Dodaj do ulubionych

Tunezja - HB czy all inclusive

13.08.04, 09:11
Czy ktoś z osób będących już w Tunezji mógłby mi powiedzieć ile wyniósł go
średnio tygodniowy koszt napojów przy opcji HB? Pytam, ponieważ wybieram się
do Tunezji na tydzień i mam dylemat co wybrać, HB kosztuje 1339zł, all
inclusive 1789zł. Bardzo proszę o Wasze opinie.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Jeanette Re: Tunezja - HB czy all inclusive IP: *.crowley.pl 13.08.04, 09:47
      Lecę we wrześniu. Wybrałam pakiet All Incl. Od zajomych dowiedziałam się że tak
      najlepiej. Na forum opinie jednak są skrajnie rózne. Więc sama nie wiem.
      Najlepiej sprawdzić samemu.
      • Gość: Andrzej Re: Tunezja - HB czy all inclusive IP: *.kulczyktradex.com.pl 13.08.04, 12:05
        Ja bylem w Tunezji 2 lata temu - w hotelu z HB. Poniewaz budzet byl napiety -
        zrezygnowalem z napoi do kolacji - kupowalo sie w sklepach spozywczych i NIKT
        nie zrobil zadnego problemu. Kelnerzy pytali sie tylko grzecznie co podac do
        kolacji i po podziekowaniu z naszej strony nie nagabywali. Wnoszenie napoi
        dyskretnie do hotelu tez nie bylo problemem... A Tunezja jest piekna...
        KONIECZNIE polecam safari pustynne - wyjazd na 2 dni, drogi, ale wart swojej
        ceny. Pozdrawiam
        • Gość: ala Re: Tunezja - HB czy all inclusive IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 13:07
          moim skromnym zdaniem opcja all jest lepsza pijesz do bolu wode piwo alkohole a
          jedzenie miedzy posiłkami zabierasz wode z hotelu na wycieczki i to duze ilosci
          a jak masz to wszysko kupic to nie wiem czy sie kalkuluje
    • sc77 Re: Tunezja - HB czy all inclusive 13.08.04, 13:21
      Oczywiście All Incl. !!
      • Gość: bas Re: Tunezja - HB czy all inclusive IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.08.04, 14:10
        potwierdzam, all zawsze i w kazdym kraju najbardziej sie oplaca.
    • Gość: Max Re: Tunezja - HB czy all inclusive IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:10
      Jak się smażysz przy basenie to All inclusive. Jak odpoczywasz aktywnie i
      planujesz dużo wycieczek to wystarczy HB. Określ liczbę drinków jakie planujesz
      wykonać w hotelu tygodniowo i internauci ci może odpowiedzą ile to będzie
      kosztować. Oczywiście w Tunezji należy pić dużo wody (ok. 2 l/ dzień) lub
      innych niesłodzonych napojów, ale zawsze je można kupić w markecie.
      • fifrak_2000 Re: Tunezja - HB czy all inclusive 15.08.04, 20:43
        a czy przejdzie taki numer jezeli z narzeczona wezmiemy all inc. na jedna
        osobe?? mam y niestety dosyc napiety budzet, przez co na wycieczki tez sie
        specjalnie wybierac nie bedziemy
        • mp23 Re: Tunezja - HB czy all inclusive 16.08.04, 08:27
          Jest to troche kombinowane, ale jeśli podpiszecie osobne umowy, to nie widzę
          przeszkód.
    • Gość: luca Re: Tunezja - HB czy all inclusive IP: *.icpnet.pl 16.08.04, 11:56
      to co wybrać zdecydowanie zależy od nastawienia; jeśli nastawiacie się na
      imprezowanie, czytaj aktywne spędzanie dnia z drinkiem, to opłaca się z
      pewnością brać opcję all; policzmy - z reguły do kolacji na 2 osoby traciliśmy
      około 5 dinarów, czyli około 4 dolców (WINKO DO KOLACJI-PO LAMPECZCE)~15zł x 14
      dni = 210 zł; ale to tylko małe winko do kolacji, a jak chce się trochę popić
      więcej to trza to przemnożyć: ceny w hotelach - piwo 2,4 dinara, zimne napoje
      jak cola, fanta itp 1,2 dinara, mała buteleczka wina na jedną lampkę to około 2-
      3 dinarów, butelka dobrego wina to koszt około 20 dinarów;
      jeśli marzysz o wodzie podczas dnia to w hotelu doliczaj za but. 1,5 l 1,5
      dinara = 1,2 dolca, ale taką wodę to pochłaniasz w mig; my na sama wodę
      wydaliśmy jak policzyłem około stówki; przy all nie ma problemu, ale jak HB to
      wodę kupować poza hotelem - za zgrzewkę 6szt. płaci się około 2-2,5 dinara, o
      wiele mniej niż w htl.
      ale warto się zastanowić co my z tego all mamy, wszystko zależy od hotelu w
      jakim się jest, bo oferta hoteli bardzo się różni;
      a poza tym mają paskudną kawę w hotelach - DLA KAWOSZY TO MAKABRA, dla mnie
      beznadziejne piwo CELTIA (tylko takie miejscowe masz w all) i takie sobie wina;
      nie każdemy też smakują inne miejscowe alkohole - likiery i wódki z fig i
      daktyli;
      a poza tym należy zarócić uwagę jak się płaci bo kantują na każdym kroku - w
      restauracjach, w hotelu, w barach, w sklapach!!!
      • mp23 Re: Tunezja - HB czy all inclusive 16.08.04, 12:13
        my jedziemy na tydzień, z tego 2 dni chciałabym pojechać na Saharę, czyli
        automatycznie 2 dni pobytu w hotelu mi odpadają. W moim przypadku all to tylko
        róznica w jedzeniu, tzn, w all jest obiad dodatkowo i napoje bezpłatne w ciągu
        całego pobytu. Luca co radzisz?

W jaki sposób kantują?
    • Gość: Stiwi Re: Tunezja - HB czy all inclusive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:57
      To przede wszystkim zależy od ceny. Kiedy ja w lipcu leciałem do Tunezji, to
      rożnice w ofercie HB i AI były naprawdę spore, znacznie drożej w Tunezji AI
      wychodzi, niż w Egipcie w dobrym hotelu.

Chciałem już pisać, że to tanio dopłacić 450pln, ale zauważyłem że to na
      tydzień. Więc zależy to od Ciebie, czy dużo pijesz, czy lubisz ich alkohol
      (choć ten ich alkohol to jak soczek, wszelkie drinki również).

Ja będąc w Tunezji 2 tygodnie wydałem na dwie osoby 500$ na same drinki,
      napoje, czasem jakąś dodatkową pizze w hotelu itp. Jednak nie szczypałem się w
      stylu, że mam ochotę na drinka, to sobie zrobię sam w pokoju hotelowym, czy
      chce mi się pić, to nie napije się w barze hotelowym, bo w Magasin jest 4 razy
      tańsza. Wydałem tyle, ale piłem to na co miałem ochote, nie ograniczając się
      zbytnio czy to cena hotelowa, czy inna.

Także jak widzisz na tydzień za dwie osobie wyjdzie gdzieś 250$, czyli ok
      1000pln, tyle miałbyś dopłacić. Ja wiem, że mi by to się kalkulowało, gdyż
      lubię zjeść także coś w środku dnia i dużo pić.

W opcji AI pozostaje jeszcze jedno ważne pytanie, co oferują w AI i jak długo
      ono trwa podczas dnia, gdyż jedno AI drugiemu nie równe, czego sam
      doświadczyłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka