Dodaj do ulubionych

Sri Lanka czerwiec/lipiec

IP: 213.76.142.* 14.02.03, 13:47
Poradźcie czy czerwiec/lipiec to dobra pora na odwiedzenie Sri Lanki. A jeśli
tak, to czy po kraju można podróżować samemu a może są lokalne biura
organizujące wycieczki?
Czy możliwy jest wyskok na kilka dni na Malediwy?
Pozdrawiam
Dorota
Obserwuj wątek
    • Gość: almarko Re: Sri Lanka czerwiec/lipiec IP: *.netcologne.de 15.02.03, 11:16
      Witam
      Czerwiec/lipiec jest dobra pora ale po zachodniej szesci.Sa tam temperatury 25°-
      29°Wschodnia czesc jest wtedy chlodniejsza.
      Z Colombo niema problemu dostac sie na Malediwy.Pytanie jest za ile i jakimi
      liniami.Co do cen musisz sie rozeznac a linie to polecam zaufane.
      Nie wiem jaka forme podrozy planujesz ale moge Ci polecic tygodniowa podroz do
      okola Sri Lanki a potem tydzien lub dwa na Malediwach.Co do samodzielnego
      poruszania sie po tam kraju mam mieszane uczucia.Problemy z Tamilami.Sam mialem
      mozliwosc przezyc zamach bombowy w Colombo co zmusilo nas do zmiany planow i
      Colombo widzielismy z autokaru i to byla najbezpieczniejsza forma zwiedzenia.
      Wzrost turystyki w tym kraju spowodowal tez wzrost przestepczosci zwlaszcza
      kradziezy.Naturalnie to sa moje przezycia i Ciebie nie musza dotyczyc.Kazdy ma
      swoje przezycia.Ale ostroznosc nie zawadzi.
      Autobusy lokalne nie kursuja tam wyscigowo wiec moze to psuc twoje plany.
      Mozesz miec problemy z dostaniem sie na polnoc do Anuradhapura ze wzgledu na
      wspomniane problemy z Tamilami.Jak ja bylem policja tam nie wpuszala.
      Moim zdaniem organizowana wycieczka na ktorej masz bardzo dobre hotele nawet
      5-cio gwiazdkowe co na europejski stndart = 4* i wiele interesujacych miejsc do
      zwiedzania.
      Jesli Ci pomoglem to ciesze sie jesli masz jeszcze pytania to daj znac.
      pozdrawiam
      almarko
    • Gość: masala dosa Re: Sri Lanka czerwiec/lipiec IP: *.pam.szczecin.pl 17.02.03, 10:04
      czesc-sri lanka w czerwcu-lipcu to monsun-sporo pada ale mozna troche pojezdzic-
      ja bylem glownie w gorach w centrum kraju-polecam horton's plains elle spring
      valley itp.-z tego co wiem to w tej chwili problemy z\ tamilskimi tygrysami
      znacznie sie zmniejszyly ale najlepiej orientowac sie na miejscu-podrozuj
      zdecydowanie na wlasna reke-nie ma problemow z komunikacja czy dogadaniem sie a
      ludzie sa generaslnie uczynni i sympatyczni i nie ma problemow z trafieniem tam
      gdzie chcesz-zorganizowane wyjazdy to nie potrzbne wydwanie kasy na rzeczy
      ktore sama jestes w stanie sobie doskonale zorganizowac-zycze duzo wrazen-
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka