Dodaj do ulubionych

Kto był w Kopenhadze?

IP: 10.129.1.* 29.08.01, 17:38
Szukam wszelkich informacji o Kopenhadze i okolicach. Dokąd można urządzać
jednodniowe wycieczki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ilona Re: Kto był w Kopenhadze? IP: *.aktivist.pl 30.08.01, 10:14
      Kopenhaga jest pięknym, niesamowitym miastem. Wyślij mi maila na
      ilonaniebal@poczta.onet.pl, prześlę Ci mój tekst o Kopenhadze.
      • Gość: darito Re: Kto był w Kopenhadze? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.01, 16:47
        kopenhaga jest cudowna, musisz zobaczyc fontannę Gyfion i ulicę Nyhavn

w najnowszym playboyu jest fajny przewodnik po klubach kopenhaskich,

pzdr

darek
    • mary_z_danii Re: Kto był w Kopenhadze? 30.08.01, 22:08
      Zerknij na:
      http://www.woco.dk/
      po angielsku i dunsku, z kompletna info turystyczna, muzeami, restauracjami,
      klubami etc.
      Polecam nowoczesne Muzeum Sztuki Luisiana tuz na obrzezach miasta,plus wiele
      muzeow w centrum.... no i koniecznie wizyte w Tivoli (wielki park rozrywki i
      kultury w samym centrum, otwarty do polowy wrzesnia).
      Warto sie tez przejechac do Helsingør (ok 50 km od Kopenhagi, swietne
      polaczenia pociagami), ktory jest tak naprawde legendarnym zamkiem Elsinor z
      szekpsirowskiego Hamleta.
      Wspomniany wczesniej przez kogos Nyhavn jest tez warty odwiedzenia ze swoj
      niepowtarzalny klimat i mnostwo barkow, restauracji i kafejek.
      Milego pobytu w Wonderful Copenhagen :)
    • Gość: justa Re: Kto był w Kopenhadze? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.01, 22:57
      byłam w Kopenhadze już z dziesięć, a może i więcej razy- w poniedziałek 27
      sierpnia właśnie wróciłam. Jest to cudne miasto i wiele w nim do zobaczenia,
      ale gdy zobaczysz już wszystkie atrakcje, które proponuje Ci przewodnik to
      polecam przedmieścia, które pokazują prawdziwe oblicze mieszkańców tego
      miasta...Szczerze polecam trasę z Kopenhagi na północ wyspy do miasteczka
      Helsingor, ale nie autostradą tylko twz. Stradnvej (samochodem) to jest droga
      nad samym morzem, niezwykle malownicza, a i Helsingor (czyli po polsku Elsynor,
      tam jest zamek, na którym rozgrywa się akca Hamleta) jest jak z bajki. Jak z
      bajki jets również Dragor, to jest stara wioska rybacka połozona za lotniskiem
      kopenhaskim...a wogóle to jest tam tyle do zobaczenia!!! jak chcesz więcej
      info. to justa77@wp.pl
      • Gość: justa Re: Kto był w Kopenhadze? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.01, 23:02
        a i jeszcze jedno - Tivoli w przeciweństwie do wcześniejszego rozmówcy nie
        polecam (chyba że lubisz chmarę ludzie w wesołym misteczku, poza tym drogo), a
        Luisianę tak, ale jest tam również drogo, no i przede wsztstkim trzeba tam z
        Kopenhagi dojechać (miejscowość Humlebek). Poza tym szczerze polecam zabranie
        ze sobą roweru, najtańszy środek lokomocji, z którego korzystają wszyscy, a
        komunikacja kolejowa jest niemożebnie droga!
        • Gość: Blanka Re: Kto był w Kopenhadze? IP: 195.187.57.* 27.09.01, 17:00
          do tego dolaczylabym jeszcze Klampenborg!
    • Gość: justa Re: Kto był w Kopenhadze? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.01, 23:03
      byłam w Kopenhadze już z dziesięć, a może i więcej razy- w poniedziałek 27
      sierpnia właśnie wróciłam. Jest to cudne miasto i wiele w nim do zobaczenia,
      ale gdy zobaczysz już wszystkie atrakcje, które proponuje Ci przewodnik to
      polecam przedmieścia, które pokazują prawdziwe oblicze mieszkańców tego
      miasta...Szczerze polecam trasę z Kopenhagi na północ wyspy do miasteczka
      Helsingor, ale nie autostradą tylko twz. Stradnvej (samochodem) to jest droga
      nad samym morzem, niezwykle malownicza, a i Helsingor (czyli po polsku Elsynor,
      tam jest zamek, na którym rozgrywa się akca Hamleta) jest jak z bajki. Jak z
      bajki jets również Dragor, to jest stara wioska rybacka połozona za lotniskiem
      kopenhaskim...a wogóle to jest tam tyle do zobaczenia!!! jak chcesz więcej
      info. to justa77@wp.pl
    • Gość: Gregor Re: Kto był w Kopenhadze? IP: *.pub.pl 04.09.01, 15:41
      Ja byłem w Kopenhadze przez 7 dni sierpnia br. Piękne europejskie miasto,
      nowoczesne, świetnie zorganizowane, mili i sympatyczni ludzie, luz i tolerancja.
      Życzę każdemu by mógł odwiedzić to miasto i prześliczne miasteczka na wyspach
      duńskich. Cudowny kraj, cudownych ludzi. No i te najlepsze piwo na świecie -
      Carlsberg (polecam zwiedzanie browaru z bezpłatną degustacją) i Tuborg
      (oczywiście bezalkoholowe??!!). Nigdy dotąd nie wypocząłem tak dobrze i
      komfortowo jak na Fionii (jedna z wysp). Wspaniałe świetnie oznakowane drogi i
      kulturalni kierowcy.
    • Gość: eskimora Re: Kto był w Kopenhadze? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.09.01, 21:52
      Moi Drodzy, byłam już w każdym, dosłownie w każdym muzeum w Kopenhadze, w
      każdym pałacyku, zameczku, itd. I z ostatnich eskapad najbardziej utkwiło mi
      Muzeum Erotyki - jest tam naprawde wszystko, bez jakiejkolwiek cenzury. Ale
      trzeba naprawde czuc sie na silach, zeby to ogladac. Raz w zyciu mi wystarczy.
      To miasto jest piekne. Szczególnie piwko z 12,7% alkoholu ;))
    • Gość: gosia Re: Kto był w Kopenhadze? IP: 193.227.223.* 27.09.01, 18:51
      jezeli lubisz ciekawe klimaty, to polecam Christianie. Jest to jedyne miejsce w
      Kopenhadze, gdzie zazadzaja mlodzi ludzie, ktorzy tam mieszkaja. Jest to
      autonomiczna "dzielnica". Miejsce bardzo spokojne, kolorowe i b wesole.
      Mozna tam isc bez zadnych obaw. Jest tam specjalny bazar dla turystow, gdzie
      mozna kupic ciekawe wyroby mieszkancow /nawet lekkie ziolka/.
      • Gość: Jo Re: Kto był w Kopenhadze? IP: *.server.ntl.com 10.10.01, 19:26
        Mieszkam w Kopenhadze i sluze pomoca w zwiedzaniu:)
        Szczegolnie zwiedzaniu tego czego turysta tam przebywajacy nie zobaczy i sam
        nie znajdzie.
        jowita_nielsen@hotmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka