Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać

IP: *.devs.futuro.pl 05.09.06, 14:54
Witam.
Mam gorącą prośbę chciałbym wypocząć w Tajlandii. W związku z tym mam
pytanie: gdzie jechać? Na Pattaya Beach czy na Jomtien Beach? Proszę o
wskazanie jakiegoś dobrego (4 gwiazdki) hotelu blisko centrum i plaży.

Z górny dziękuje za wszelką pomoc.
Obserwuj wątek
    • krzysztof.cukier Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 05.09.06, 15:24
      Pattaya na wypoczynek to jest pomyłka ale jeśli się juz upierasz to fajne plaże
      są w Pattaya Naklua ewentalnie Pattaya North.
      Rekomendacje hoteli możesz znaleźć na www.sawasdee.com
      Ja spałem w Woodlands Resort, polecam.
      • siamlady Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 10:38
        Tylko nie pattaya!
        Tylko na południu - jak lecisz 1. raz wybierz po prostu Phuket
        • Gość: Radko Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać IP: *.devs.futuro.pl 06.09.06, 11:05
          czy masz może jakieś namiary na konkretne hotele w Phuket, a jeśli na południu
          to gdzie ? czekam na info, dzięki za pomoc :)
      • Gość: Radko Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać IP: *.devs.futuro.pl 06.09.06, 11:03
        dzięki za info, dlaczego piszesz że Pattaya to pomyłka, co jest tam nie tak??a
        czy możesz napisać co lepsze Pattaya Naklua czy Pattaya North i co sądzisz
        Jomtien Bay ?
        pozdro
        Radko
    • corazonlatino Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 11:34
      Czytajac te wypowiedzi chcialabym sie dowiedziec czy wkoncu ta Zatoka Jomtien
      to jest warta odwiedzenia tzn warto tam wykupic wycieczke i hotel czy jednak
      leciec na Phuket !!

Czekam na info i bardzo Wam dziekuje za pomoc !!!
    • corazonlatino Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 12:22
      ?????? bardzo prosze o pomoc !!!!! :-))
      • siamlady Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 12:49
        pattaya to najblisze od bangkoku dawne "letnisko dla żołnierzy". Portowa
        seksturystyka w najtańszym wydaniu i szare brudne plaże z brudną wodą i
        tankowce. Niestety .
        Spotkasz tam working class z niemiec, którzy przyjezdzają tam, bo nie stac ich
        na dopłate do lepszych hoteli, ale chcą zaliczyć tajlandię ( =tajki)

phuket też jest bardzo skomercjowany, ale ma przynajmniej legendarnie piekne
        plaże. Wyspę można zwiedzać na własną rękę, bo tajlandia jest tania, i
        odszukiwac piękne miejsca dla siebie (Krabi).
        Azjatyckie hotele trzymaja bardzo dobry poziom, 3* sa absolutnie ok. W 4* dwie
        tajki będą podsuwac ci krzesło..-)))
        wspaniałe są: krajobrazy, niesychanie mili ludzie, kuchnia, plaże, ceny, salony
        masażu ( prawdiwy relaks i odprężenie, wbrew temu co sądzą niektórzy)
        tajlandia to NAJPIĘKNIEJSZY KRAJ NA WAKACJE.
        • corazonlatino Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 13:00
          Bardzo dziekuje za info !!!! A co sadzisz o Jomtien Beach?????
          • siamlady Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 14:18
            odpisałam na priva. Sądze to, co o Pattai ( bo to jest część tego regionu)
            • corazonlatino Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 15:26
              dzieki baaaardzo !!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Aneta Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać IP: *.ms.com 06.09.06, 15:31
                ja polecam Krabi
                • corazonlatino Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 15:35
                  Ale dlaczego ???? Prosze powiedz mi cos wiecej o Ym regionie i z jakiego biura
                  tam mozna poleciec dziweki za info !!!
                  • krzysztof.cukier Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 16:27
                    Tak jak już ktoś pisał najprzyjemniej się po Tajlandii jeżdzi samemu
                    a jeśli już nie to wysłałem Ci info na maila że Neckerman też ma Krabi w swojej
                    ofercie. Rejon Krabi to jest zupełnie coś innego niż Pattaya, miejscowości mają
                    klimat i są znacznie mniejsze. Plaże ładne, z białym piaskiem i bez ciągnących
                    się kilometrami kompleksów hoteli. Przez rejon Krabi rozumiem zatokę wraz z
                    tysiącami małych , rewelacyjnych wysepek.
                    Neckerman ma ofertę na Krabi, Krabi-AoNang, Ko PhiPhi. To wszystko jest w tym
                    samym rejonie.
                    • corazonlatino Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 06.09.06, 19:15
                      Dzieki za info i pozdrawiam
                      • krzysztof.cukier Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 07.09.06, 11:44
                        wysłałem Ci odpowiedź na maila jeszcze raz, poprzednia chyba nie dotarła. Jakby
                        też nie doszła to daj znać na forum
                      • siamlady Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 07.09.06, 12:49
                        najlepsze w Tajlandii to: Koh Chang, Koh PhiPhi, Koh Samui, Koh Tarutao
                        odpisałam na priva gdzie znajdziesz fajne propozycje w podanym przez siebie
                        budzecie,
                        pozdrawiam i życzę wielu jeszcze podrózy do Tajlandii!
                        • liloom Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 07.09.06, 15:44
                          O wlasnie, ja tez polecam te wszystkie Koh, z mala uwaga, ze w zatoce
                          Bengalskiej (np. Koh Samui) podobno mniej pada niz na wybrzezu zachodnim...
                          Wlasciwie tak bylo, ale moze to przypadek.
                          • krzysztof.cukier Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 07.09.06, 17:04
                            Ko to po tajsku po prostu wyspa :) a że w języku tajskim obowiązują 4 rodzaje
                            transkrypcji na nasz alfabet to czasami Ko pisze się jako Koh.
                            Z tymi opadami to chyba nie masz racji, to po poprostu zależy od okresu w
                            którym jedziemy (bo np.pora deszczowa się przesuwa) i od konkretnego miejsca
                            (bo np. ciut inny mikroklimat) ale nie można tego uogólnić ze po prawej lub
                            lewej stronie półwyspu pada mniej.
                            hmmm... Ko Samui jest w Zatoce Bengalskiej ? ;)
                            • liloom Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 07.09.06, 20:43
                              krzysztof.cukier napisał:

> Ko to po tajsku po prostu wyspa :) a że w języku tajskim obowiązują 4 rodzaje
                              > transkrypcji na nasz alfabet to czasami Ko pisze się jako Koh.
                              > Z tymi opadami to chyba nie masz racji, to po poprostu zależy od okresu w
                              > którym jedziemy (bo np.pora deszczowa się przesuwa) i od konkretnego miejsca
                              > (bo np. ciut inny mikroklimat) ale nie można tego uogólnić ze po prawej lub
                              > lewej stronie półwyspu pada mniej.
                              > hmmm... Ko Samui jest w Zatoce Bengalskiej ? ;)

Syjamskiej oczywiscie;)
                              Wiesz madralo, jak tam jechalismy to akurat taka informacje uzyskalismy od biura
                              podrozy, a i znajomi na Koh Samui nam to potwierdzili, a mianowicie, ze w czasie
                              monsunow zatoka Syjamska jest jakby oslonieta przed opadami. W przyszlym roku
                              sprawdze;)
                              Moze masz racje, sama bylam tam tylko 2 razy, a i moj M. tylko raz na rok tam
                              bywa, ty pewnie czesciej?
                              No i to chyba jasne jest ze zalezy to od pory, w ktorej jedziesz - czy w nasze
                              lato czy w nasza zime.
                              A jak jest na Phuket i Pattaya? Bo u nas sie mowi, ze tam tylko sex-turystyka?
                              Co tam mozna zobaczyc?

• krzysztof.cukier Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 08.09.06, 15:36
                                Mądrala był na razie 7 razy, raz się zdarzyło że 4 razy w tym samym roku ;)
                                Na Phuket nie byłem, a Pattaya to faktycznie nic ciekawego i głównie panienki.
                                O panienki ocierasz się tam na każdym kroku.
                                Wprawdzie w okolicy są jakieś małe atrakcje typu farma krokodyli itp.ale nic
                                specjalnego. To nie jest prawdziwa Tajlandia.
                                Przy Pattaya jest parę wysp na które biura podróży organizują wycieczki ale nie
                                umywają się one do tych wysp przy półwyspie. To jest gigantyczny przemysł
                                turystyczny nastawiony głównie na grupy. Jak płyniesz stateczkiem to w tym
                                samym czasie płynie na tą samą wyspę parę innych statków i jeszcze kilka
                                motorówek. Wygląda to jak mała autostrada. Po drodze mija się kilka platform na
                                których możesz polatać sobie na spadochronie za motorówką. Wygląda to tak że
                                ludzie czekają w kapokach w kolejce, motorówka podpływa z lądującym klientem
                                w kilka sekund jest zapinany następny i wio, kółeczko lub 2 dookoła platformy i
                                następny. W Pattaya i Jomtien są duże hotele i duże tłumy na ulicach, zasada
                                jest prosta, jak najwięcej przerobić w jak najkrótszym czasie ;)
                                Ja jednak wolę tą spokojniejszą i mniej europejską wersję Tajlandii.
                                • siamlady Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 08.09.06, 18:03
                                  Dobrze mówisz - เป็นดังว่า !
                                  • krzysztof.cukier Re: Gdzie najlepiej w Tajlandi wypoczywać 08.09.06, 20:16
                                    5555
                                    gdzie się nauczyłaś tajskiego ?
                                    • Gość: jasio ja glosuje za Ko Samui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 11:03
                                      Ja głosuje za Ko Samui wszystko jest na tej wyspie i wysoki standart i taniosc
                                      i bujne zycie i spokoj Bylem 10 dni w sierpniu i padało parę razy po 10 -30
                                      minut i to było nawet mile
                                      Mozliwość wielu wycieczek ( jedno i pół dniowych)do parku narodowego i na inne
                                      wyspy np na Ko Tao (raj dla nurków)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka