Dodaj do ulubionych

Czarnogóra- jaka jest??

IP: 80.68.224.* 11.06.03, 09:35
Witam,
chcaiłabym wybrać się w tym roku na wakacje do Czarnogóry. Niestety, nie znam
nikogo kto tam był i mógłby mi opowiedzieć o tym kraju. Jakie plaże, ludzie,
ceny... Co warto zobaczyć? I czy w ogóle warto tam jechać?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Czarnogóra- jaka jest?? IP: *.um.poznan.pl 11.06.03, 09:57
      Czy warto??? Oczywiście że warto!!! Spędziłam tam 2 tyg. rok temu i chciałabym
      tam wrócic jeszcze nie raz! Tylko nie wiem czy będzie tak samo urokliwie jesli
      nadciągną tłumy turystów. Byłam we wrzesniu, pogoda była w sam raz ok. 25 C,
      piekne widoki, pusto, cicho, spokojnie czyli to co lubie..niestety ceny są
      troche szokujące, oficjalna waluta euro. Pokoje 2 os. bez zadnych dodatkowych
      wygód ok. 20 euro/ noc, generalnie wszystko drozsze niz w PL. Ale cóż..nie
      warto oszczędzać bo przecudne widoki i niestamowita dzika przyroda rekompensuja
      wszystko. Wysokie góry leżące prawie nad samym morzem to widok naprawdę
      niezapomniany... tydzien wystarczy aby zwiedzic całą Czarnogórę, bo odległości
      są niewielkie. Ja mieszkałam na srodkowym wybrzeżu i codziennie robiłam wypady
      samochodem. Nie zastanawiaj się tylko jedź!!!

Pozdr.

M.
      • Gość: gamesza Re: Czarnogóra- jaka jest?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 10:34
        jade w tym roku, ale ceny noclegow mam o polowe nizsze.
        Oczywiscie zalezy od tego jakiego standardu ktos oczekuje. Mnie wystarczy pokoj dwuosobowy z lazienka nad morzem i dostepem do kuchni.
        Gość portalu: M. napisał(a):

> Czy warto??? Oczywiście że warto!!! Spędziłam tam 2 tyg. rok temu i chciałabym
        > tam wrócic jeszcze nie raz! Tylko nie wiem czy będzie tak samo urokliwie jesli
        > nadciągną tłumy turystów. Byłam we wrzesniu, pogoda była w sam raz ok. 25 C,
        > piekne widoki, pusto, cicho, spokojnie czyli to co lubie..niestety ceny są
        > troche szokujące, oficjalna waluta euro. Pokoje 2 os. bez zadnych dodatkowych
        > wygód ok. 20 euro/ noc, generalnie wszystko drozsze niz w PL. Ale cóż..nie
        > warto oszczędzać bo przecudne widoki i niestamowita dzika przyroda rekompensuja
        >
        > wszystko. Wysokie góry leżące prawie nad samym morzem to widok naprawdę
        > niezapomniany... tydzien wystarczy aby zwiedzic całą Czarnogórę, bo odległości
        > są niewielkie. Ja mieszkałam na srodkowym wybrzeżu i codziennie robiłam wypady
        > samochodem. Nie zastanawiaj się tylko jedź!!!
        >
        > Pozdr.
        >
        > M.
    • anmik Re: Czarnogóra- jaka jest?? 11.06.03, 12:36
      Hmmm, bylam tam w zeszlym roku. Nie powiem, jest calkiem ladnie, ale drogo :(
      Wszystko zalezy od miejscowosci do ktorej sie pojedzie, uprzedzam jednak, plaze
      kamieniste, piaskowe tylko prywatne, przy hotelach... platne. Ja bylam w
      Melinje i nie polecam. Raczej nie oszczedzac tak bardzo i jechac do jakiejs
      wiekszej miejscowosci. U nas by problem ze znalezieniem miejsca na plazy,
      trzeba bylo wykupywac karty. Bardziej polecam Bulgarie, tanio, milo... :)
      • Gość: M. Re: Czarnogóra- jaka jest?? IP: *.um.poznan.pl 12.06.03, 13:57
        10 E od osoby za pokój 2 -os. to jest naprawdę minimum...i nie chodzi mi o
        wielkie luksusy - Zwykły pokój z łazienką ( a zdarzało sie że za ta cene bez )
        i dostepem do kuchni. Jedyna " ekstrawagancja" to widok z okna na morze!:)
        Obejrzałam kilkanascie takich kwater w różnych miejscach i nie było nic taniej.
        Generalnie ceny idą w górę w atrakcyjnych miejscowościach np. Sveti Stefan

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka