Dodaj do ulubionych

Wenezuela-Margarita

IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.04, 12:44
Proszę o info na temat hotelu DUNES na Margaricie. Jakie ceny za wypożyczenie
samochodu, na jakie wycieczki fakultatywne warto pojechać, co można z
pamiątek kupić???? No i czy te plaże i woda są piękne????
Obserwuj wątek
    • rozaliap Re: Wenezuela-Margarita 02.12.04, 13:57
      zapraszam do wątku - Margarita - tam szczegółowy opis hotelu
      wynajęcie samochodu - 50$ dziennie
      wycieczki -
      na pewno bardzo warto 2 dniową - Delta Orinoko - Canaima - cena 270 - 300 $
      jeśli do tej pory nie miałeś okazji - to pływanie z delfinami - 65 - 70 $
      wycieczka na nurkowanie (Los Frailes) - w hotelu ok 60 $, na plaży 40
      jeep safari - 70-80$
      Los Roques - 130 $
      co do plaży i wody - plaża jest super, natomiast gorzej z wodą - ani do
      pływania ani do nurkowania się niestety nie nadawała (wysokie fale), ale ciepła
      i śliczna w kolorze była na pewno!
      • Gość: Jacek Re: Wenezuela-Margarita IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.04, 13:18
        Bardzo dziękuję za informacje.
      • Gość: Jurek Wypożyczenie samochodu IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.04, 13:53
        Proszę o info czy przy hotelu Dunes jest wypozyczalnia samochodów i jaka cena?
        Czy warto pożyczyć i przejechać całą wyspę?
        • rozaliap Re: Wypożyczenie samochodu 03.12.04, 14:46
          jest wypożyczalnia w hotelu (choć chyba nigdy nikogo w niej nie widziałam)
          oprócz tego rezydent (w naszym wypadku Neckermann-owy) również dysponuje ofertą
          wypożyczalni.
          Czy warto pożyczyć i objechać - myślę, że tak, choć myśmy tego nie zrobili -
          zabrakło nam i czasu i trochę odwagi... bo drogi bardzo, bardzo różne (metrowej
          głębokości dziury to wręcz standard) a i karaibski styl jazdy pozostawia wiele
          do życzenia, szczególnie wieczorem... ale ponieważ wyspę w 1 dzień spokojnie
          można objechać sądzę, że warto. Należy tylko trochę uważać i mieć oczy na około
          głowy (spotkaliśmy Czechów mieszkających gdzieś na Playa El Aqua, którzy
          zostali na plaży okradzeni dokumentnie i kompletnie - to tak ku przestrodze)
        • Gość: m. Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.devs.futuro.pl 03.12.04, 15:11
          wiesz problem chyba w tym, że tam za bardzo nie ma co oglądać, architektura
          wenezuelska jest kiczowata i zwyczajnie nie wywoluje wiekszych emocji, zabytków
          i cudów natury też tam nie ma, po prostu lezysz w hamaku i popijasz polara, z
          uwagi na to ze przez dwa tygodnie moze Cie to zmeczyc, to zastanow sie nad
          wyjazdem na kontynent, wtedy szansza na zobaczenie czegos fajnego wzrosnie
    • Gość: m. Re: Wenezuela-Margarita IP: *.devs.futuro.pl 02.12.04, 14:11
      bylem na Margaricie 2 dni, tydzień temu (w Juangriego) i były to najsłabsze dni
      z pobytu w Wenezueli. Kupa turystów i miejscowi raczej nakierowani na skubanie
      tychże - dzieci łażące za tobą i proszące o dolara, upierdliwi sprzedawcy
      pamiątek (Juangriego jest mało turystyczne, także tego nie było tam aż tak
      duzo, ale Al Aqua to zupełna porażka).
      Nie wiem jak wyglada sprawa wycieczek stamtąd, ale założe się ze będą spore
      narzuty. Absolutny hit nr 1 to Los Llanos - w Meridzie kupisz ta wycieczkę za
      100 USD w Gravity Tours (w tym jeden dzień raftingu), lepszą ofertą jest chyba
      Arassari Trek za 145 USD, wycieczka trwa 4 dni, all included,
      nr 2 hit to według mnie Andy, przygotuj się na 35 USD za dzień pod warunkiem,
      że kupujesz w Meridzie (Arassari Trek) i wycieczka do Delty Orinoko (co
      najmniej 3 dni) 50 USD za dzień, nalepszy przewodnik to Roger z Sacoroco River
      Tours (kupisz ją w Piacoa/lub Ciudad Boliwar - Posada La Cassita, tam dołożą ci
      około 50 USD prowizji).
      Salto Angel w porównaniu z tamtymi to nic wielkiego, Salto Sapo jest ciekawsze
      (miejscowi mówią, jak wypiją, że s. Angel warto oglądać w porze deszczowej po
      naprawdę dużych opadach, wtedy coś widać, a tak to widzisz mgiełke spadającą z
      wysokości 1 km, ot co).
      Salto Angel trzydniowa wycieczka kupowana w Ciudad Boliwar w Gekko Tours
      kosztowała 220 USD (wylot do Canaimy z Ciudad Bolivar). Weż ze soba alkohol,
      jeśli nie chcesz przeplacać w Canaimie (0,75 rum kosztował tam 4 razy wiecej).
      Nie daj sie robic na Margaricie miejscowym, ktorzy za przewoż gratem beda
      chcieli 20 - 25 tys bolivarów. Po pierwsze targuj się, a po drugie sa taksówki
      Linea Turistica bodajże, która mają nowe samochody z klimą i które za kurs np.
      z Juangriego na lotnisko biorą 15 tys. boliwarów (niezrzeszeni: 20-25 tys). Na
      wyspie 1 USD kosztuje 2.300 boliwarów, w Meridzie możesz dostać 2.400. Na
      lotnisku w Caracas 2.200.
      Zostało mi 50 tys. bolivarów (skutek rozkładania kasy po różnych portfelach na
      wypadek zdarzeń nieprzyjemnych), daj znac gdybyś był zainteresowany.
      m.
      • kreola Bolivary 02.12.04, 23:43
        M.
        jesli chcesz sprzedac bolivary, to ja chetnie kupie. Lece niedlugo do Wenezueli
        (po raz drugi), wiec na poczatek przydadza mi sie, nie bede musiala walczyc na
        lotnisku, choc ostatnio mnie nie oszukali nawet na bolivarka!
        Napisz do mnie na kreola@gazeta.pl lub kreola@pinezka.pl

Pozdrawiam
        k.
    • Gość: gość-rozaliap Re: Wenezuela-Margarita IP: *.gov.pl 03.12.04, 14:52
      ponieważ znów swój post widzę dopiero po zalogowaniu się (może ktoś wie
      dlaczego?) to pozwalam sobie go skopiować dla zinteresowanych:
      jest wypożyczalnia w hotelu (choć chyba nigdy nikogo w niej nie widziałam)
      oprócz tego rezydent (w naszym wypadku Neckermann-owy) również dysponuje ofertą
      wypożyczalni.
      Czy warto pożyczyć i objechać - myślę, że tak, choć myśmy tego nie zrobili -
      zabrakło nam i czasu i trochę odwagi... bo drogi bardzo, bardzo różne (metrowej
      głębokości dziury to wręcz standard) a i karaibski styl jazdy pozostawia wiele
      do życzenia, szczególnie wieczorem... ale ponieważ wyspę w 1 dzień spokojnie
      można objechać sądzę, że warto. Należy tylko trochę uważać i mieć oczy na około
      głowy (spotkaliśmy Czechów mieszkających gdzieś na Playa El Aqua, którzy
      zostali na plaży okradzeni dokumentnie i kompletnie - to tak ku przestrodze)
      Pozdrawiam
      rozaliap

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka