Dodaj do ulubionych

Zanzibar-wróciłam

IP: *.internetia.net.pl 07.02.14, 21:37
Niedawno wróciłam z Zanzibaru. Mieszkaliśmy w Nungwi w hotelu My Blue. Wyjazd przez niemieckie biuro podróży. Wyspa jest przepiękna! Ludzie bardzo mili. Pobyt bardzo udany.Jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Zanzibar-wróciłam IP: *.interkar.pl 04.09.14, 19:54
      Hej Chce z chłopakiem wybrac się na Zanzibar organizuję wszystko sama dlategoi chciałam Ciebie zapytać który region wyspy wg Ciebie jest najciekawszy i godny polecenia nie tylko ze względu na piękne plaże ale też na atrakcje -bedziemy tam 2 tygodnie i lezenie od rana do wieczora na plazy moze w koncu wyjsc bokiem:) jakie są ceny w restauracjach ile kosztuje obiad czy piwo/drink...oraz jakie są ceny wycieczek np pływanie z delfinami albo nurkowanie itp...będę strasznie wdzięczna za odpowidź :) pozdrawiam ciepło ania
      • Gość: Kasia2 Re: Zanzibar-wróciłam IP: *.internetia.net.pl 13.09.14, 22:46
        Wyspa nie jest duża. Trudno powiedzieć, która cześć jest najlepsza. Ja byłam w Nungwi i bardzo mi sie tam podobało. W zasadzie na Zanzibarze nie ma za wiele do zwiedzania poza Stone Town. Co do cen to już kompletnie nie pamietam ale raczej nie były jakies zaporowe. Wycieczki najlepiej kupować przez lokalne biura. Nie pływałam z delfinami ani nie nurkowalam wiec cieżko mi cos powiedzieć o cenach. Maż popłynął na wędkowanie tą ich łodzią dhow- super sprawa. Złowił ogromną doradę. Cena takiej imprezy to 100 USD, w lokalnym biurze. Baw się dobrze na Zanzibarze. To piękne miejsce.
        • Gość: ruda jolka Zanzibar-rozwazam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.14, 10:40

Kasiu,

Zanzibar rozwazam. Obejrzalam Twoj hotel i plany sie ozywily. Hotel i otoczenie
          przeurocze. Moje pytania do Ciebie:
          -czy wybor niemieckiego biura (prosze podaj nazwe) to efekt ceny czy wygody?
          -z jakiego miasta w Niemczech lecieliscie? Czy bezposrednio?
          -czy mozesz zasugerowac srodek komunikacji poruszania sie po wyspie? Taxi v.
          wynajecie samochodu. Daladala raczej wykluczam:)
          -czy byliscie tydzien czy dwa tygodnie?
          -czy jedliscie poza hotelem? Jaka opinia?

Za odpowiedzi dziekuje - jolka
          • Gość: Kasia2 Re: Zanzibar-rozwazam:) IP: *.internetia.net.pl 14.09.14, 23:02
            Jolu,
            Wybraliśmy niemieckie biuro bo cenowo oferta była bardziej konkurencyjna niż biura polskiego a poza tym mieszkamy we Wrocławiu wiec z Berlina jest nam wygodniej latać niz z Warszawy. Biuro niemieckie nazywało sie FTI ale załatwialiśmy przez polskiego pośrednika Apollotour ze Szczecina. Pośrednik sprawdzony juz przez nas wielokrotnie i godny polecenia. Sprzedają oferty wielu niemieckich touroperatorow, maja swoją stronę internetowa. Podróż była z przesiadką w Dauha, linie Qatar.
            Co do poruszania sie po wyspie, my jeździliśmy samochodem z kierowca. Nie wiem jakie sa ceny wynajęcia samochodu.
            Byliśmy dwa tygodnie, tydzień to troche krótko jak na taka podróż, zawsze w tym wszystkim najdroższy jest przelot.
            Jedliśmy w Stone Town. Jedzenie smaczne, nie mieliśmy żadnych problemów gastrycznych. Wodę mozna pic tylko butelkowana. Byliśmy w porze suchej i nie było problemów z komarami. Wzięłam ze sobą Malarone ale po kilku dniach stosowania przestałam go zażywać bo dostałam uczulenia a komarów nie było.
            • Gość: ruda jolka Re: Zanzibar-rozwazam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.14, 10:44
              Kasiu,

Dziekuje za obszerne informacje. Ja rowniez wole leciec z Berlina niz z Warszawy.
              Skontaktuje sie z polecanymi przez Ciebie biurami. Opcja jezdzenia po wyspie z
              kierowca wydaje mi sie teraz najpraktyczniejsza i najwygodniejsza.

Serdecznie pozdrawiam - jolka.
              • Gość: malutka Re: Zanzibar-rozwazam:) IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.09.14, 12:45
                Wtrącę swoje 3 grosze. Ja również korzystałam kilkakrotnie z ofert biur niemieckich (m.in. TUI, ITS) sprzedawanych przez polskiego pośrednika Pagart z Wrocławia, wyloty były z Berlina głównie liniami Air Berlin.
      • redsalmon1981 Re: Zanzibar-wróciłam 29.10.14, 10:52
        Polecam wyjazd na własną rękę. Czy wyjdzie taniej? - niekoniecznie, ale będzie to fantastyczna wyprawa. Na Zanzibarze byliśmy w lutym 2013. Sporo wówczas szperałem w internecie szukając przydatnych informacji i niestety na polskich stronach było tego niewiele. Po powrocie spisaliśmy nasze doświadczenia w relację z garścią praktycznych informacji. Zapraszam: lewandowscynazanzibarze.wordpress.com/ .
        • kornel-1 Re: Zanzibar-wróciłam 29.10.14, 17:48
          redsalmon1981 napisał:
          Po powrocie spisaliśmy nasze doświadczenia w relację z garścią praktycznych informacji. Zapraszam: lewandowscynazanzibarze.wordpress.com/ .

Na swoim blogu piszesz:
          "Dodatkowo warto zaszczepić się na wszystkie typy żółtaczki (A+B+C). To szczepienie ważne, przydaje się wszędzie, także w Polsce. "

Możesz coś więcej napisać na temat szczepienia przeciw WZW typu C?

;-)

Kornel
          • Gość: Kasia2 Re: Zanzibar-wróciłam IP: *.internetia.net.pl 31.10.14, 22:24
            Z tego co wiem to nie ma szczepionki na WZW typu C.
    • Gość: Kasia Re: Zanzibar-wróciłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.15, 15:12
      Witaj. Mam propozycje wyjazdu na Zanzibar do hotelu Royal, ale niestety nie mam szczepionek. Raczej nie mam zamiaru ruszac się z wyspy. Moje pytanie. czy pomino braku szczepień wybrałabyś się ??
      • Gość: Kasia2 Re: Zanzibar-wróciłam IP: *.internetia.net.pl 05.03.15, 20:35
        Będąc w hotelu raczej nic nie grozi. Trzeba generalnie uwaźać na wodę i lód. Wodę pić tylko butelkowaną a lód robiony teź z takiej wody. Podchodzić z rezerwą do sałatek z surowych warzyw i owoców serwowanych na straganach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka