Dodaj do ulubionych

Ile zarabia rezydent?

13.11.02, 09:31
Mam okazję podjąć taką pracę w niedługim czasie i nie mam pojęcia jaką sumę
wymienić przy ostatnim etapie rekrutacji. Czy ktoś mi może pomóc?
Z góry dziękuję.

Obserwuj wątek
    • Gość: graza Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.pl 14.11.02, 12:57
      Raczej nie licz na kokosy, mowie oczywiscie o oficjalnej pensji. Na poczatek
      pewnie ok 1100zl. Pracodawcy zakladaja, ze glownym wynagrodzeniem jest to o co
      sama sie zatroszczysz na miejscu, czyli przerozne prowizje, oficjalne i
      nieoficjalne. Na pewno bedzie to drugie tyle, chociaz na ogol duzo, duzo wiecej
    • Gość: Ilona Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 19:48
      A jeśli możesz,to napisz coś więcej o tej rekrutacji-jaka firma i jak się
      załapać.Co należy,a czego nie, bo też byłabym zainteresowana taką pracą.
      Z góry dziękuję!
      • Gość: Master Of Puppets Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.02, 21:02
        Zapomij ze ci pomoze. My polacy nie pomagamy sobie nawzajem - mysli -jeszcze
        jej/jemu zgarniesz prace. Nie liczylbym na odpowiedz. To jest Polska
        • Gość: Ilona Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.02, 13:21
          Gość portalu: Master Of Puppets napisał(a):

> Zapomij ze ci pomoze. My polacy nie pomagamy sobie nawzajem - mysli -jeszcze
          > jej/jemu zgarniesz prace. Nie liczylbym na odpowiedz. To jest Polska

No cóż, to przykre, ale masz rację!
    • Gość: MASTER Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.acn.pl 22.11.02, 16:45
      DUZO
      • Gość: Munia Re: Ile zarabia rezydent? IP: 217.55.22.* 24.11.02, 11:41
        Zalezy to od firmy i generalna zasada jest taka, ze im mniejsza firma tym
        lepsze zarobki. Najgorzej (ale nie znaczy to, ze zle) placa najwieksze swiatowe
        koncerny, ale spokojnie mozna liczyc na min. dwukrotnosc sredniej krajowej.
        • Gość: Rezydent Re: Ile zarabia rezydent? IP: 62.139.27.* 25.11.02, 13:39
          Gość portalu: Munia napisał:

> Zalezy to od firmy i generalna zasada jest taka, ze im mniejsza firma tym
          > lepsze zarobki. Najgorzej (ale nie znaczy to, ze zle) placa najwieksze
          swiatowe
          >
          > koncerny, ale spokojnie mozna liczyc na min. dwukrotnosc sredniej krajowej.

To wcale ni jest taka pewna zasada...nie zapominaj o roznych innych aspektach:
          duze firmy najczesciej daja ci samochod, telefon, hotel z jedzeniem dwa razy
          dziennie, a w malych: masz kase (albo i nie masz jak firma jest ZBYT mala) i
          rob co chcesz.

Pozdrawiam
          • Gość: Adam Re: Ile zarabia rezydent? IP: 217.29.140.* 26.11.02, 22:20
            Moze jakis rezydent wypowie sie na temat swoich zarobkow... a moze juz tu jakis
            jest ?
            • Gość: Ilona Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 17:06
              ...no właśnie - może tak jakieś konkrety?
              • Gość: Rezydent Re: Ile zarabia rezydent? IP: 81.10.13.* 29.11.02, 18:33
                Buahahahaha!

Ludzie, nie zartujcie sobie! Jasne ze sa tytaj rezydenci, wszyscy sledzimy
                takie fora jak gazeta.pl. Ale od razu rozmawiac o pieniadzach???
                Wejscie na ten rynek jast trudne, wyjsc z niego szczegolnie w polskich firmach
                jest za latwo...
                My mamy prace i sie z tego cieszymy.

Szczerze mowiac nie robilbym teraz zadnego kursu. Szansa na prac jest chyba
                wieksza w innych branzach.

Ale ... powodzenia!
    • Gość: piter Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 05.12.02, 16:19
      ile zarabia? to pytanie nie jest adekwatne do kłopotów jakie firma w której
      pracujesz ci dostarczy,np jezeli masz dobra kase to masz duzo problemów
      mniejsza kasa to mniej problemów ale spisz spokojnie i nie podskakujesz na
      dzwiek swojego telefonu czy przypadkiem cos sie pani Zosi nie stało!Jest to
      praca bardzo ciezka wbrew pozorom ale jak nie pracujesz z biurem krzakiem a
      wiele jest takich w Polsce!!!!! to śpisz spokojnie!
      mimo wszystko badz dzielna i staraj sie o prace bo warto jak jakies szczegóły
      jeszcze chcesz to wal !!! pozdrawiam
      • Gość: Ilona Do piter IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 18:02
        Gość portalu: piter napisał(a):

> ile zarabia? to pytanie nie jest adekwatne do kłopotów jakie firma w której
        > pracujesz ci dostarczy,np jezeli masz dobra kase to masz duzo problemów
        > mniejsza kasa to mniej problemów ale spisz spokojnie i nie podskakujesz na
        > dzwiek swojego telefonu czy przypadkiem cos sie pani Zosi nie stało!Jest to
        > praca bardzo ciezka wbrew pozorom ale jak nie pracujesz z biurem krzakiem a
        > wiele jest takich w Polsce!!!!! to śpisz spokojnie!
        > mimo wszystko badz dzielna i staraj sie o prace bo warto jak jakies szczegóły
        > jeszcze chcesz to wal !!! pozdrawiam

To moze mi mozesz cos poradzic,bo chcialabym pracowac w tym zawodzie-mam juz
        pewne doswiadczenie,a takze papiery i kwalifikacje.Wiem jednak,ze kiedys Ving i
        Scan Holiday organizowali takie specjalne kursy,ale juz ich nie mają-czy to cos
        w ogole daje,te kursy, no i teraz gdzie je zrobic,bo mam "tylko" kurs pilota
        wycieczek.Wiem,że ogólnie trudno jest sie dostać na ten rynek,bo juz próbowałam
        i zrobiono mnie w "konia",ale sie nie poddaje...Może jakaś rada?
        Z góry dziękuję!
        Ilona
    • hooda Re: Ile zarabia rezydent? 10.12.02, 08:25
      To ja, założycielka wątku.
      Urażonych przepraszam, że wcześniej nie odpowiedziałam ale byłam na Szkole
      Pilotów. Wróciłam dopiero kilka dni temu i było super.
      Mam ofertę pracy i jestem strasznie zadowolona. Co do zarobków, to faktycznie
      stała pensja jest mała, do tego dochodzą prowizje, jeśli się oczywiście uda
      sprzedać dużo wycieczek. Nie wiem jak to będzie wyglądać w praktyce.
      Ale trzeba także wziąć pod uwagę to, że firma opłaca zakwaterowanie, można
      żywić się w hotelach, korzysta się z służbowego samochodu, tak więc można
      zaoszczędzić relatywnie dużo pieniędzy.
      Sorry ale nie mogę teraz, tak natychmiast walnąć nazwę firmy, mogę za to
      poradzić wam studiowanie ogłoszeń w poniedziałkowej Gazecie Wyborczej przez
      najbliższe 2 miesiące bo będzie organizowana następna szkoła pilotów.
      Pozdrawiam
      Życzliwa:-)
      • Gość: Rezydent Re: Ile zarabia rezydent? IP: 62.139.27.* 10.12.02, 12:16
        hooda napisała:

> To ja, założycielka wątku.
        > Urażonych przepraszam, że wcześniej nie odpowiedziałam ale byłam na Szkole
        > Pilotów. Wróciłam dopiero kilka dni temu i było super.
        > Mam ofertę pracy i jestem strasznie zadowolona. Co do zarobków, to faktycznie
        > stała pensja jest mała, do tego dochodzą prowizje, jeśli się oczywiście uda
        > sprzedać dużo wycieczek. Nie wiem jak to będzie wyglądać w praktyce.
        > Ale trzeba także wziąć pod uwagę to, że firma opłaca zakwaterowanie, można
        > żywić się w hotelach, korzysta się z służbowego samochodu, tak więc można
        > zaoszczędzić relatywnie dużo pieniędzy.
        > Sorry ale nie mogę teraz, tak natychmiast walnąć nazwę firmy, mogę za to
        > poradzić wam studiowanie ogłoszeń w poniedziałkowej Gazecie Wyborczej przez
        > najbliższe 2 miesiące bo będzie organizowana następna szkoła pilotów.
        > Pozdrawiam
        > Życzliwa:-)

Czyzby pewien Dunczyk chcial powrocic na polski rynek????
        Juz raz to przezylismy.... Niektorzy ledwo przezyli...
        Mam nadzieje ze firma z niemieckiej strefy jezykowej.
        Jesli nie, to chyba zainteresowani, znajacy branze ,wiedza o kogo chodzi...
        Powiedz tylko czy zaproponowali prace wielu ludziom?
        Powodzenia
        :)
      • Gość: ilona Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.02, 16:43
        hooda napisała:

> To ja, założycielka wątku.
        > Urażonych przepraszam, że wcześniej nie odpowiedziałam ale byłam na Szkole
        > Pilotów. Wróciłam dopiero kilka dni temu i było super.
        > Mam ofertę pracy i jestem strasznie zadowolona. Co do zarobków, to faktycznie
        > stała pensja jest mała, do tego dochodzą prowizje, jeśli się oczywiście uda
        > sprzedać dużo wycieczek. Nie wiem jak to będzie wyglądać w praktyce.
        > Ale trzeba także wziąć pod uwagę to, że firma opłaca zakwaterowanie, można
        > żywić się w hotelach, korzysta się z służbowego samochodu, tak więc można
        > zaoszczędzić relatywnie dużo pieniędzy.
        > Sorry ale nie mogę teraz, tak natychmiast walnąć nazwę firmy, mogę za to
        > poradzić wam studiowanie ogłoszeń w poniedziałkowej Gazecie Wyborczej przez
        > najbliższe 2 miesiące bo będzie organizowana następna szkoła pilotów.
        > Pozdrawiam
        > Życzliwa:-)

Tzn. byłas na kursie pilota czy rezydenta?
        jeśli to drugie, to napisz więcej, bo szukam takiego kursu, bo "pilota" już mam.
        A nazwę firmy, w której kurs robiłaś to chyba możesz podać-bedzie łatwiej
        szukać w gazecie :-)))
        • Gość: Qmpel Re: Ile zarabia rezydent? IP: 62.139.27.* 10.12.02, 16:47
          Ludzie!

To nie sa zadne kursy tylko szkolenia poszczegolnych firm!
          Tak jak w kazdym przedsiebiorstwie takze w tej braznzy musice poznac firme
          i "styl" jej dzialania.
          Zadnych uprawnien to nie daje.

Pozdro
        • hooda Re: Ile zarabia rezydent? 11.12.02, 08:49
          To było 2 w 1 bo taka też będzie praca - pilota wycieczek i rezydenta.
          A co do nazwy firmy, napisz do mnie w styczniu:-) na emaila GW.
          PS Znasz biegle angielski?
          • Gość: Ilona Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 22:55
            hooda napisała:

> To było 2 w 1 bo taka też będzie praca - pilota wycieczek i rezydenta.
            > A co do nazwy firmy, napisz do mnie w styczniu:-) na emaila GW.
            > PS Znasz biegle angielski?
            Yes,of'course!
            Czekam więc na wieści od ciebie w styczniu-mam nadzieje,że będziesz mogła wtedy
            coś wiecej napisac o przebiegu Twej 'kariery'-życze powodzenia!
            A tak na marginesie-to ktoś powyzej napisał o szkoleniach w danej firmie.
            Oczywiście,że robi sie takie szkolenia-trudno aby ich nie było, ale wiem tez,
            że oprócz tego też były takie kursy-a wiadomo im wiecej "papierków" i
            doświadczeń-tym lepiej!
            Good Night!
      • Gość: wiesiek Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.media4.pl 15.12.02, 16:49
        Ostanio miałem doczynienia z rezydentem w Egipcie co sprzedawał wycieczki o 100
        % droższe od tych samych kupionych na mieście. Jak widać można się przy tym
        nieżle obłowić. Ja niestety nie dałem mu zarobić bo,skorzystałem z konkurencji.
        Był z tego cholernie nie zadowolony. Jak będziesz robić tak jak on to wkrótce
        na wycieczki będzie jeździł tylko rezydent.
        • Gość: maciek Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.client.attbi.com 15.12.02, 17:09
          Klientow jej nie zabraknie bo ogromna wiekszosc Polakow nie mowi w zadnym obcym
          jezyku wiec nie sa w stanie nic sobie zalatwic sami.
    • hooda Dla zainteresowanych - wczorajsza GW 17.12.02, 08:19
      Zastrzegam, że to nie jest mój pracodawca ale podaję link
      www2.gazeta.pl/praca/100,22550,8486941,PRACA_FINDERY.html?powrot=%2Fpraca%2F1180032%2C22550%2C0%2CPraca_Findery%2C1175816.html
    • Gość: fil Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.chello.pl 28.12.02, 18:39
      Tyle co prezydent bo to prawie to samo
    • Gość: k Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.dsl.siol.net 06.01.03, 18:31
      wrocilam wlasnie z Egiptu,gdzie kolezanka jest rezydentem.Konkretnie zarabia
      500$/m-ac do tego ma darmowe jedzenie oraz apartament.Nie wiem czy ona jest
      wyjatkiem,ale wymagali od niej doswiadczenia-ktore ma razem ze szkola
      • Gość: Ilona Re: Ile zarabia rezydent? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 10:38
        A możesz podać nazwe firmy,w której pracuje?
        No i tą szkołę która skończyła,że ma to doświadczenie.
        Co od niej wymagano,jak ją przyjmowali do pracy-wiesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka