Dodaj do ulubionych

tunezja w lutym

23.09.04, 12:27
Czy może mi Ktoś powiedzieć, czy warto wybrać się do Tunezji w lutym /ferie
zimowe u nas/? Z tego co można przeczytac w przewodnikach, to czasem jest tam
zimno i deszcz o tej porze roku. Zastanawiam się co wybrać - Tunezję, czy
Egipt, bo na Kanarach już byliśmy, a dalej jest trochę za drogo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Z. Re: tunezja w lutym IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.09.04, 23:55
      Pogoda jak u nas w październiku.
    • Gość: Tania Re: tunezja w lutym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 13:45
      Jak jest na kanarach w lutym?
      • grzes811 Re: tunezja w lutym 24.09.04, 15:18
        Na Kanarach, a ściślej mówiąc na Teneryfie i La Gomerze /całodniowa wycieczka/
        byłem w lipcu tego roku i dlatego nie chcę jechać tam jeszcze raz w tak krótkim
        okresie czasu, chociaż bardzo mi się podobają - szczególnie Gomera, bo mało
        ludzi i bardziej dziewicza.
        Byliśmy z Nackermanna z wylotem z Drezna. Na Teneryfie mieszkaliśmy w hotelu
        Iberostar Torviscas Playa /Costa Adeje/, było fajnie, poza polskim rezydentem.
        Dlatego na wycieczki jechałem z TUI. Dla mnie na Costa Adeje jest trochę za
        dużo ludzi a za mało przestrzeni, chociaż w porównianiu z Playa de Las Americas
        wypada jeszcze nie tak źle. No i te czarne plaże...
    • Gość: piautre Re: tunezja w lutym IP: 81.210.17.* 28.09.04, 13:22
      generalnie w tym regionie jesień jest dużo ładniejsza od zimy i wczesnej
      wiosny. bywają, rzecz prosta, ładne dni ale należy się liczyc z opadami i moze,
      choć nie musi, byc zimno (ok 10-15 stopni)
      jeśli nie nastawiasz sie na plaze ale na wycieczki- moze byc ok.
      pozdrówka
      pi
      • cairo7 Re: tunezja w lutym 28.09.04, 21:41
        Proponuje nie jechac...niestety.Bedzie zimno.W morzu nie da sie kąpać.Moze
        padac deszczyk,duzo chmur.Jesli chcesz milo wspominac Tunezje,skorzystac z jej
        pieknych plaz,kąpac sie w morzu i zebys poczul ciepły wiatr to radze od 15
        maja.Od 15 kwietnia-turystycznie-spacerowo-lekko plazowo.W lutym sie
        zaplaczesz.Pozdrowionka.
        • Gość: nilhi Re: tunezja w lutym IP: *.chello.pl 29.09.04, 14:11
          Ja byłam w Tunezji w grudniu(święta i Sylwester) i bylo dość ładnie. Raz
          tylko padalo i to około 1,5 h poza tym cały czas było słońce. Pomimo dość
          silnego wiatru można się było opalać i kąpać bo woda była cieplejsza niż w
          lecie w Bałtyku. Dodam jeszcze, że byłam na Dżerbie, a tam jest trochę cieplej
          niż na lądzie. W czasie ferii pogoda powinna juz być całkiem ładna tzn. nie nie
          powinno być takiego silnego wiatru.
          Co do Wysp Kanaryjskich to w lutym jest naprawde ciepło i ładnie, a do tego
          dużo mniej turystów niż w sezonie. Jednak najcieplejszym z tych trzech miejsc
          jest zdecydowanie Egipt. Tam pogoda na 99% będzie piekna-w sam raz do kąpieli w
          morzu i opalania. Jedynym minusem jest zbyt duża liczba turystów (szczegolnie w
          czasie ferii zimowych).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka