Gość: biglag IP: *.optimus.lodz.pl 11.06.01, 18:44 Poszukuję informacji o Malediwach Wyjeżdżam tam 28 czerwca i nie mogę napotkać przewodnika, może ktoś z Was mi pomoże ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maria Re: Malediwy IP: *.allegro.pl 20.06.01, 12:23 Przewodnika nie mam, ale do wyjazdu przygotowałam się oglądając stronkę : http://www.lonelyplanet.com/destinations/indian_subcontinent/maldives Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Malediwy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:00 Mila Pani Pilotko,waluta Malediwów to nie rupie lecz rufie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Malediwy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:00 Jestem pilotem wycieczek i wlasnie stamtad wrocilam. 6 tygodni - Sri Lanka Malediwy, Indie. Sluze informacjami. Wstepnie powiem, iz przewodniki najlepsze to - Lonely Planet - ktore mozna dostac w Warszawie i w Poznaniu najczesciej, choc ciesza sie ogromna popularnoscia - mozna odwiedzic tez strone internetowa. Co do Informacji praktycznych... wszystko zalezy jakiego typu to sa wakacje - jezeli zorganizowane to nie ma problemu a jezeli nie zorganizowane - to moge udzielic praktycznych informacji. Co do zwiedzania - to niewiele tam mozna zwiedzac... wysepki w wiekszosci prywatne kurorty (z mozliwoscia odwiedzin jednodniowych), Male, rafa koralowa. Ceny sa dosyc wysokie (zalezy od formy wakacji). Nocleg na Male - kosztuje od 40 dolarów za pokoj dwu-osobowy w zwyz. Proponuje nie wymieniac pieniedzy na walute lokalna. Powszechnie akceptowane sa dolary. Warto miec jednakze kilka drobnych w ich walucie (Rupie). pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Malediwy IP: *.cm-upc.chello.se 30.12.01, 19:42 Ze Szwecji lata sie na Malediwy w okresie listopad-kwiecien, bo pozniej jest tam pora deszczowa. Co wy tam robiliscie w czerwcu? Odpowiedz Link Zgłoś
mikmik Re: Malediwy 31.12.01, 10:08 mam jakieś dziwne wrażenie, że pora deszczowa to jakaś godzina rzęsistego ciepłego deszczu dziennie i dalej słońce do upadłego :) Czy w czymś się pomyliłem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Malediwy IP: *.dsg.unito.it 23.01.02, 19:08 piszac 'wlasnie' chodzilo mi o to ze bylam tam w 2001 roku w Lutym - wiec nie w porze deszczowej. :) pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gregjpl Re: Malediwy - wieloryby i delfiny? 30.01.02, 10:29 Chcialbym poleciec na Malediwy zobaczyc wieloryby i delfiny. Ktos ma jakies doswiadczenia? Raczej nie interesuja mnie 2-3 godzinne wyprawy, ale cos dluzszego. Wiem, ze plywa tam na kilku-kilkunastodniowe rejsy jeden statek, ale ceny przez Internet b.wysokie. dzieki za info. Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś