Gość: Edy IP: *.rmf.pl 18.11.02, 10:04 Ktos byl w Slowenii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bah7 Re: Slowenia... IP: 213.192.80.* 18.11.02, 11:39 Coś taki ciekaw ? www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=19&w=2629251&a=2798327 Pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edy Re: Slowenia... IP: *.rmf.pl 18.11.02, 11:55 Wielkie dzieki!!!!!!!!!!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Slowenia... IP: *.ae.krakow.pl 20.11.02, 15:17 Heja! Byłem tam dawno, jednak mogę polecić kilka miejsc.Najlepsze to Skoczjanskie Jame czyli największe krasy-jaskine w Europie. W jednej komorze jest taki motyw, że kopara opada!!!! Na 15-20 metrów wysoka a z góry spada wodospad(dla Indiego to pestka ;-) .Wyjście też jest niesamowite!Jet jeszcze jedna grupa jaskin zwie sie Postolinja (czy jakoś tak z pamięci piszę) ale nie jest tak dzika jak Skoczjanska za to podświetlana w wielu kolorach(dobra dla dzieci) + jedzie się wagonikami. Ljubljana też jest w dechę. Nieduża i bardzo sympatyczna.Kawiarenki tam... Jeśli chcesz poplażować w Słowenii to nie licz na to. Nie maja plaż a tylko nabrzeże portowe(w Koprze).Dobra opcja to plażować w Umagu(Chorwacja) i robić wypady do Słowenii(nawet na zakupy-taniej). A Sloweńcy to najsympatyczniejsi ludzie pod słońcem znający języki i bywali w świecie.To także podróżnicy:jest ich tylko około 2 mln. a spotykałem wielu w moich podróżach. Języki są podobne więc z dogadaniem się nie ma problemu. To piękny kraj sam pojadę tam kiedyś znowu. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edy Re: Slowenia... IP: *.rmf.pl 21.11.02, 10:30 Wlasciwie nie ciekawia mnie jaskinie, gory i miasta, chce plazowac!! Nie da sie w Slowenii??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Slowenia... IP: *.ae.krakow.pl 21.11.02, 23:16 Gość portalu: Edy napisał(a): Wlasciwie nie ciekawia mnie jaskinie, gory i miasta, chce plazowac!! Nie da sie w Slowenii??? No raczej nie...do plażowania świetna jest Chorwacja. Nie tak duzo turystów jak we Włoszech tyle, że ceny są naprawdę wysokie(produkty spożywcze).Aha kamieniste plaże a w najlepszym wypadku żwirowe ale za to jaka woda!!! Fajowe miejsce to Istria a dokładnie miejscowość Rabac(jak to niektorzy mówią "urokliwe" zakątko), fajnie jest też na wyspie Krk(w ogóle wyspy to dobra opcja) warto zawinąć się także gdziś w pobliżu Dubrownika(by go zobaczyć). Jak znudzici się plażowanie(a znudzisz się) to proponuję Plitvickie Jeziera na jeden, dwa dni - naprawde warto zobaczyć...lazurowe rzeki, jeziora,wodospady...mniam. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Słowenia... czemu nie Bośnia i Hercegowina ?.. IP: 213.192.80.* 22.11.02, 09:27 Chcesz plażować nad morzem ? Może lepiej w BiH, gdzie jest 1 plaża, a w SLO jest aż 47 km adriatyckiego wybrzeża Istrii i kilka plaż, więc... głowa Cię będzie boleć od myślenia, którą wybrać... :) 1. Koper - port handlowy z brudną plażą nad Koprskim Zalivem; 2. Ankaran - kurort z małą kamienistą plażą; 3. Izola - port rybacki z 2 plażami miejskimi i trawnikiem nad Simonovym Zalivem 4. Strunjan - uzdrowisko z plażą i krytym basenem z morską wodą; 5. Piran - zabytek z ładną, ale zatłoczoną plażą Fiesa oraz kilkoma plażami naturystycznymi (w kierunku Strunjana); 6. Portoroż - centrum rozrywkowe z piaszczystymi plażami nad Piranskim Zalivem; 7. Sećovlje - można się opalić przy zwiedzaniu salin... Polecam !!! Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edy Re: Słowenia... czemu nie Bośnia i Hercegowina ?. IP: *.rmf.pl 22.11.02, 09:57 Dziek iza info. chorwacje zwiedzilam, plazowalm tam pare wakacji z rzedu, dlatego cche odmiany. Bah- wlasnei myslalam o Portorozie. tam poodbn osa fajne piaszczyste plaze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Słowenia... może być Port Róż... IP: 195.117.159.* 22.11.02, 11:53 Oj, Edy(to?) ! Żeby dojść, o czym sobie właśnie pomyślała kobietka musiały minąć 4 dni... No i jak tu im dogodzić ?... {:-o))) Odmiana będzie na pewno, szczególnie jeśli nie ograniczysz się tylko do plaż, ale będzie Ci towarzyszył fajny przewodnik, który pokaże Ci wiele atrakcji całego regionu Primorska - "Miniaturowej Europy". Tutaj masz trochę info o Portorożu (o plażach też): www.portoroz.si/prvastran/main_eng.htm I jeszcze fotki : www.slo-istra.com/portoroz/eng.asp Plaże są płatne, a mniej tłoczna jest prywatna plaża naprzeciwko Hotelu "Metropol". Choć chyba sympatyczniejsze są te za Puntą w Piranie, o których wspomniałem poprzednio... Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edy(ta) Re: Słowenia... czemu nie Bośnia i Hercegowina ?. IP: *.rmf.pl 22.11.02, 16:21 Bo o Portorozie dowiedzialm sie wczoraj -po wejsci uan milion stron internetowych. DZIEKI za info i linki! pzdrEdyta Odpowiedz Link Zgłoś