Dodaj do ulubionych

Chetni na podroz do Chin ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:07
Szukam chetnych na podroz do Chin pociagiem z Moskwy do Pekinu, powrot po
zwiedzeniu Chin samolotem z dowolnego miasta. Ok 4-6 tygodni, termin i ilosci
dni do ustalenia.
Ja 40 letni facet, zwiedzilem ponad 30 panstw, znam biegle angielski i kilka
innych, ugodowy, tolerancyjny itp.
Jacys chetni - ZAPRASZAM
Obserwuj wątek
    • microtune Re: Chetni na podroz do Chin ? 27.05.06, 07:51
      w przyszlym roku chetnie, w tym indonezja... chociaz nie wiem jeszcze jak sie
      plany potocza bo wiadomosci stamtad nie nastrajaja optymistycznie, a kiedy
      dokladnie jedziesz? napisz cos wiecej, u mnie sporo zalezy od daty wyjazdu
      • Gość: darek Re: Chetni na podroz do Chin ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:46
        Hi,terminu jeszcze nie ustalilem, ale mysle o wrzesniu tego roku
    • besir1 Re: Chetni na podroz do Chin ? 28.05.06, 08:22
      chetnie, ale w odwrotnym kierunku. 2 Sierpnia wylatuje z Australii do Wietnamu
      i stamtad zamierzam juz naziemnie dostac sie do Polski. Jedna opcja jest pociag
      z Pekinu, ale wolalbym raczej jechac przez Kazachstan ( niestety jeszcze nie
      mam informacji na temat tego, czy to w ogole mozliwe obecnie). Jesli bierzesz
      pod uwage opcje naziemna do Polski, a nie z Polski - odezwij sie!
    • Gość: Tomek Re: Chetni na podroz do Chin ? IP: *.icpnet.pl 04.06.06, 01:11
      Darek, czy zdajesz sobie sprawę , że podróż koleja transyberyjską z Moskwy do Pekinu zabiera ok 6 dni i nocy? Tydzień z głowy.Jeśli nie ogranicza Cie czas urlopu i pieniadze to ok. Podobno to niezła atrakcja. Także o tym myślałem ale Chiny we wrześniu sa dla mnie bardziej interesujace. Z tego powodu raczej wybiore lot do Pekinu i z powrotem , a cały urlop poświęce na Chiny. Czy wiesz już , co chciałbys zobaczyć ? Jakie miejsca zwiedzić? Mniej wiecej wiem gdzie chce byc ale odległości miedzy tymi miejscami sa dość duże.
      Pozdrawiam i życzę miłej, pełnej wrażeń podróży.
      Tomek
      • Gość: Darek Re: Chetni na podroz do Chin ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:14
        Hi Tomek, jestem w dobrej sytuacji bo ani czas ani pieniadze mnie nie
        ograniczaja. Do Chin mmoge wyjechac juz w sierpniu, ale takze we wrzesniu czy w
        innym terminie - jestem gotowy na wyjazd w kazdy dzien. Mniej wiecej mam maly
        plan zwiedzania Chin ale jestem otwarty na wszystkie poropozycje. Szukam
        chetnych na podroz, pozdrawiam.
        • Gość: Tomek Re: Chetni na podroz do Chin ? IP: *.icpnet.pl 20.07.06, 23:49
          Cześć Darek! Przepraszam za brak odpowiedzi. Lecę , a właściwie lecimy z Anią do Chin 9 września, a wracamy 3 października. Jeśli wciąż szukasz chętnych to napisz do mnie bezpośrednio:
          nowytomek@o2.pl
          Mamy plan podróży. Pozdrawiam.
          Tomek
          PS
          Wychodzi na to , że najtańsze bilety lotnicze do Chin oferuje aerofłot
    • belgrade Re: Chetni na podroz do Chin ? 14.06.06, 16:37
      Hej! Ja z mężem planuję wyjazd do Chin i też szukamy chętnych, a najlepiej
      osób, które mają tak jak ty doświadczenie w odległych podróżach. Ograniczają
      nas trochę terminy (musi to być sierpnień). Wstępnie zarezerwowaliśmy bilety
      lotnicze z warszawy do pekinu (7.08) i powrotny z Szanghaju do warszawy
      (23.08). W tym czasie chcemy zwiedzić jak najwięćej tego kraju, wszystko na
      włąsną rękę. Jesteśmy przygotowani na trudy podróży, przejazdy pociągami etc.
      Mamy po 30 lat.
      belgrade@gazeta.pl
      • Gość: Darek Re: Chetni na podroz do Chin ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 13:26
        Jakimi liniami lecicie do pekinu i jaka cena? Chetnie bym sie do was podlaczyl,
        ale 2 tygodnie to dla mnie za krotko, chce sie nacieszyc Chinami a moze przy
        okazji i Vietnamen.pozdrawiam
        • belgrade Re: Chetni na podroz do Chin ? 17.06.06, 13:48
          Lecimy lotem do Moskwy, a stamtad do pekinu Aeroflotem. Powrot podobnie, tyle
          ze z Szanghaju. Chyba przedluzymy wyjazd o jakis tydzien. Jak chcesz sie
          podlaczyc, napisz, pozdr.
        • Gość: odys Re: Chetni na podroz do Chin ? IP: *.30.rev.vline.pl 26.07.06, 00:23
          Cześć Darek, w drugiej połowie września planuję Chiny. Jeżeli Twoja propozycja
          jest jeszcze aktualna daj znać: odyseusz5@gazeta.pl
    • kreola Ja jade:) 26.07.06, 11:45
      Wylatujemy 1 pazdziernika na trzy tygodnie.
      Ladujemy w Chengdu a wracamy z Shanghaju.
      Mamy wylacznie bilety lotnicze i przewdonik Pascala :)
      Plan sie uklada powoli, w tym tygodniu spotkam sie z kolezanka, ktora mieszka w
      Chinach od kilku lat, wczesniej w Shenyanie, teraz w Chongqing. Mam nadzieje, ze
      da nam sporo informacji praktycznych.
      Chcemy tym razem zobaczyc tylko kawalek kraju i raczej damy sobie spokoj z
      topowymi miejscami, takimi jak terakotowa armia czy mur chinski - to na inny
      wyjazd. Teraz raczej sie nastawiamy na wloczege po wioseczkach, podgladanie
      przyrody i ewentualnie chwilka szalenstw w Shanghaju na koniec.
      Nie nastawiamy sie na luksusy a raczej na integracje z tambylcami :)
      Z najwieksza przyjemnoscia poslucham/poczytam rady tych, ktorzy juz w Chinach byli.
      Pozdroofka:)
      k.
    • Gość: andrzej Re: Chetni na podroz do Chin ? IP: *.devs.futuro.pl 04.08.06, 11:55
      Mamy plan, przewodnika, termin tylko brakuje man 4 osób do składu.
      Może połączymy siły bo jakoś nie mogę zerbać 8 chętnych na wypraw do Chin i Tybetu
      • odyseusz5 Re: Chetni na podroz do Chin ? 05.08.06, 21:14
        Gość portalu: andrzej napisał(a):

> Mamy plan, przewodnika, termin tylko brakuje man 4 osób do składu.
        > Może połączymy siły bo jakoś nie mogę zerbać 8 chętnych na wypraw do Chin i
        Tyb> etu

Witaj Andrzej, ja lece 15-ego wrzesnia na 3 tygodnie, glowny cel to Tybet. Na
        razie zapowiada sie solowa wycieczka, ale moze moglbym dolaczyc do Ciebie,
        możesz przeslac na maila Twoj plan i terminy? Pozdrawiam.
        • Gość: Andrzej Re: Chetni na podroz do Chin ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:20
          plan jest tutaj www.ksiegowosc.hg.pl/plan.html
          W chwili obecnej są pewne 4 osoby. Minimalny skład to 6 choć planowałem wszystko
          na 8. Na stronce są moje namiary z telefonem jakby co to dzwoń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka