Gość: ja IP: 212.182.32.* 19.10.02, 12:11 Ile kosztuje i z jakiego portu są promy do Larvika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elka Re: Prom do Norwegii(larvik) IP: *.wszins.tychy.pl 23.10.02, 13:07 Z Polski nie ma. Nie lepiej z Gdańska lub Świnouścia do Szwecji i stamtąd samochodem dalej na Norwegię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Prom do Norwegii (Larvik)... IP: 195.117.159.* 23.10.02, 13:45 Gość portalu: Elka napisał(a): > Z Polski nie ma. Nie lepiej z Gdańska lub Świnouścia do Szwecji i stamtąd > samochodem dalej na Norwegię? Popieram Cię, Elu. Lepiej. Są jeszcze promy z pięknej Gdyni do Szwecji. Potem radzę ominąć Oslo przy pomocy promu Moss - Horten (ok. 60 km od Larviku). Pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Prom do Norwegii (Larvik)... IP: *.ipartners.pl 23.10.02, 14:18 Oslo można też ominąc nowym tunelem pod Oslofjorden w Drobak. Niezapomniane wrażenia... Zdrówka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poTomek A dla czego wszyscy.. IP: wox:* / 170.205.220.* 24.10.02, 12:16 proponuja tak zawziecie omojanie Osla? To tez piekne miasto, taka fajna typowo skandynawska stolica...mala i przejrzysta. Jedyne co to placi sie za wjazd do centrum. Ominac sie nie da ;))) A i uwazac trzeba aby przez pomylke nie wyjechac ze strefy zaplaconej ...bo kasuja ponownie ..choc ma sie juz kupiona winietke. Powyzej wspomniane tunele TEZ SA PLATNE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: A dla czego wszyscy.. IP: *.ipartners.pl 24.10.02, 12:22 Hej :o) zależy, co kto lubi. Jedni chcą zwiedzać miasta, inni wolą inne atrakcje. Ja tam Oslo lubię, mimo tej drożyzny, fakt, jest miłe i przyjemne. Ale jak ktoś chce je ominąć, to podajemy propozycje. No chyba jak ktoś jedzie do Norwegii, to jest przygotowany finansowo, bo tam się płaci za wszystko i to najdrożej w Europie :o) Zdrówka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poTomek Re: A dla czego wszyscy.. IP: wox:* / 170.205.220.* 24.10.02, 12:29 No jasne ze sa ludziska nie lubiacy miast. ( Ja tez;)) Do Norwegii jedzie sie wlasnie aby poogladac nieskarzona nature... Mimo wszystko taki nawet bez przystankowy przejazd przez Oslo jest naprawde do zniesienia ..(Finansowo tez) . W koncu to stolica kraju ktory zwiedzamy. Po stronie Szwedzkiej nie dotarlem jeszcze do Sztokholmu (pomimo 7 pobytow) i bardzo mnie to deprymuje ;))) Pozdrawiam rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: A dla czego wszyscy.. IP: *.ipartners.pl 24.10.02, 14:16 Hej :o) Żałuj Stockholm jest też całkiem, całkiem, choć większy. Zajrzyj na nasze wycieczki samochodowe :o) Zdrówka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Prom do Norwegii ( Larvik) IP: *.ipartners.pl 23.10.02, 13:18 Hej ja :o) do Larvik pływa na pewno prom z Danii - Frederikshavn www.colorline.no/servlets/page?section=1052 ale cen nie znam, dowiedz się u źródła... Zdrówka :o) Odpowiedz Link Zgłoś