IP: 61.149.93.* 05.06.05, 05:21
majtaj
moze ktos z rodakow akurat znajduje sie w pekinie gdyz troche samotnie sie
czuje,a wyszlo tak ze wyladowalem tu sam.Chetnie dolacze sie do jakiejs grupy
albo ja stworze z innym vagabondem.bede tu jeszcze przez pare dni,pozniej
wyjazd do zongzou,loujoung i xian w piatek,pozniej gdzie chcei poniosa.czekam
na rychla odpowiedz
pozdro mors
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Re: peking dla samotnych IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.05, 10:46
      moj drogi tomku, nikt nie jest ci w stanie pomoc.. Jezeli ty sie czujesz
      samotny w pekinie to powinienes sie zastanowic, czy naprawde podrozowanie po
      swiecie jest dla ciebie..
      Samotnie sie czuc w pekinie???
      jestes murzynem? massz 200 kg i garb na plecach? chodzisz o kulach?
      A moze po prostu nie znasz angielskiego w stopniu chociaz podstawowym?
      Nic nie rozumiem..
      Jedno jest pewne - nigdzie na swiecie nie zawiera sie tak szybko znajomosci jak
      w chinach, a w pekinie szczegolnie. Wybierz sie po prostu na Tien An Men
      wieczorem - mlodzi ludzie sie sami na ciebie rzuca..
      pozdrawiam
      janusz
      • Gość: mors Re: peking dla samotnych IP: 60.194.87.* 06.06.05, 23:01
        januszku
        mowie biegle w 4 jezykach,konczylem goldsmith univesity w londynie takze na
        barak znajomosci angielskiego nie moge narzekac.jezeli jestes zaznajomiony z
        obecna tu mentalnoscia to chyba zdajesz sobie sprawe z daleko idacej tu
        rezerwacji chinczykow w stosuku do obcokrajowcow.Oczywiscie niemcy jak wszedzie
        na swieci sa bardzo towarzyscy i pomocni ale moze zle zrozumiales moj post gdyz
        nie szukam towarzystwa do wypicia kawy i zjedzenia ciastka lecz na jakies
        dalsze wyprawy.Cienko tu z jakimikolwiek biuramni podrozy ktore by mialy jakies
        glebsze rozeznanie w topografi tego kraju ale moze juz za pare dni bede w
        szanghaju i bedziesz mial okazje zauroczyc mnie swoja erudycja.
        A na przyszlosc zachowaj tego typu uwagi dla siebie bo jezeli masz czas na
        wypisywanie takich serow to widocznie nudzi ci sie w tym biurze podrozy.
        A moze zaoferujesz pokuj za 50$
        • Gość: janusz Re: peking dla samotnych IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.05, 08:31
          no i o co sie zloscisz? Przeciez sam napisales. ze sie czujesz samotnie w
          pekinie... Poza tym mamy jak widac inne zdanie na temat stosunku chinczykow do
          obcokrajowcow (zwroc uwage, ze ja pisalem o mlodych ludziach..)
          Nie bedziesz mial okazji zauroczyc mnie swoja obecnoscia w szanghaju bo ja
          obecnie jestem w domu w niemczech w przerwie miedzy kolejnymi zleceniami i
          wracam do chin dopiero poznym latem.
          jak widac ukonczenie goldsmith uniwersity in london i znajomosc 4 jezykow nie
          jest rownoznaczna z inteligencja co wynika z reszty twojego postu.
          Mimo tego zycze ci przyjemnego pobytu w chinach
          pozdrawiam
          janusz
          • Gość: Kaktus Re: peking dla samotnych IP: 62.190.106.* 07.06.05, 13:05
            podsumowanie: gdzie Polaków dwóch tam kłótnia i obrzucanie się mięsem
            będzie.... no jakiś szał, ludzie wyluzujcie trochę!

Właśnie wróciłem z Pekinowa - Polaka ani jednego nie spotkałem, choć spałem w
            dwóch róznych hostelach, masa Brytyjczyków i innych ludów z południa Europy,
            ale Słowian ni hu hu

Powodzenia w podrózy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka