Dodaj do ulubionych

Kuba czy Meksyk?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 12:42
Witam
Może ktoś mi podpowie bo po raz pierwszy nie moge się zdecydować do którego z
tych krajów sie wybrać,każdy z nich ma to coś,myślę że kuba swój podobno
niepowtarzalny klimat,choć wielu ludzi jest nią rozczarowanych,meksyk to na
pewno lepsza kuchnia,wyższy poziom usług i ciekawe miejsca do
zwiedzenia.Planuję wypoczynek i oczywiście jakieś wycieczki,wyjazd na 2
tygodnie.Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • jolantas1955 Re: Kuba czy Meksyk? 01.02.07, 14:11
      Możesz połączyć jedno z drugim i zabaczyć znacznie więcej!Biura oferują takie
      łączone imprezy, chyba że chcesz na własną rękę, to wtedy na pewno więcej zachodu.
    • tierralatina Re: Kuba czy Meksyk? 01.02.07, 18:43
      Kuba tez moze byc fascynujaca. Ale pod jednym zasadniczym warunkiem - jesli
      znasz hiszpanski. Jesli nie to wiecej skorzystasz na Meksyku.
    • voyager747 Re: Kuba czy Meksyk? 01.02.07, 21:59
      Ja obstawiam Meksyk, super zabytki, jedzenie,plaże, hotele.Meksyk jest
      zdecydowanie fajnym miejscem na wakacje.
      • s.wawelski Re: Kuba czy Meksyk? 01.02.07, 22:33
        Na temat Kuba/Meksyk/Dominikana sporo juz na tych forach napisano. Mozesz
        sprobowac je troche przekopac.

Potencjal turystyczny Kuby i Meksyku to tak jakby porownywac Albanie do
        Francji. Moim zdaniem (i nie tylko) w calym Nowym Swiecie nie ma ciekawszych
        krajow od Meksyku i Peru. Konkurencje moga z nimi nawiazac jedynie Brazylia i
        USA (glownie wykorzystujac swoje olbrzymie terytoria). Dla mnie wybor jest
        prosty, ale kazdy ma tez swoje indywidualne potrzeby i upodobania. Na przyklad
        pod wzgledem muzycznym Kuba jest ciekawsza od Meksyku (choc pewnie i tu nie
        wszyscy sie ze mna zgodza).

Porownujac Peru z Meksykiem to byloby jak starcie Wloch z Francja, ale Kuba sie
        tu nie liczy.

S.W.
        • tierralatina Re: Kuba czy Meksyk? 01.02.07, 23:26
          Ciekawe porownania... Moze bys to kiedys jakos rozwinal? Z checia bym, i pewnie
          nie tylko ja, przeczytal... :)
        • Gość: Iwona Re: Kuba czy Meksyk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 23:38
          Dzięki,muszę przyznać że bardziej skłaniałam się w stronę Meksyku,chyba tylko
          brakowało mi takiego potwierdzenia.Kuba następnym razem może.
          • cat-lover Re: tez uwazam, ze ....... 04.02.07, 23:40
            nie mozna porownywac Meksyku z Kuba. Meksyk to kraj duzy, zroznicowany, z
            zabytkami i bogata kultura. Kuba to po prostu jedna z wielu wysp karaibskich na
            ktore jedzie sie glownie plazowac. Szczerze mowiac nie wiem dlaczego jest tak
            bardzo promowana w Europie, chyba glownie przez muzyke, chociaz ta tez jest
            swietna na np. Jamajce i innych wyspach (na ktorych tez w sumie nic
            szczegolnego oprocz plaz i paru ladnych widoczkow nie ma).
            Osobiscie uwazaam, ze najlepiej widziec Karaiby ze statku- kazdy dzien w innym
            porcie, bo one wszystkie sa do siebie takie podobne..........
            • Gość: gieniuś Re: tez uwazam, ze ....... IP: 195.149.64.* 28.10.14, 08:08
              karaiby ze statku..., to tak jakby całować piekną kobietę przez szybę:))
              Jeden dzień w każdym porcie- to opcja dobra dla niemieckich i brytyjskich emerytów; nie posmakujesz, nie poznasz, nie poczujesz w ten sposób tego niesamowitego klimatu, Rejs to liźnięcie tylko po wierzchu, bez możliwości poczucia tego co naj.
              Trzeba jechac osobno (co najmniej na 2 tygodnie) najpierw na Kubę ( wtakiej kolejności, nie odwrotnie) , potem poplazowac na Domonikanie, na deser zostawić wisienkę na torcie czyli Meksyk!
              • Gość: szaaaaaaaaaachista Re: tez uwazam, ze ....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 12:32
                Gieniusiu, uwazasz po siedmiu latach. Ogarnij sie Gieniusiu.
    • zabavnik Re: Kuba czy Meksyk? 30.10.14, 16:11
      Kuba ma jedną wspaniałą rzecz której nie ma Meksyk Hawanę jedno z najbardziej fascynujących miejsc na świecie
      • Gość: qbanczyk Re: Kuba czy Meksyk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.14, 18:10
        Bajdurzysz. Ubogie, brudne miasto, rozsypujace sie ze antyczna infrastrukture.
        Smrod, brud i ubostwo. Zayebista fascynacja:)
        • kornel-1 Re: Kuba czy Meksyk? 30.10.14, 20:32
          Gość portalu: qbanczyk napisał(a):

> Bajdurzysz. Ubogie, brudne miasto, rozsypujace sie ze antyczna infrastrukture.
          > Smrod, brud i ubostwo. Zayebista fascynacja:)

Które miasto na Kubie bardziej ci się podobało i dlaczego?

Kornel
    • 400justyna Re: Kuba czy Meksyk? 28.11.14, 14:52
      A ja ci powiem, że byłam na Kubie i się nie rozczarowałam. Odwiedziłam Hawanę, tu możesz sobie o niej więcej poczytać: www.qtravel.pl/inspiracje/hawana-kuba-id168. Moim zdaniem to bardzo fajne miejsce i nie żałuję, że tam poleciałam. Może i owszem, wyspa nie jest bogata, ale klimat ma niezaprzeczalnie, prawdopodobnie także z tego powodu. Szczególnie dla starszych Polaków może być fascynująca, bo jednak przypomina nasz PRL. Tyle, że jest dużo cieplej. Mi się tam podobało i dlatego z tych dwóch wybrałabym Kubę.
      • Gość: wisiam Re: Kuba czy Meksyk? IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.14, 14:30
        Kuba jest moim marzeniem i wybierając między tymi dwoma krajami, pojechalabym własnie tam :) (aaa, "pojade", nie "pojechałabym" - pojadę na pewno!) i podobno na Kubę warto jak najszybciej, bo jednak zachodnia cywilizacja dociera i tam, charakterystyczne samochody się psują, a młodzież traktuje salsę jak Polacy disco polo... takze nie wiem jak Wy, ja odkładam i Kuba zdecydowanie jest na mom pierwszym miejscu :)
        • ortpol Re: Kuba czy Meksyk? 02.12.14, 00:18
          Zdecydowanie Kuba - tak jak już ktoś wyżej napisał, póki jest tam tak egzotycznie. Z każdym rokiem, powoli, bardzo powoli Kuba sie cywilizuje - za 10 lat to juz nie bedzie to samo.
          • zaciszepodsmielcem Re: Kuba czy Meksyk? 02.12.14, 15:31
            Hoho, teraz to jest dopiero luksus :) byłem tam parę miesięcy w 2003 bodajże, i wtedy było o wiele biedniej - albo jak kto woli - autentyczniej. Raul powoli, ale chyba jednak otworzy tą wyspę na świat...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka