Dodaj do ulubionych

wózek dla babci...

17.08.11, 21:06
Się nie spodziewałam że wrócę jeszcze na forum wózkowe:) A tu proszę:) Wózek ma oczywiście być do wożenia dziecka przez babcię, a nie babci w wózku;)

Mamy na stanie Jedo Fyna i Arię. Jak na potrzeby nasze i naszej 2.4 letniej panienki w zupełności nam te dwa wózki wystarczają na wszystkie możliwe okoliczności.

No ale za tydzień babcia i dziadek zabierają wnuczkę samolotem w ciepłe kraje. I babcia stwierdziła, że z Arią nie polecą, bo ona jej nie umie rozkładać (!!!) i ogólnie ją ten wózek wkurza i już i mam jej znaleźć inny, który ona sobie kupi na ten wyjazd. I wózek potem u babci zostanie w oczekiwaniu na kolejne dzieci w rodzinie.

Babcia chce żeby wózek się "normalnie" składał (w sensie jak zwykła parasolka, nie jak Aria) i to wszystko. I co ja mam zrobić? Babcia wynalazła w internecie Volo Maclarena, bo lekki. Ale jak dla mnie to on ma kółka takie mikroskopijne i jak się tym będzie jeździć? I pomacać bym chciała - gdzie w Warszawie? No i nie widzę alternatywy za bardzo, bo kupowanie drugiej spacerówki ważącej tyle, co Aria, to mi się bez sensu wydaje... Ale może jest jakaś inna opcja, o której po prostu nie wiem?

Doradźcie please!!! Dzięki!!!
Obserwuj wątek
    • mak-111 Re: wózek dla babci... 17.08.11, 21:41
      tez mi asie zdaje, ze volo bedzie najlepsze. lekkie i zwrotne.
      • sylki Re: wózek dla babci... 17.08.11, 23:04
        Fajna babcia :D
        Volo ma jeden dla mnie dość istotny minus, nie rozkłada się oparcie :/
      • zurekgirl Re: wózek dla babci... 17.08.11, 23:06
        Wez pod uwage, ze dziecko moze sie dziadkom w cieplych krajach pospac na dlugim spacerze promenada w ciepelku. Moze Triumph albo Quest? I wtedy beda to wozki bardziej uniwersalne dla przyszlych uzytkownikow.
    • postka Re: wózek dla babci... 18.08.11, 09:13
      Dziecię moje ostatni raz spało w wózku jak miało jakiś rok chyba... Nie sypia w wózku:) A ten Quest i Triumph to jaki model?
      • tygisek Re: wózek dla babci... 18.08.11, 09:20
        Quest Triumph i Volvo to wszystko modele Maclarena :)
        • postka Re: wózek dla babci... 18.08.11, 09:32
          ooo dzięki, gapa jestem:)

Niestety te wózki kosztują ok 600zł, babcia zadeklarowała że chce wydać do 400zł... Mówiła też coś o Coneco i Baby&More, ale one ważą tyle co Aria więc mam wewnętrzne opory żeby kupić taki sam w zasadzie wózek na dwa tygodnie...
          • mak-111 Re: wózek dla babci... 18.08.11, 09:39
            no to volo jest najlzejszy i mozna go kupic za ok.400 zl.
            • pstrabiedronka Re: wózek dla babci... 18.08.11, 13:58

ja mam zarówno Volo jak i Arię.
              u nas tez babcia zajmuje się czesto dziecmi.
              I Arii szczerze nienawidzi :) powiedziala ze ja moge sobie nim jeździć a dla niej ma byc zawsze gotowy Maclarenik bo ona się nie będzie szarpac z Arią :)

I troche ma racji - Volo jest poręczniejszy i lżejszy od Arii. No i duuuuużo lżej się go pcha niz Arię, zwłaszcza z dzieckiem powyżej 2 lat.

Także jak możesz to kupuj Volo i się nei zastanawiaj.
              To bardzo fajny wózek.
    • pstrabiedronka Re: wózek dla babci... 18.08.11, 14:06

aha - w Warszawie jest Volo np. na Ursynowie w sklepie Tosia:
      www.tosia.pl/
    • postka Re: wózek dla babci... 19.08.11, 09:58
      A co myślicie o Silver Cross Fizz? Też jest lekki a koszyk ma jakby większy i kółka większe... Jakbym miała wybierać między nim a volo, to która opcja lepsza?
      • pinky16 Re: wózek dla babci... 19.08.11, 15:33
        zobacz moze jeszcze chicco skip
      • pstrabiedronka Re: wózek dla babci... 19.08.11, 18:09
        postka napisała:

> A co myślicie o Silver Cross Fizz? Też jest lekki a koszyk ma jakby większy i k
        > ółka większe... Jakbym miała wybierać między nim a volo, to która opcja lepsza?

:) jakbyś nazywo a nie na zdjęciu zobaczyła obydwa obok siebie to bys nei uwierzyła :)
        Fizz to jakby to powiedzieć... taki wózek bardziej dla lalek :)

Nie kombinuj - Volo wcale tak maleńkich tych kółek nei ma,nawet jeśli sa małe według Twojej oceny to jeździ się nim znakomicie. I to z ciężkim dzieckiem.
        jesli chcesz to tutaj masz takie prawdziwe zdjęcia mojego Volo:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1617444,2,23,Maclaren-VOLO-Citrus-Lime.html
        i kilka nastepnych zdjec
    • postka Re: wózek dla babci... 22.08.11, 18:00
      no i pojechałam do tosia.pl i kupiłam volo. Córci się podoba, wsiadła bez żadnego problemu:) Wózek lekki, wygląda fajnie, zaraz się wybierzemy na testowy spacer:)
      • saras-wati Re: wózek dla babci... 22.08.11, 19:41
        o, to koniecznie zdaj relacje;)

pstrabiedronko, a quest podobny w prowadzeniu do volo?
        • mak-111 Re: wózek dla babci... 22.08.11, 20:32
          oj ja tez czekam na relacje, bo tez sie do niego przymierzam ;).
        • pstrabiedronka Re: wózek dla babci... 23.08.11, 09:09
          saras-wati napisała:

> pstrabiedronko, a quest podobny w prowadzeniu do volo?

raczej tak. Jest tej samej wysokości. Quest troche lżej jedzie.
          • saras-wati Re: wózek dla babci... 23.08.11, 21:05
            dzięki:))
      • postka Re: wózek dla babci... 23.08.11, 14:09
        Wczoraj zaliczyliśmy spacer po parku a dzisiaj po dziurawych chodnikach z wizytą w centrum handlowym i wnoszeniem wózka po schodach. I powiem szczerze: BOMBA! Chyba babci wózek zakoszę i będę z nim chodzić zamiast z Arią. Volo prowadzi się lżej, bez problemu jedną ręką, podbija się rewelacyjnie - bez porównania z Arią, naprawdę nieźle daje sobie radę na nierównościach mimo małych kółek, nie kopię hamulca i nie prowadzę wózka zgarbiona (bo wysoka jestem). Brak usztywnianego siedziska mi akurat zupełnie nie przeszkadza, materiał się dostosowuje do dziecka i chyba małej było wygodnie. Wszystkie maclareny takie są? Bo chyba zaraz Aria wyląduje na allegro na rzecz jakiegoś maclarena jak mi babcia volo nie odstąpi:)

Chyba właśnie się nawracam z klubu Aria na klub Maclaren:) Naprawdę jestem bardzo mile zaskoczona. Kolory - kupiłam Majesty (jasny szary z fioletem), szary stelaż, wygląda super:)
        • pstrabiedronka Re: wózek dla babci... 23.08.11, 22:40

:)
          no widzisz
          ja tez mam Arię "na stanie" - kupilam troche pod wplywem zachwytow tu na forum ale mnie nie zachwycila. TZN lubię ja za kosz, za fajne siedzisko ale prowadzenie jej w porównaniu do Maców to.... sama sie przekonalas :)
    • patrilla Re: wózek dla babci... 24.08.11, 21:26
      Volo jest naprawdę świetny na wyjazdy :) i na trudne chodniki miejskie też o dziwo :) szczerze polecam również :)
    • pinik Re: wózek dla babci... 25.08.11, 22:51
      To ja bede wyjatkiem. Mnie sie okropnie volo jezdzilo. Za to aria super! BYlam z nia na dalekim urlopie, gdzie korzystalismy z niej dzien w dzien przez miesiac. Dziecko mialo wtedy prawie 3 lata. Bylam bardzo zadowolona. Tak bardzo, ze trzymam ja juz kilka lat i posluzy teraz coreczce, ktora jest w drodze. Volo po kilku spacerach sprzedawalam (a mialam ich trzy czy nawet cztery). Quest byl ok, ale.... Koszyk marny przy arii, wywalalo sie to wciaz do tylu, jedna reka nie da sie prowadzic, brak tacki, ktore moje dziecko b. pokochalo, budki nie umialam (balam sie) naciagnac, co w arii OH sie dalo...

Dla mnie aria jest boska. Brzydka jest, ale super praktyczna. I jeszcze ma przystepna cene (bo bee+ moze ma podobne walory, tylko troche inna cene).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka