Gość: cycolina IP: 217.153.131.* 02.11.04, 15:20 Moi drodzy wybieram się do Brazylii w grudniu. Powiedzcie co zabrać ze soba, czego się wystrzegać. Jakie są tam ceny, klimat. Oczekuję wszelkich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
29fra Re: BRAZYLIA - prosze o info 04.11.04, 18:33 Postaram sie odpowiedziec na twoje pytania.Napiszgdzie dokladnie sie wybierasz. leszekwedzicha@yahoo.com.br Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmm Re: BRAZYLIA - prosze o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 14:08 Czy mógłbyś pomóc mi ułożyć plan podróży po Brazylii, tak aby zobaczyć najciekawsze (nie zawsze te z przewodników) miejsca. Czas : 3-4 tygodnie. Trasę Iguazu - Kurytyba - Rio, zrobiłem w tym roku. Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megany Re: BRAZYLIA - prosze o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:44 Brazylia to cudowne miejsce. :) W ubiegłym roku w grudniu spędziłam tam moje najwspanialsze wakacje. To miejsce pełne kontarastów, wspaniałych plaż, widoków, które zapierają dech w piersiach i strasznej biedoty. Nocleg, jedzenie, ubrania, wyroby skórzane są wyjątkowo tanie. Jedynie bilet lotniczy to największy wydatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megany Re: BRAZYLIA - prosze o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 20:53 W grudniu jest tam bardzo ciepło ok. 30-35 stopni. Uważaj na opalanie, słońce nawet jeśli jest za chmurami bardzo silnie opala. Nie trudno o oparzenia. Zdecydowanie nie proś nikogo o zrobienie zdjęcia, bo będziesz musiała porzegnac się z aparatem. W pogoń za złodziejem nie warto wyruszać, nigdy go nie dogonisz. :) Raczej nie noś żadnej biżuterii, zegarka, na plecak uważaj, na wieczorne spacery wybieraj się jedynie z "męską obstawą". Niemniej jednak Brazylijczycy to wspaniali, kochani i dobrzy ludzie i jacy wyspotrowani i piękni. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: BRAZYLIA - prosze o info 10.11.04, 21:21 Wszystko racja :-) Polecam stan Bahia, nie tylko Salvador, ale i inne nadmorskie miasteczka, szczególnie Itacare (www.itacare.com.br) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczemot Re: BRAZYLIA - prosze o info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:36 byłem w fortalezie , w lutym - miasto takie sobie , ale miejscowość JERICOUCOURA to ..... ach mało ładniejszych miejsc na ziemi !!! Naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: BRAZYLIA - prosze o info 16.11.04, 13:36 Kiedys w rankingu najpiekniejszych plaz swiata na Discovery Jericoacoara zajela zaszczytne 1 miejsce. www.jericoacoara.com/br/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acerola Re: BRAZYLIA - prosze o info IP: 217.153.94.* 19.11.04, 14:46 ja też bylam w Jeri i szczerze, gorąco to miejsce odradzam (prawie) każdemu! Jericoacoara była pewnie miejscem godnym polecenia ok. 10-20 lat temu. Obecnie Jeri jest mocno reklamowana, między innymi eksponuje ją mocno przewodnik "Crowded Planet", przepraszam - "Lonely Planet": zamieniła się przez to w miejscowość stricte turystyczną, a nie jak pisze przewodnik: "hippie village": są drogie hotele, drogie knajpy, paradujący surferzy, cały czas czujesz się, jak gringo, na którym trzeba dobrze zarobić. Z Fortalezy udają się tam prawdziwe tabuny turystów, wielu z nich to niestety poszukujący wakacyjnego romansu, nie pierwszej już młodości, panowie. W Jeri nie odnajdzie się na pewno prawdziwego charakteru Brazylii, jedynie jej eksportową wersję. Piękne plaże można odnaleźć na pewno w Bahia, ja polecam piękne wybrzeże w pobliżu Paraty (Rio de Janeiro), np. Trinidade, okolice Ubatuba itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: BRAZYLIA - prosze o info IP: *.kpwig.gov.pl 19.11.04, 16:02 Jezeli jestes zainteresowany to polecam Ilha Grande niedaleko Rio ok 2 h autobusem a potem 2 h lodzia- ta wyspa jest naprawde wspanialym miejsce na wypoczynek. Na wyspie sa trzy samochody i ze trzy wioski oraz Przepiekne plaze z Lopes Mendez na czele. Odpowiedz Link Zgłoś