które prawie nie ma % kosztuje ok.9 zl. na pl.
    • Gość: sucha Re: hotele kheops i les piramides w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 10:14
      cze też tam bylam, jest tam super,szczególnie animatorzy!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka