dora1 04.07.05, 21:12 Czy ktoś był może w tym hotelu z Eximem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Cleopatre w Sousse IP: *.pro-internet.pl 06.07.05, 00:13 Witam! Byłam w tym hotelu we wrześniu 2002 roku. Hotel znajduje się bezpośrednio przy głównej ulicy, więc wieczorem słychać było kakafonię dzwięków. Ja na szczeście trafiłam do pokoju od strony tzw. basenu, ale ludzie mieszkający " od ulicy " okropnie narzekali. Wtedy jedno skrzydło było budowane bądź remontowane. Od rana słychać więc było betoniarki, młoty itp. Pokoje małe, kiepsko wyposażone z małżeńskim łożkiem i balkonikiem gdzie z trudem mieściły się 2 krzesełka. Przez 2 tygodnie nie miałam światła w łazience , pomimo codziennych zgłoszeń do obsługi hotelu. Wówczas prowadziła go rodzinka - tatuś i 3 synów, którzy raczej zainteresowani byli imprezkami i poznawaniem dziewczyn z Polski, niż hotelem. Jesli chodzi o posiłki to były raczej monotonne i niezbyt smaczne. Do plaży stosunkowo daleko - ok. 500m i dojście do niej niezbyt ciekawe- zaniedbaną uliczką , po drodze dzikie wysypiska śmieci i rowy , gdzie spuszczano kanalizę. Plaża nieurządzona, i również raczej rzadko sprzątana. Basen wielkości większego oczka wodnego. Dodatkowo jeszcze rezydent Timur ( ponoć syn właściciela Eximu ) kompletnie się nami nie interesował - nawet w przypadku choroby - lekarza wezwał po 12 godz. od zgłoszenia. A teraz może coś pozytywnego - w hotelu znajduje się bardzo fajnie urządzony bar, gdzie można wieczorkiem potańczyć. Być może od tamtego czasu wiele się zmieniło w tym hotelu, ale jeśli masz możliwość wyboru, to doradzałabym inny hotel, a tych tam nie brakuje - szczególnie w Port el Kantui - które jest zdecydowanie przyjemniejsze niż Sousse. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dora1 Re: Cleopatre w Sousse 06.07.05, 01:55 Dziękuję bardzo za informacje.Nie ukrywam że myślałam o tym hotelu bo ma atrakcyjną cenę,ale po tym co mi napisałaś to nie wiem czy nie zrezygnować z Tunezji na korzysć Turcji.Tam byłam i podobało mi się... :) Odpowiedz Link Zgłoś