Dodaj do ulubionych

Hurgada z Big Blue

IP: *.elblag.dialog.net.pl 27.01.03, 22:09
Wlasnie wrocilem z tygodniowego pobytu w Hurgadzie. Szukalem jakis czas temu
opinii na temat hotelu Ambassador, ktory znajduje sie w ofercie Big Blue i
wobec zroznicowanych zdan na temat tego obiektu po prostu pojechalem na
miejsce, by nie zaprzepascic mozliwosci poobcowania z Egiptem za bardzo niska
cene. Hotel okazal sie byc bardzo przytulnym i wygodnym miejscem w ktorym
pracuja otwarci i sympatyczni ludzie. Restauracja oferowala pyszne i
bezpieczne dla wrazliwych turystycznych zoladkow dania(nikt nie zglaszal
nawet najdrobniejszych problemow). Widzialem tez inne hotele znajdujace sie w
ofercie BB i z cala odpowiedzialnoscia moge stwierdzic, ze maja naprawde
dobre obiekty w bardzo dobrych cenach(prawdopodobnie sa najtansi na rynku).
Atrakcje na miejscu organizowalem sobie na wlasna reke, czyli w lokalnych
biurach podrozy aby nie zubozyc sie placac za te same imprezy dwa razy wiecej
u rezydenta i taka opcje postepowania zdecydowanie zalecam.
Egipt jest swietnym kierunkiem dla wszystkich poszukujacych ciekawego i
zroznicowanego wypoczynku-polecam!
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Hurgada z Big Blue IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 16:35
      napewno nie byłeś w el-gounie i makadi . tak też nie widziałeś najlepszych
      hoteli z oferty BB. ale mam pytanie dot. ambasadora czy pokoje są odremontowane
      po zmianie właściciela czy odczułeś starość w hotelu(wewnątrz bo z zewnątrz to
      wygląda ładnie)? pozdrawiam lombok@interia.pl
    • czytelnik22 Re: Hurgada z Big Blue 28.01.03, 21:37
      A jaka jest teraz pogoda w Hurghadzie. Z serwisów pogodowych wiem, że cały czas
      niby maxymalna około 22 stopni. Ale jak sie odczuwa ją w rzeczywistości
      uwzględniając wiatry itp Czy jest na tyle ciepło żeby się kąpać, czy woda w
      Morzu Czerwonym jest ciepła ?
      Pzdr
      • miriam_73 Re: Hurgada z Big Blue 06.02.03, 08:26
        W dzień jest ciepło i przyjemnie, rano i wieczorem trzeba narzucić na grzbiet
        coś cieplejszego. Zdarzają się dni wietrzne z dość chłodnym wiatrem, ale wtedy
        na plaży wystarczy tylko osłona i jest OK. Woda w morzu jest zimna (poniżej 20
        st). Tak jak u nas w Bałtyku latem, tak więc Polacy się kąpią.

PS. Mam jeszcze pytanie o Ambassadora - to ten hotel niedaleko lotniska? Z
        którego hotelu korzystaliście z plaży?
    • Gość: Neon Re: Hurgada z Big Blue IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.01.03, 22:38
      Jezeli chodzi o hotele z oferty BB, to pisalem tylko o tych osiagalnych w
      Hurgadzie, co do okolic, to tylko slyszalem, ale faktycznie nie widzialem jak
      sie w nich rzeczy maja.
      W Ambasadorze przydaloby sie odswiezenie bo jedynym prawdziwym minusem tego
      hotelu jest wlasnie lekkie "zestarzenie sie materialu". Pokoje za to sa
      rewelcyjne-duze i w zdecydowanej wiekszosci ze swietnym widokiem na pustynna
      panorame.
      Pogoda w Hurgadzie w zeszlym tygodniu byla doskonala do kapieli, temperatura do
      godz.16 wynosila zdecydowanie powyzej 20 stopni i, co najwazniejsze, slonce
      przypiekalo solidnie, co zdarza sie niestety rzadko nad Baltykiem nawet w
      srodku lata. Wieczorem sprawy maja sie juz troszke inaczej i trzeba wyposazyc
      sie w nieco solidniejszy stroj niz koszulka na krotki rekawek-temperatury
      spadaja wtedy do ok.15 stopni.
      • Gość: kASIA Re: Hurgada z Big Blue IP: *.acn.pl 31.01.03, 10:24
        fajnie ze ktos wreszcie napisal cos pozytywnego o BB
        ja tez z nimi latam i jakos nie narzekam - sa kiepskie hotele i hotele Ok
        - trzeba wiedziec jaki hotel wybraz - organizatora ma wtedy drugorzędne
        znaczenie
        Pozdr
        Kasia
        kasia430@wp.pl
    • Gość: betka Re: Hurgada z Big Blue IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 21:29
      Ja również w sobotę wróciłam z Egiptu z Big Blue i jestem bardzo zadowolona.
      Nie tylko dlatego, że byłam w hotelu Le Meridien ( jednym z lepszych ) ale też
      dlatego, ze wszystkie moje obawy co do wyjazdu z "tanim" biurem zostały
      rozwiane. Słyszałam, że Big Blue ma jakieś kłopoty, ale ja tego w ogóle nie
      zauważyłam ( terminy, lot, rezydenci, wycieczki, hotel - wszystko OK , jak na
      możliwości Egiptu i egipcjan oczywiście ). Życzę Big Blue jak najlepiej i liczę
      na to, że poziom usług nie spadnie a ceny nie wzrosną ...
      Wszystkim tym, którzy się wkrótce wybierają do Egiptu , radzę aby poczekali
      trochę na "rozaówj sytuacji" w Iraku. Przed odjazdem doszły do nas słuchy, że
      atmosfera zagęszcza się ( np. twoprzone są listy Polaków na wypadek ewakuacji).
      Dużym sygnałem, że robi się niespokojnie jest rónież to, że w ostatnim tygodniu
      dolar skoczył o prawie 1 funta !
      • Gość: Obiezyswiat Re: Hurgada z Big Blue IP: 213.121.249.* 07.02.03, 13:01
        Witam

Co ty za glupoty wypisujesz ? Jakie listy Polakow ? Jaka ewakuacja ? Przeciez
        miejscowosci turystyczne w Egipcie to sa enklawy, w ktorych turystom absolutnie
        nic nie grozi. Nie strasz ludzi bez powodu. To mi przypomina sytuacje, kiedy
        Japonczycy nie przyjezdzali do Polski bo ,,przeciez w Kosowie jest wojna".
        Naprawde nie ma sie czego bac a ceny na przyjazdy do Egiptu sa naprawde super i
        glupota jest rezygnowanie z wyjazdu.

Pozdrawiam
        • miriam_73 Re: Hurgada z Big Blue 08.02.03, 11:23
          Jest tak jak pisze Betka. U nas rezydent też 26.01 na spotkaniu powiedział, że
          LOT się kontaktował z VINGiem i pytał ilu mają ludzi w Hurgadzie i byli
          przygotowani do ewentualnej szybkiej ewakuacji na wypadek gdyby po raporcie
          komisji Bilxa zaczęło się coś kotłować w regionie.
          • Gość: Obiezyswiat Re: Hurgada z Big Blue IP: 213.121.249.* 10.02.03, 16:51
            Ludzie !!! Nie dajcie sie zwariowac ! Co ma Egipt do Iraku albo Irak do
            Egiptu ? Przeciez zaden rezydent nie powiedzialby czegos takiego turystom,
            nawet gdyby to byla prawda, bo nie chcialby ich straszyc.
            • miriam_73 Re: Hurgada z Big Blue 11.02.03, 12:23
              ja się nie daję zwariować, tylko stwierdzam fakt który miał miejsce. I tyle.
              Też jestem zdania że jest to przesada i histeria, ale fakt jest faktem.
            • Gość: betka Re: Hurgada z Big Blue IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.03, 22:38
              Oczywiscie masz racje, ze to nie ma nic do rzeczy, ale to co powiedziała
              rezydentka slyszalam na wlasne uszy. Po co miałabym kłamać? Egipt jest piękny (
              szczególnie morze i rafy) i warto za wszelką cenę to zobaczyć.
        • Gość: Beata Re: Hurgada z Big Blue IP: *.acn.pl 28.06.03, 23:27
          Ja wrociłam własnie z El Gouny. Spokój, cisza i o niczym sie nie mówi. Nie ma
          zadnych durnych list, ale mało tez turystów. Wiec raj dla tych co pragna ciszy.
          Mówi sie tylko na miescie o tym, ze Big Blue jest bankrutem i to wszystko.
          Rozmawiaja o tym miejscowi i polscy rezydenci z innych biur.
          • Gość: lilu Re: Hurgada z Big Blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 12:20
            a ty jestes James Bond i odszyfrowalas o czym wszyscy za twiomi plecami mowia
            • Gość: Beata Re: Hurgada z Big Blue IP: *.acn.pl 29.06.03, 12:54
              No, pewnie jestem. Haha
      • Gość: klient Re: Hurgada z Big Blue IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 11:30
        Zgadzam się: Le Meridien i Big Blue jest super.
    • Gość: x Re: Hurgada z Big Blue IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 13:14
      ludzie do jasnej cholery!przeciez ta wojna ma byc w Iraku a nie w Egipcie
      • Gość: Obiezyswiat Re: Hurgada z Big Blue IP: 213.121.249.* 17.02.03, 18:46
        Zakonczmy ta dyskusje. Mozna przyjezdzac do Egiptu, bo jest tam bezpiecznie, sa
        teraz naprawde super ceny na przyjazdy i w ogole to jest wspanialy kraj. Mozna
        zwiedzic mnostwo ciekawych miejsc i naprawde dobrze wypoczac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka